Albert Verlinde vreest dat BN’er-juice kan leiden tot de dood

Albert Verlinde maakt zich ernstige zorgen over de populariteit van juicekanalen zoals die van Yvonne Coldeweijer. Hij vreest dat er uiteindelijk een Lady Diana-achtige situatie kan ontstaan.

Albert Verlinde © NPO

Het is bijna 25 jaar geleden dat de Britse prinses Diana overleed door een auto-ongeluk in Parijs. Ze werd opgejaagd door paparazzi, waardoor haar chauffeur te snel door een tunnel reed en tegen een pilaar aan botste. We moeten er volgens Albert Verlinde goed voor oppassen dat zoiets nooit meer kan gebeuren.

Dood ingejaagd

Albert houdt vanwege de populariteit van juicekanalen echter rekening met het ergste. “Ik denk oprecht, en het is best een heftige vergelijking die ik trek… Kijk, ze is natuurlijk de dood ingejaagd door de paparazzi, punt. Dit was een ongeluk wat eraan zat te komen”, begint hij zijn verhaal in de talkshow Op1.

Hij vervolgt: “Niet zozeer dit ongeluk met haar, maar het feit dat paparazzi zulke vrijheden namen en zó joegen op mensen… Dat moest gebeuren. Daarna zijn er dingen veranderd, snap je? Het is iets rustiger geworden. Ze gedragen zich, maar er is iets voor in de plaats gekomen.”

Wachten op ongeluk

Dan wijst Albert naar juicekanalen zoals die van Yvonne Coldeweijer, overigens zonder haar bij naam te noemen. “Ik vind namelijk wat er op dit moment gebeurt met de social media en de juice channels, die natuurlijk ook jagen op mensen… En volgens mij, en dat is een heel bittere toon, is het bijna wachten op een ongeluk dat een keer moet gebeuren.”

Er wordt pas ingegrepen als het te laat is, vreest Albert. “Dat je denkt: oh, dat kan dit dus teweegbrengen, als je met z’n allen op social media jaagt op…”

‘Noem een naam!’

Thomas van Groningen probeert Albert te verleiden man en paard te noemen. “Nou, ‘met z’n allen’… Er zijn er toch een paar? Noem ze eens bij naam, zou ik zeggen.”

Albert: “Nee, want het gaat niet over mensen.”

Gastheer Jort Kelder: “Ja, maar Albert, wat bedoel je? Je kunt met social media niet een auto laten ontsporen. Waar doel je dan op?”

Opjagen

Albert: “Nee, maar je kunt iemand zó opjagen. Die social media komt binnen op je telefoon en je telefoon is een communicatiemiddel. Dat gebruik je, dat kun je niet afzeggen.”

“Op een gegeven moment als jij het middelpunt bent van iets wat er heel heftig gebeurt, dan komt dat constant naar je toe en dat is zó heftig. Dat is jagen. Dat is iets waar we denk ik met z’n allen op moeten letten.”

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Overdrijft Albert Verlinde niet een beetje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen