RTL wil bejaardenshow Opsporing Verzocht overnemen

RTL heeft aangegeven graag met de politie om tafel te willen om het programma Opsporing Verzocht eventueel over te nemen van NPO 1. Dat schrijft De Telegraaf.

Opsporing Verzocht Foto: Elvin Boer

Er is wat poeha ontstaan over de tv-klassieker van presentatrice Anniko van Santen, omdat NPO 1 gaat morrelen aan het veertig jaar oude programma. Per januari schuift het opsporingsprogramma op van 20.30 uur naar 21.30 uur, gaat het programma nog maar een half uurtje duren én komt er een zomerstop van 14 weken.

De reden? De kijker is te oud. “De gemiddelde leeftijd van kijkers naar Opsporing Verzocht ligt boven de zestig jaar. Het is voor de zender belangrijk dat ook andere doelgroepen worden bereikt”, zegt NPO 1-baas Remco van Westerloo in De Telegraaf.

Opsporing-flitsen

Remco hoopt dat een nieuw programma op het tijdslot van Opsporing Verzocht een jonger publiek zal weten te bereiken en dat die jonge doelgroep blijft hangen als daarna de korte variant van het opsporingsprogramma begint.

Bovendien denkt Remco, in urgente gevallen, aan Opsporing-flitsen na het Achtuurjournaal. “We zijn zeer doordrongen van het grote maatschappelijke belang van Opsporing Verzocht.”

RTL wil bejaarde kijkers

Als NPO 1 de doelgroep van een programma al te oud vindt, dan liggen die kijkers voor RTL-begrippen al in de kist. Toch is de zender kennelijk geïnteresseerd om de show over te nemen, nu er onvrede heerst bij de politie.

Telegraaf-journalist John van den Heuvel tipte het programma al bij RTL-baas Peter van der Vorst en kennelijk heeft hij interesse. De Telegraaf schrijft namelijk: “RTL heeft al aangegeven graag met de politie om tafel te willen om het programma eventueel over te nemen.”

Merkwaardig

Behoorlijk merkwaardig: juist commerciële zenders zijn er altijd op gebrand om zo jong mogelijke kijkers te trekken, aangezien dat meer reclamegelden oplevert.

Het Telegraaf-artikel ‘NPO legt kritiek politie naast zich neer: Opsporing Verzocht definitief gekortwiekt’ kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen