Showrubrieken pro-Johnny: ‘Bram en John zijn loopjongens De Mol’

Johnny de Mol wordt in de showrubrieken op televisie met fluwelen handschoenen aangepakt inzake de vermeende mishandeling van zijn ex Shima Kaes. Zitten de deskundigen in de zak van John de Mol?

John van den Heuvel © RTL Boulevard

Het is voor veel mensen evident dat de juridisch adviseurs van Shima Kaes een schimmig spel aan het spelen zijn, maar dat de relatie tussen Johnny de Mol en Shima Kaes gewelddadig was, is inmiddels door beide partijen bevestigd. Het enige twistpunt is de mate van geweld: Shima heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag, maar dat vindt Johnny absurd.

Objectief?

Het zal tv-kijkers niet zijn ontgaan dat de rol van Johnny niet bepaald kritisch wordt benaderd in de showrubrieken op televisie. De misdaaddeskundigen zitten overduidelijk in zijn kamp en dan met name John van den Heuvel van RTL Boulevard en Bram Moszkowicz van SBS Shownieuws.

Karim Aachboun, de juridisch adviseur van Shima Kaes, stelt dat John van den Heuvel, Bram Moszkowicz en Peter R. de Vries de loopjongens zijn van John de Mol. Die suggestie is niet geheel uit de lucht gegrepen: John is door de familie De Mol in de arm genomen om hun kant van het verhaal te publiceren, terwijl Bram op de loonlijst staat van de mediamiljardair.

‘Heb nooit voor John gewerkt’

Luuk Ikink was gisteren opvallend kritisch in RTL Boulevard en sloot nadrukkelijk niet uit dat Johnny mogelijk toch schuldig is geweest aan huiselijk geweld. “Toch zou ik denken: als Johnny die notarisverklaring en aanklacht ziet, dan moet hij toch ook denken van: wat heb ik nou aan mijn broek hangen? Als het allemaal klopt, dan weet hij het waarschijnlijk, en als het niet klopt…”

Ook confronteerde hij John van den Heuvel met de stelling van Karim Aachboun dat hij een loopjongen zou zijn van John de Mol. Onzin, zegt John. “Ik heb nog geen dag in mijn leven voor John de Mol gewerkt, dat suggereert hij nu een beetje. Ik vind het apart, maar goed. Als je dat hele persbericht leest: het is gewauwel en geneuzel. Als dat een juridisch adviseur is, dan heb ik eigenlijk een beetje medelijden met Shima Kaes.”

Rafelrandjes

John vindt dat er een luchtje hangt aan deze zaak. “Het is een ernstige beschuldiging, die ook onderzocht moet gaan worden. Dat zal ook wel gaan gebeuren verwacht ik, maar het is nou ook niet zo dat Johnny de Mol al met één been in de gevangenis staat. Daarvoor zitten toch te veel rafelrandjes aan dit verhaal.”

“Laat ik vooropstellen: huiselijk geweld moet keihard worden bestreden, daar is geen enkele discussie over. Maar de route die nu wordt gevolgd is gewoon vrij discutabel, vind ik. Op het moment dat je slachtoffer bent van huiselijk geweld, doe je aangifte en ga je niet eerst de vermeende dader een brief sturen en geld afhandig proberen te maken.”

Ranzig

Shima beweert dat ze eerder geen aangifte durfde te doen uit angst voor represailles van de machtige Mol-familie. “Daar kan ik een heel stuk in mee gaan. Het komt vaker voor bij huiselijk geweld dat een slachtoffer best wel lang wacht om aangifte te doen, ook omdat je daar op dat moment misschien niet de kracht voor hebt”, zegt John.

“Maar het feit dat je voor je aangifte doet probeert op een heel ranzige manier die hele familie geld afhandig te maken, zet het wel in een bepaald licht.”

Fragment

Het bewuste fragment uit de RTL Boulevard van gisteren:

Dossier

De Johnny-Shima-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen