Jack van Gelder krijgt steun van VI: ‘Hij moet van de buis? Onzin!’

Jack van Gelder krijgt steun van de mannen van Vandaag Inside nu er kritiek is op zijn aanstelling als vaste gast in de talkshow HLF8. “Die man mag toch gewoon zeggen waar hij zin in heeft?”

Jack van Gelder © NOS

De laatste tijd verschijnt Jack van Gelder regelmatig aan de talkshowtafel van HLF8. De redactie heeft hem daar graag zitten, omdat hij altijd wel een pittige mening in petto heeft. Zo riep hij onlangs op om gewoon even lekker egoïstisch te zijn en de gaskraan in Groningen zo snel mogelijk weer open te draaien.

Jack onder vuur

Marcel van Roosmalen vindt het schadelijk dat Jack zonder degelijk weerwoord mag leeglopen bij HLF8 en een regisseur van RTL Nieuws pleit zelfs min of meer voor zijn vertrek bij het programma: “Waarom blijft kwakkelend HLF8 vasthouden aan Jack van Gelder? Zit de vleesgeworden boomer er gewoon wéér.”

Vandaag Inside-ster Wilfred Genee is heel erg verbaasd over deze ophef. “Er zijn problemen met Jack van Gelder heb ik nou begrepen. Jack ligt onder vuur, hè?”

‘Zeg wat je wil!’

René van der Gijp vindt dat Jack gewoon vrijheid van meningsuiting heeft. “Ik heb het gehoord, maar die man mag toch gewoon zeggen waar hij zin in heeft?”

Wilfred: “Ja, maar Van Roosmalen roept: ‘Het kan echt niet.’”

Johan: “Ja, maar wacht even. Ik heb Van Roosmalen gelezen in het NRC en dan zegt hij dus dat Jack daar de rechtse reactionaire man zit uit te hangen, rechts van de VVD, maar is dat een misdaad dan dat Jack rechts denkt?”

Links van de PvdA

Het is volgens Johan wel heel selectief van critici. “Mag links van de PvdA dan wel? Dat is wel toegestaan?”

Johan is net als Jack een tv-persoonlijkheid met rechtse opvattingen. “Ik maak me over mijn positie helemaal geen zorgen, want ik blijf wel zeggen wat ik ervan vind, maar dat Jack van Gelder kwalijk genomen wordt dat hij rechts van de VVD zit…”

Volstrekte onzin, besluit Johan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat tv-sterren die rechtser zijn dan de VVD moeten worden geweerd van televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen