Anniko van Santen in zelfde schuitje als Linda de Mol: ‘Twee opties’

Wat een nachtmerrie voor Anniko van Santen: niet alleen in Opsporing Verzocht, maar ook thuis op de bank heeft ze nu een vent zitten met een zwarte balkje voor de ogen. “Er zijn twee opties.”

Linda de Mol en Anniko van Santen © SBS, NPO

Remco van Leen, een van de bobo’s bij de NPO, is op non-actief gezet vanwege allerlei vermeend vies wangedrag. Vies met een hoofdletter ‘V’, want wat díe vent allemaal heeft uitgespookt, is volgens Yvonne Coldeweijer niet normaal. Ze stelt dat het NRC werkt aan een groot, onthullend artikel over zijn gedragingen en dat ontkent de krant niet.

Dader als man

Als presentatrice van Opsporing Verzocht is zijn vrouw Anniko van Santen wel gewend aan een beetje wangedrag, maar: “Hoe moet het voor haar zijn om zich te realiseren dat haar eigen man tot de categorie daders behoort?”, vraagt weekblad Privé zich af. “Hoe pijnlijk en ontluisterend moet het zijn als de liefde van je leven je zo verraadt?”

Het tijdschrift vervolgt: “Dat hij kennelijk niet van andere vrouwen kon afblijven, dat hij talloze avontuurtjes had, moet bij Anniko aankomen als een mokerslag. Het moet onverteerbaar voor haar zijn dat de man op wie ze zo verliefd was, haar zo verraden en bedrogen heeft. Schrale troost is misschien nog dat ze zeker niet de enige is.”

Net als Linda

Privé wijst erop dat Anniko min of meer in hetzelfde schuitje zit als de geplaagde Linda de Mol, die óók op een onaangename wijze ontdekte dat haar vriend een smeerpijp is.

Het showblad: “Blijken de tenlasteleggingen waar te zijn, dan is het voor hem te hopen dat zijn vrouw net zo vergevingsgezind is als Linda de Mol. Makkelijk zal dat voor haar allerminst zijn.”

Twee opties

Nu het onderzoek naar Remco’s mogelijke wangedrag in volle gang is, zit Anniko volgens de Weekend in een moeilijke positie. Het tijdschrift spreekt van een ‘duivels dilemma’: geloven in sprookjes of accepteren dat de boze wolf bij haar thuis op de bank zit.

Volgens een ‘insider’ zijn er in het geval van Anniko twee opties. “Of ze twijfelt aan zijn trouw, of ze denkt dat het allemaal zwartmakerij is van jaloerse collega’s, waar ze niets van gelooft. Dat is een reflex die kan optreden in dit soort situaties. In dat geval blijft ze hoe dan ook volledig achter hem staan, misschien wel tegen beter weten in.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De presentatrice van Opsporing Verzocht die naast een NPO-boef op de bank zit: wringt dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen