Anniko van Santen uitgelachen in VI: ‘Nu krijgt haar man een balkje!’

Opsporing Verzocht-ster Anniko van Santen krijgt een hoop publicitaire drek over zich heen nu haar vent Remco van Leen zich lijkt te hebben misdragen. “Hahaha!”, klinkt het in VI.

Anniko van Santen, Remco van Leen en René van der Gijp © NPO, SBS

Remco van Leen, de televisiebaas van de NPO, is op non-actief gezet vanwege zeer hardnekkige geruchten over ernstig grensoverschrijdend gedrag. Er is besloten om een onderzoek te beginnen en dat zal allemaal wel even duren. De bobo zit naar eigen zeggen behoorlijk in de put, maar ook zijn vrouw Anniko van Santen zal hier absolúút niet blij mee zijn.

Kan Anniko verder?

Privé-baas Evert Santegoeds vraagt zich openlijk af of Anniko nog wel aan kan blijven als presentatrice van Opsporing Verzocht. “Juist als gezicht van zo’n programma moet je echt onomstreden zijn en zij is onomstreden, maar haar man wordt nu wel meegetrokken in deze affaire. Dat is buitengewoon vervelend”, zegt hij in Shownieuws.

Anniko kan het natuurlijk niet gebruiken dat de kijker van Opsporing Verzocht aan haar vent denkt als ze allerlei serieuze politieberichten voorleest, aldus Evert. “Je kunt je voorstellen in welke verschrikkelijke situatie zij terechtgekomen is.”

Uitgelachen in VI

De mannen van Vandaag Inside beginnen Anniko zelfs vierkant uit te lachen. “Remco van Leen is trouwens getrouwd met Anniko van Santen, die Opsporing Verzocht doet. Het wordt allemaal wel ingewikkeld zo, hè? Het wordt er niet makkelijker op!”, zegt presentator Wilfred Genee lachend.

René van der Gijp brult het uit: “Hahahaha!”

Johan: “Die heeft straks een fotootje van haar man.”

Wilfred: “Met zo’n balkje ervoor!”

René: “Hahaha.”

Angela is geschrokken

Het op non-actief zetten van Remco is gebeurd naar aanleiding van berichtgeving op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer. Zij stelt: “Tientallen vrouwen hebben aangegeven te zijn betast, aangerand en seksueel te zijn geïntimideerd door Remco.”

Angela de Jong is er behoorlijk van geschrokken, vertelt ze aan de talkshowtafel van Op1. “Ik had hem nooit zo op mijn netvlies en ik had ook nog nooit heel veel verhalen over hem gehoord, totdat dit vanmiddag bekend werd. Weet je wat het gekke is? Je wordt in dit soort zaken heel erg opgezocht door mensen die hun verhaal kwijt willen.”

‘Eindelijk!’

Ook in deze kwestie is Angela naar eigen zeggen veelvuldig benaderd. “Ik weet dat heel veel mensen, toen dit vrijdag zo’n beetje naar buiten kwam door de onvolprezen Yvonne Coldeweijer, dachten: eindelijk.”

Yvonne stelt dat de grote NPO-bazin Frederieke Leeflang wist van het wangedrag toen ze Remco aanstelde. Angela: “Als blijkt dat er misschien toch wat dingen onder het tapijt zijn geveegd, dan kan de hele NPO-top die hem benoemd heeft, zijn buik nat maken vrees ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen