‘Johnny de Mol blijft last houden van weigerende talkshowgasten’

Johnny de Mol blijft last houden van weigerende talkshowgasten als hij na de zomer terugkeert als presentator van de talkshow HLF8. Dat is de verwachting van Telegraaf-journaliste Kitty Herweijer.

Johnny de Mol en Kitty Herweijer © NPO, YouTube

De situatie was onhoudbaar voor Johnny de Mol toen hij twee maanden geleden abrupt stopte met de presentatie van HLF8. Naast de beschuldiging van zware mishandeling en poging tot doodslag, stond er een tweede vrouw op die hem beschuldigde van drogeren en seksueel misbruik. Het was de druppel die de emmer deed overlopen.

Weigerende BN’ers

Johnny had met name na de uitgelekte aangifte van zijn ex-vriendin Shima Kaes last van BN’ers die liever niet meer bij hem aanschoven. “Je zit natuurlijk wel bij iemand die wordt verdacht van poging tot doodslag natuurlijk. Dat is best wel een dingetje”, zei NPO-presentatrice Emma Wortelboer bijvoorbeeld.

Emma zegde haar optreden in het programma af na die uitgelekte aangifte. “Toen belde hij me op, om zijn kant van het verhaal te doen. En toen dacht ik: nou, ik kom alsnog niet. Ik voel me daar gewoon niet prettig bij.”

‘Het blijft lastig’

Telegraaf-journaliste Kitty Herweijer denkt dat Johnny daar last van blijft houden. De presentator heeft zijn terugkeer aangekondigd, maar er is natuurlijk nog niets veranderd aan zijn situatie.

Ze vertelt in de mediapodcast van de krant: “Het lijkt me dat de reden waarom hij is gestopt met HLF8 dat het heel lastig werd voor de redactie om nog gasten aan tafel te krijgen, omdat mensen zich er opeen gegeven moment toch niet mee willen associëren.”

‘Dan is het heel gek’

Dat is ook logisch, vindt Kitty. “Johnny de Mol heeft ironisch genoeg zelf ook heel veel aandacht besteed aan wat er gebeurde in zijn eigen familie met Jeroen Rietbergen bij The Voice, MeToo en die wilde wat dat betreft heel graag het goede doen, leek het.”

Ze vervolgt: “Maar er zaten vaak vrouwen aan tafel die dan dingen zeggen als: ‘Het is belangrijk om vrouwen serieus te nemen, om vrouwen te geloven.’ Dan is het heel gek als je opeens de vrouwen die Johnny beschuldigen níet gelooft.”

Reputatieschade

Johnny is onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar: “Je leeft in een tijd waarin mensen zelf dan gaan kiezen dat ze niet meer willen aanschuiven daar. Je kunt die mensen natuurlijk niet een pistool op hun hoofd zetten. Als je met zo’n talkshow zit, dan moet je dag in dag uit mensen aan tafel krijgen en dat wordt dan gewoon lastig in zo’n positie.”

BN’ers die aanschuiven zullen gezien worden als wegkijkers, sterren die buigen voor de macht van Johnny’s vader. Die denken dus wel twee keer na voordat ze naast Johnny gaan zitten. “Iedereen denkt natuurlijk aan zijn eigen reputatie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u BN'ers die bij Johnny de Mol discutabel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen