RTL getipt om Opsporing Verzocht weg te kapen bij NPO

John van den Heuvel heeft de tv-baas van RTL, Peter van der Vorst, getipt om Opsporing Verzocht weg te kapen bij de NPO, nu er bij de politie grote onvrede heerst over de samenwerking. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in RTL Boulevard. De NPO gaat morrelen aan het bijna veertig jaar oude programma. Opsporing Verzocht verhuist per januari van dinsdag 20.30 uur naar 21.30 uur, gaat terug van 50 naar 30 minuten én krijgt een 14 weken lange zomerstop: behoorlijk fors.

De politie is behoorlijk over de zeik en noemt met name de lange zomerstop ‘wel echt een probleem’. “Criminaliteit stopt niet in de zomer“, klinkt het.

Misdaadjournalist John van den Heuvel vindt het ook schandalig. “Je moet je voorstellen dat als ergens de zomerperiode begint en er een moord wordt gepleegd of een ernstige overval en de politie heel graag de hulp van het publiek wil, dat ze moeten wachten tot het najaar tot Opsporing Verzocht weer op de buis is.”

John heeft RTL getipt om Opsporing weg te kapen bij de NPO. “Ik heb vanochtend – dat wil ik best toegeven – meteen Peter van der Vorst gebeld en gezegd: ‘Haal het naar RTL dit hele programma. Haal het lekker weg. Het is een enorme misser. Dat programma is al sinds 1975 op de buis.”

Wat vindt tv-kenner Rob Goossens ervan? “Het past heel erg bij wat Peter van der Vorst wil met RTL 5, dus wat dat betreft… Als de politie het niet ongemakkelijk vindt om op een commerciële zender aan zo’n programma mee te werken, dan zou ik het helemaal niet gek vinden.”

Ah, RTL 5. Inderdaad veel beter dan om 21.30 uur op NPO 1. Goed plan van Rob.

Foto: Avrotros

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen