Eindelijk duidelijkheid over oorbellen Angela de Jong: ‘195 euro!’

Angela de Jong verschijnt er al maanden mee op televisie: haar nieuwe favoriete oorbellen. Ze draagt ze ook op de foto die bij haar geruchtmakende column staat. Maar waar zijn die oorbellen van?

Angela de Jong © NPO

De fans van Angela de Jong hebben het allang opgemerkt: sinds een aantal maanden heeft de opiniediva van het AD een nieuw paar favoriete oorbellen. Ze is er overal al wel eens mee in de studio verschenen: van Jinek tot Op1 en van Vandaag Inside tot Goedemorgen Nederland. Waar heeft ze die oorbellen gescoord?

‘Ze komen uit mijn doos’

Angela doet er buitengewoon geheimzinnig over als haar gevraagd wordt waar die oorbellen vandaan komen. “Uit mijn eigen oorbellendoos”, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Nee, die zijn van een bepaald merk.”

Televisiekijkers willen massaal weten waar Angela ze gekocht heeft. “Het grappige is: die oorbellen maken nogal wat los, want iedere keer krijg ik zelf ook hónderden… Nou, honderden is overdreven, maar wel echt héél veel vragen van: waar komen ze vandaan? En: waar kan ik ze kopen? Dat vragen mannen aan me.”

‘Ik zeg niet welk merk!’

Zelf wil Angela niet zeggen van welk merk haar oorbellen zijn. “Nee. Als mensen het per se willen weten dan moeten ze me maar gewoon een berichtje sturen en dan laat ik het ze wel weten. Ik hoef hier toch niet per se dat oorbellenmerk te noemen? Ik word in elk geval niet gesponsord door niks, dus ik koop ze gewoon lekker zelf.”

Uitvoerig onderzoek van de researchredactie wijst uit dat het gaat om de oorbellen Lynn Rond Multicolor van het merk LOTT. gioielli. Ze zijn te koop voor een bedrag van 195 euro. “De ronde vorm met gekleurde Swarovski-steentjes maken deze oorbellen de perfecte kleurrijke finishing touch“, luidt de beschrijving in de webshop.

Tv-inkomsten

Waar betaalt Angela zulke prijzige sieraden van? In elk geval niet van tv-inkomsten. “Ik heb bij Jinek nog nooit iets aangeboden gekregen en ook niet de behoefte gehad om iets te vragen. Ik heb bij Op1 ook nog nooit iets aangeboden gekregen of de behoefte gehad om iets te vragen. Ik heb ook niet het idee dat er heel erg grif betaald wordt hoor.”

En bij Vandaag Inside dan? “VI betaalt een bepaald bedrag aan zijn gasten die daar aan tafel zitten. Aan de bar weet ik niet, maar aan tafel betalen ze een fors bedrag. Dat laat ik hen altijd overmaken aan een goed doel. Vorig seizoen was dat continu Giro 555 voor de vluchtelingen uit Oekraïne en nu is het afwisselend Hartstichting en Alzheimer Stichting.”

Oorbellen

De oorbellen van Angela:

Ze draagt ze ook op haar columnfoto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de oorbellen van Angela de Jong mooi?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen