Angela de Jong sloopt John van den Heuvel na verdedigen Johnny de Mol

Angela de Jong pakt John van den Heuvel keihard aan in haar column. Ze vindt het schandalig dat hij gisteren in RTL Boulevard keihard aan victim blaming deed door Shima Kaes zwart te maken.

Angela de Jong en John van den Heuvel © RTL

Na alle schandalen over grensoverschrijdend gedrag dacht Angela de Jong dat we met elkaar één ding hebben geleerd: victiming blaming is níet oké. Ze was dan ook verbijsterd toen ze John van den Heuvel gisteren aan de desk van RTL Boulevard tekeer zag gaan tegen Shima Kaes, de dame die naar eigen zeggen zwaar is mishandeld door Johnny de Mol.

John gaat los

John ging aan de desk echt he-le-maal los over Shima’s uitgelekte aangifte waarin gruwelijke details staan. De misdaadjournalist vindt het weliswaar ‘best wel ernstig en heftig als je het zo leest’, maar ging vooral los over het feit dat die aangifte is uitgelekt. Dat is Shima’s werk, brieste hij. “We zijn toch niet helemaal achterlijk met elkaar denk ik?”

Volgens John is ‘die dame’ misschien wel ‘zo wraakzuchtig dat ze denkt: het hele onderzoek interesseert me geen bal, ik zal hem even aan de schandpaal nagelen’. Hij spreekt van ‘cherry picking’. “Als je heel selectief dingen laat uitlekken, puur om te beschadigen…”

Angela kritisch

Angela vindt het vooral heel selectief dat RTL Boulevard de kijker er niet aan herinnerde dat John al sinds het begin van deze zaak in het kamp-De Mol zit. Het was immers John die anderhalf jaar geleden door de familie De Mol in de arm is genomen om hun kant van het verhaal te publiceren. Hij werd daardoor zelfs hun ‘loopjongen‘ genoemd.

John is dus partijdig, benadrukt Angela. Net zoals Anouk Smulders dat was in de zaak-Borsato en Bram Moszkowicz in de zaak-Lil Kleine, vervolgt ze. “Hij sprak van ‘schandpaal’ en dat voor Johnny ontlastende passages wellicht waren weggelaten. Ik wist niet wat ik hoorde”, schrijft de opiniediva in haar AD-column.

Verdrietig

Het is verdrietig dat zelfs een gerenommeerd journalist als John zich laat leiden door vriendjespolitiek, vindt Angela. “Diezelfde Van den Heuvel onthulde toch dat Marco Borsato een minderjarige tussen haar benen had gestreeld zonder dat daar een gedegen politieonderzoek aan ten grondslag lag? En waar waren daar dan de ontlastende passages?”

“Ik werd er verdrietig van. Van Shownieuws en Johan Derksen verwacht je inmiddels dat ze op de hand zijn van het zoontje van hun broodheer (wat me woensdag meeviel trouwens), maar van iemand als John van den Heuvel? Die zou toch moeten weten dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is, óók het vermeende slachtoffer.”

Aan tafel bij VI

Normaal gesproken zit Johan altijd enorm diep in het kamp van de familie De Mol, maar er lijkt sprake te zijn van een trendbreuk. Gisteren was hij in Vandaag Inside de eerste aan tafel die pleitte voor een voorlopige tv-exit van Johnny.

Vanavond zal het in Vandaag Inside waarschijnlijk wéér zeer uitgebreid over Johnny gaan. Angela is dan namelijk de hoofdgast. De uitzending begint om 21.30 uur op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen