‘SBS 6-ster Peter Gillis opgepakt na mishandelen vriendin, nacht in cel’

SBS 6-ster Peter Gillis is opgepakt voor het mishandelen van zijn vriendin Nicol. Hij heeft vervolgens een nacht in de cel doorgebracht. Dat melden diverse media na berichtgeving van Shownieuws.

Peter Gillis © Friso Keuris

Peter Gillis, bekend van het goed bekeken programma Familie Gillis op SBS 6, is op 29 mei aangehouden door de politie, melden media als het AD en RTL Boulevard. Hij zou worden verdacht van de mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers, ook bekend van de realitysoap. De zaak komt op 12 augustus voor de rechter, klinkt het.

Weinig bekend

Er is weinig bekend over wat er precies gebeurd is. “Wat er die avond precies zou zijn gebeurd is niet bekend. Naar verluidt heeft het slachtoffer geen aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie kan dan altijd zelf tot vervolging overgaan wat hier dus het geval zou zijn”, aldus het AD.

Het OM laat aan RTL Boulevard weten: “Over de wijze van mishandeling kunnen we niks zeggen, dat lichten we toe op de zitting.”

Shownieuws

Het nieuws werd vlak voor het middaguur wereldkundig gemaakt in een artikel op de Shownieuws-site, maar dat artikel verdween in no time. Mogelijk is de redactie teruggeroepen door de Talpa-directie, die natuurlijk niet zit te wachten op nóg een gezicht met vermeende losse handjes. Ze zijn immers ook al druk met het rehabiliteren van Johnny de Mol.

Het juicekanaal Juice Channel heeft twijfels bij de journalistieke onafhankelijkheid van Shownieuws. “Het lijkt er op dat Shownieuws toch maar heeft besloten om geen eigen sterretjes voor de bus te gooien.”

En Yvonne Coldeweijer: “Okay what’s going on Shownieuws? Eerst wordt dit bericht geplaatst en tien minuten later weer verwijderd. Waarom is dit weer verwijderd? Belletje gekregen van ome John?”

Advocaat ontkent niet

Peters advocaat Ton van de Biezenbos ‘ontkent noch bevestigt’ de berichtgeving tegen het AD. Nicol zegt op Instagram dat de berichtgeving ‘onzin en niet waar’ is, maar: “Wij zullen verder niet reageren op deze berichtgeving.”

Een bron zegt tegen Juice Channel: “Het verhaal klopt wel. Mag alleen absoluut niet naar buiten komen en SBS/Peter doen daar alles voor. Anoniem graag, werk in cellencomplex waar Peter binnenkwam.”

Nieuw seizoen

Vorige week maakte SBS 6 nog bekend dat er begin september een nieuw, achtste seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa start.

Het is onbekend of de zender toen al wist van een vermeende mishandeling, al heeft moederbedrijf Talpa over het algemeen natuurlijk weinig moeite met zendergezichten die worden beschuldigd van strafbare feiten.

Update 16.00 uur – Shownieuws heeft het artikel na drie uur weer teruggeplaatst.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen