Johnny de Mol: ‘Ik kan er niet meer tegen, ik word er gek van!’

Johnny de Mol heeft vlak voordat hij plotseling van de buis verdween zijn hart gelucht bij Catherine Keyl. Hij zat er echt he-le-maal doorheen: “Ik kan er niet meer tegen, ik word er gek van!”

Johnny de Mol en Catherine Keyl © SBS 6

Hij kon er eind april niet meer omheen: Johnny de Mol stopte per direct met de presentatie van zijn talkshow HLF8. Naast de aangifte van zware mishandeling en poging tot doodslag, stond er namelijk ook een vrouw op die hem beschuldigde van misbruik. En dat kwam al bovenop BN’ers die ineens niet meer bij hem wilden aanschuiven.

‘Ik word er gek van!’

Catherine Keyl was erbij in de laatste aflevering van HLF8 met Johnny als presentator. “Hij ging uiteindelijk niet weg bij HLF8 vanwege Shima, maar vanwege een anonieme aangifte. Dat vond ik heel erg, want hij wist niet wie dat had gedaan”, vertelt ze aan de Weekend.

Wat heeft ze tegen Johnny gezegd? “Ik heb tegen hem gezegd: ‘Je lijkt wel gek, je moet niet stoppen, waarom zou je dat doen om een anonieme aangifte?’ Maar hij zei: ‘Ik kan er niet meer tegen, ik word er gek van.’ Dat begreep ik. Het was alsmaar gezeik, ik zou daar ook gek van worden.”

Geloofwaardig

Catherine krijgt kritiek omdat ze Johnny blijft steunen. Daarmee lijkt ze zijn vermeende slachtoffers niet serieus te nemen. Hoe geloofwaardig vindt ze hen eigenlijk? “Ik heb geen idee, ik kan er niks van zeggen. Ik vind het zo ontzettend moeilijk. Ik wil geen oordeel vellen over iemand terwijl ik er niks van afweet. Dat is mijn standpunt.”

Ze vervolgt: “Ik vind dat veel te veel mensen over alles oordelen en meningen hebben, terwijl ze van niks weten. Nee, ik denk niet: waar rook is, is vuur. Dat vind ik te gemakkelijk.”

‘Kan mij het schelen!’

Misschien zijn die dames zelf ook wel niet zuiver op de graat, speculeert Catherine. “Ik zeg niet dat deze vrouw iets verkeerd heeft gedaan, maar sommige vrouwen lijken hun kans te grijpen om op deze manier hun zin te krijgen en dat vind ik kwalijk.”

Maar wat nou als Johnny zijn ex-vriendin Shima Kaes écht zwaar heeft mishandeld? “Als hij schuldig wordt bevonden, is het een ander verhaal natuurlijk. Maar zolang iedereen maar loopt te gissen: wat kan mij dat schelen? Heel de wereld staat bol van de roddel en veronderstellingen, daar ga ik mensen niet om veroordelen.”

Nog niets bewezen

Catherine weet toch zelf ook wel dat misbruikzaken vaak in het voordeel van daders uitpakken vanwege een gebrek aan bewijslast? Ze lijkt het allemaal oogluikend toe te staan. “Alleen als de rechter beslist dat hij schuldig is, vind ik dat niet leuk.”

Maar waarom is Johnny nog wél op de buis en de viezeriken van The Voice niet? “Bij The Voice is het in elk geval zo dat Jeroen Rietbergen heft toegegeven dat hij fout zat en dat vind ik al een enorm verschil. Maar nogmaals, ik vind het heel moeilijk hier en oordeel over te hebben. Ik ga uit van de feiten en dat is dat er nog niks is bewezen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u zin in de tv-comeback van Johnny de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen