Wendy van Dijk afgekraakt door NPO-ster: ‘Ze is gewoon zó nep!’

Wendy van Dijk wordt behoorlijk afgekraakt door Tim den Besten. De NPO-ster noemt de Hart in Aktie-presentatrice expliciet als hij gevraagd wordt naar ‘neppe mensen’ in de mediawereld.

Wendy van Dijk en Tim den Besten © NPO, RTL

Tim den Besten kan naar eigen zeggen absoluut niet tegen mensen die een rol spelen. Je ziet dat met name veel gebeuren in Hilversum, legt hij uit in het gastcollege Uitgelicht. Een van de mensen in het publiek vraagt hem vervolgens of hij zich daar niet helemaal kapot aan ergert tijdens zijn werk voor televisie.

Nikkie en Wendy

De dame uit het publiek tegen Tim: “Je vertelde net dat je best wel slecht tegen neppe mensen kan, maar in de mediawereld is niet iedereen helemaal zichzelf. Hoe vind je dat om met dat soort mensen heel veel te moeten samenwerken? Irriteer je je niet helemaal kapot?”

Tim daarop: “Nee, maar dat is dus niet… Kijk, ik zit in een soort… De VPRO is zeg maar niet ‘de media’. Ik zit sowieso bij de publieke omroep en daar vind ik dat al anders. Bij ‘neppe mediawereld’ denk ik dus aan Nikkie Plessen of aan Yolanthe of aan Wendy van Dijk, maar die zie ik nooit. Die ken ik niet.”

‘Nepheid? Ugh!’

Bij de VPRO werken geen neppe mensen zoals Wendy, legt Tim uit. “Ik vind juist het hoekje waar ik in zit… Dat zijn hele leuke, normale mensen die niet nep zijn. Ja, nee, ik snap wel de vraag, maar dat is totaal niet hoe ik het ervaar eigenlijk.”

Over Yolanthe heeft Tim zelfs ooit nog een haatfilm gemaakt. “Ik had echt gewoon een hekel aan haar. Ik vond haar zó stom. Ik kan niet zo goed tegen nepheid. Nikkie Plessen, Mark Rutte of de koning? Ughh! Het is allemaal toneel. Laat iets van jezelf zien, stel je kwetsbaar op. Laat iets van een mens zien!”

Uitgelicht

Het gastcollega Uitgelicht met Tim in de hoofdrol:

https://www.youtube.com/watch?v=WovpcseIySE&ab_channel=Uitgelicht

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke van de door Tim genoemde BN'er-vrouwen vindt u het nepst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen