Caroline de Bruijn: ‘Oude kijkcijfers GTST komen niet meer terug’

Caroline de Bruijn verwacht niet dat Goede Tijden Slechte Tijden ooit nog de lineaire kijkcijferhit wordt die het was. “Het hele televisielandschap is natuurlijk enorm veranderd”, zegt ze.

Caroline de Bruijn © Feriet Tunc

De RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden trok in de hoogtijdagen meer dan twee miljoen lineaire kijkers per avond, maar dat nam in de afgelopen jaren in rap tempo af. Inmiddels is de soapserie niet zo’n groot succes meer. Zo keken er gisteren slechts 674 duizend mensen naar de uitzending om acht uur ’s avonds, niet zo indrukwekkend.

Niet meer haalbaar

GTST-actrice Caroline de Bruijn verwacht niet dat de soapserie ooit nog zijn oude kijkcijfers terugkrijgt. “Het hele televisielandschap is natuurlijk enorm veranderd in de laatste dertig jaar, met alle nieuwe zenders en alle mogelijkheden om terug- of vooruit te kijken”, legt ze uit in het AD.

De actrice vervolgt: “De cijfers in de miljoenen van voorheen zijn daarom waarschijnlijk niet meer haalbaar. Het ging inderdaad even minder, maar inmiddels lopen we allemaal met dikke koppen omdat er elke keer taart komt van RTL.”

Pittige setdagen

Caroline peinst er inmiddels niet over om GTST de rug toe te keren. Toch heeft ze daar wel eens over getwijfeld. “Onze setdagen beginnen om 07.00 uur en dan moet je soms een knop omzetten. Je kunt je niet permitteren om eens even rustig aan te beginnen, je moet meteen ‘aan’.”

Ze is blij dat ze nooit is vertrokken. “De sfeer onderling is heel ontspannen, ook al wordt er hard gewerkt. Niet voor niets willen heel veel mensen die weg zijn gegaan het liefst na verloop van tijd weer terugkomen bij de serie. Onlangs keerde Bas Muijs nog terug als Stefano. Het voelt toch een beetje als thuis.”

AD-interview

Het AD-interview met Caroline:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen