Bas Smit en Nicolette van Dam niet van boze meute af: ‘Geef geld terug!’

Bas Smit en Nicolette van Dam worden opgejaagd door een boze meute van mensen die hun geld terugeisen. Waar ze dat moeten terughalen? “Misschien bij Brasserie Van Dam! Of schakel BOOS in!”

Bas Smit en Nicolette van Dam © RTL

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat het duidelijk is dat Bas Smit en Nicolette van Dam niet geschikt zijn voor de organisatie van een groot evenement. Hun Amsterdamse Zomer-concert van zaterdag, waar zo’n 25 duizend mensen op afkwamen, werd een compleet fiasco. Het gaat de geschiedenisboeken in als een soort Nederlands Fyre Festival.

‘Amateurs!’

Evert vindt de twee echt ontzettende amateurs. “Het is toch een vak zo’n enorm event organiseren. Het is net of je een verjaardagsfeestje geeft voor honderd man en je haalt twee blikjes en een flesje wijn in huis. Er ging heel veel mis. Ze wijten het aan personeel dat niet is op komen dagen, maar als die er hadden gestaan was alles nóg eerder op geweest.”

Kennelijk was er wel personeel beschikbaar om kritische reacties te verwijderen van Instagram. “Waar wél personeel voor was, was het bijhouden van de site, want in het begin werden alle negatieve reacties allemaal gewist. Je zag mensen dan ook van: ‘Waar is mijn bericht gebleven?’ Dat hebben ze op een gegeven moment ook maar opgegeven.”

Presentatrice Tooske Ragas vat het samen in Shownieuws: “Het was gewoon mislukt.”

‘Paniek op het veld’

Het was echt een chaos, beaamt Bas zelf in RTL Boulevard. Er was volgens hem sprake van ‘paniek op het veld’. Sommige bezoekers hebben zelfs gevreesd voor hun leven. “Die ijzeren stellage ging echt bizar heen en weer toen we daar als kudde dieren over heen werden geloodst, echt bizar allemaal”, zegt Geoffrey op de Amsterdamse Zomer-Insta.

Bezoekers spreken van ‘gammele steigertrappen’. Geoffrey: “Dit evenement had bizar veel slachtoffers op kunnen leveren. Levensgevaarlijk gewoon.”

En iemand anders: “Sorry, maar wat een chaos was het gisteren!! Ik heb me onveilig gevoeld in de enorme mensenmassa! Er waren teveel mensen en te weinig beveiliging!! Dit had zooo vreselijk fout af kunnen lopen.”

Zakkenvullers

De meeste bezoekers klagen over urenlange wachtrijen voor eten en drinken, maar volgens Mariska ging het nog veel verder. “Grote massa’s mensen die zich ineens verplaatsten, wiebelende metalen trappen die leken te bezwijken, om 21 uur géén drank meer”, somt ze op. “En dan nog maar te zwijgen over het idiote bedrag dat wij kwijt waren. Nooit meer!”

De massa huilt, terwijl Bas en Nicolette lachen: hun zakken zitten nu bomvol. Marcel: “Jullie hebben je zakken gevuld en de eerst 25000 mensen zijn getild door jullie. SYWERT VAN LIENDEN soms een neef of zo? Kom met een compensatie voor alle mensen op het veld die deze rampzalige avond hebben moeten doorstaan.”

‘Compensatie!’

Die roep om compensatie komt van velen. De gedupeerden willen hun geld terug. Cactus: “Er moet een compensatie komen voor iedereen die daar is geweest. Ticketprijzen niet in verhouding met wat er heeft plaatsgevonden.”

Tessa is woest over het statement van Bas en Nicolette. “Lekker makkelijk, sorry en door. Daar hebben we allemaal niks aan, wat denken jullie van een eerlijke compensatie?!”

Sjoerd: “Het lijkt er op dat jullie maximaal hebben willen verdienen zonder ook maar maximaal te investeren in het evenement.”

Lisa: “Bas, Nicolette, hier moet iets tegenover staan??? 💸”

Glenn: “Geef ons de helft van het kaartje terug!”

En Jerry: “Is er al iets bekend over de compensatie voor zaterdag? Of zijn die mensen al niet meer interessant, omdat ze hun geld al hebben uitgegeven?”

Naar de brasserie?

De mensen vragen zich af hoe ze een verzoek voor compensatie kunnen indienen. “Ik wil graag mijn geld terug. Waar kan ik dit regelen?”, vraagt Dola.

Ber raadt haar aan om naar de horecatent van Bas en Nicolette te gaan. “Brasserie van Dam!”

En ene Eva: “Stuur BOOS een bericht.”

Nicolette reageert in RTL Boulevard: “Het is overmacht en we hadden het niet in de hand. We hadden het misschien ook anders moeten inschatten. We moeten ook naar ons zelf wijzen en denken: hadden we maar een dubbel aantal mensen ingezet qua personeel. Het is nu wat het is. We gaan evalueren met het team. We gaan een passende oplossing zoeken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten Bas Smit en Nicolette van Dam waken voor overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen