Johnny de Mol zet streep door terugkeer op tv: ‘Hij wacht proces af’

Johnny de Mol zet alsnog een streep door zijn terugkeer op televisie. Hij zal na de zomer nog niet terugkeren als presentator van HLF8. “Hij wacht op meer duidelijkheid over het proces.”

Johnny de Mol © SBS 6

Het is nu drie maanden geleden dat Johnny de Mol abrupt stopte met de presentatie van zijn talkshow HLF8. Naast de aangifte die zijn ex-vriendin Shima Kaes heeft gedaan van zware mishandeling en poging tot doodslag, lag er plotseling ook een beschuldiging van misbruik. “Ik kan er niet meer tegen, ik word er gek van”, zei de presentator.

Johnny weer terug?

Er is vooralsnog niets aan de situatie veranderd. De verbazing was dan ook groot toen Hélène Hendriks begin vorige maand bekendmaakte dat Johnny na de zomer gewoon weer zou terugkeren in HLF8. “Volgens mij is er dan al een verhoor geweest en alles.”

Heel vreemd, vond Angela de Jong het. “Het lijkt mij dat er niets veranderd is ten opzichte van het moment dat hij afscheid nam. Als die rechtszaak geweest is of het OM een beslissing heeft genomen dat er geen vervolging komt, dan lijkt het me het moment dat je terugkeert.”

‘Komend jaar’

Johnny gaf medio juni zelf duidelijkheid tijdens een videoboodschap voor Henny Huisman. “Hé lieve Henny! Ik hoop je komend jaar weer een aantal maal te mogen verwelkomen in de talkshow.”

Hij keert komend jaar weer terug? Maar wat gaat hij dan doen met al die weigerende gasten die niet aan tafel willen zitten bij iemand die wordt beschuldigd van zware mishandeling? Eén daarvan is Emma Wortelboer. Bovendien kán Johnny er helemaal niets van als talkshowhost, vinden Angela de Jong en de mannen van VI.

Streep door terugkeer

Nu komt plotseling het bericht dat Johnny voorlopig tóch niet terugkeert in HLF8. Het nieuwe seizoen, dat op maandag 29 augustus begint, zal worden gepresenteerd door Hélène Hendriks en Leonie ter Braak. Hélène doet de maandag, dinsdag en woensdag, terwijl Leonie de donderdag en vrijdag op zich neemt.

Talpa laat aan De Telegraaf weten dat Johnny de Mol ’zijn werkzaamheden weer oppakt bij HLF8 zodra er meer duidelijkheid is in het proces’.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Johnny de Mol beter uit beeld blijven tot er een uitspraak van de rechter ligt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen