‘Glennis Grace hoeft niet naar gevangenis dankzij Eva Jinek’

Glennis Grace heeft de milde strafeis van het OM te danken aan haar talkshowoptreden bij Eva Jinek, denkt mediadeskundige Rob Goossens. “Dat houdt haar nu gewoon uit de bak.”

Glennis Grace en Eva Jinek © RTL

Er heerst bij critici teleurstelling nu Glennis Grace na haar extreme wangedrag in de Jumbo niet naar de gevangenis hoeft. Althans, waarschijnlijk niet: het OM heeft namelijk slechts een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand geëist, al kan de rechter daar wel van afwijken. Naast die voorwaardelijke straf is er ook een taakstraf van 200 uur geëist.

Huftergedrag

Misdaadjournalist John van den Heuvel heeft de zitting gevolgd en is verbijsterd over het wangedrag van Glennis en haar knokploeg. “Het is beschamend wat daar is gebeurd. Dit is precies het huftergedrag waar mensen helemaal klaar mee zijn en ook bang voor zijn”, zegt hij aan de desk van RTL Boulevard.

Het is verschrikkelijk wat de jongens en meisjes van Jumbo hebben meegemaakt, vindt hij. “Je hebt alleen maar mededogen met de slachtoffers en de getuigen. Het zijn vandalen, ruziezoekers en geweldplegers die de hele winkel aan gort slaan. Er zijn jongetjes geweest die daar via de nooduitgang probeerden weg te vluchten voor al dat geweld.”

‘Dankzij Eva Jinek’

Het OM heeft met zijn strafeis rekening gehouden met Glennis’ publieke afstraffing, tot verbazing van onder anderen Domien Verschuuren. Hij spreekt van een ‘BN’er-privilege’.

Tv-kenner Rob Goossens is het daarmee eens. “De negatieve aandacht voor deze zaak heeft tot een mildere strafeis geleid. Dan zou je dus bijna zeggen: het is geniaal geweest dat ze daar bij Jinek is gaan zitten en van zichzelf de meest gehate vrouw van Nederland heeft gemaakt, want dat houdt haar nu gewoon uit de bak.”

Omgekeerde wereld

Ongelooflijk, vindt Rob het. “Ik vind het toch een heel klein beetje de omgekeerde wereld, moet ik zeggen.”

De advocaat van Glennis vindt dat ze door de media al genoeg gestraft is. Hij wees gisteren tijdens de zitting onder meer op de berichtgeving van RTL Boulevard. “Dat ze zelf bij Jinek is gaan zitten draagt er dan weer helemaal niet aan bij”, aldus Boulevard-verslaggever Aran Bade cynisch.

Zoontje van Glennis

Het zoontje van Glennis, dat zich ook misdragen heeft in de Jumbo, staat vandaag terecht. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman in Jinek: “Die zoon is de schuld van het hele geval omdat hij een onzinverhaal tegen zijn moeder heeft opgehangen over wat daar is voorgevallen. Hij is degene die de carrière van zijn moeder om zeep heeft geholpen.”

Anthony, zoals het zoontje heet, zorgt voor angst in en rondom de Jumbo. “Hij heeft ook gedreigd om mensen in te schakelen om die jongens twee kogels door de kop te jagen. Dat maakt allemaal enorme indruk. De mensen die daar werken denken: is het hiermee afgelopen of moeten we straks nog over onze schouder kijken?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Glennis Grace na het volbrengen van haar taakstraf weer omarmd wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen