Johnny de Mol stopt per direct met HLF8 na nieuwe beschuldiging

Johnny de Mol stopt per direct met de presentatie van HLF8 vanwege een nieuwe beschuldiging van een vrouw. Naast Shima Kaes is er nu ook een vermeend slachtoffer van seksueel misbruik.

Johnny de Mol © HLF8

Al langere tijd wordt Johnny de Mol door zijn ex-verloofde Shima Kaes beschuldigd van zware mishandeling en poging tot doodslag, waardoor hij moeite zou hebben met het vullen van zijn talkshowtafel. Emma Wortelboer onthulde dit weekend als eerste BN’er dat ze niet meer wil komen. Daar komt nu een nieuwe beschuldiging bovenop.

Seksueel misbruik

Er is een brief binnengekomen bij de advocaat van Johnny waarin een stichting tegen seksueel misbruik opheldering eist over een voorval dat zich enkele jaren geleden zou hebben voorgedaan. Volgens het AD gaat het om de stichting Music#MeToo, een stichting die het opneemt voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in de mediawereld.

Het gaat volgens John van den Heuvel, die nauwe banden heeft met de Mol-familie, om een melding van een vrouw die stelt een paar jaar geleden door Johnny te zijn gedrogeerd met GHB en daarna in een hotel seksueel te zijn misbruikt. De stichting wordt bijgestaan door Karim Aachboun, ook de juridisch adviseur van Shima.

Johnny ontkent

Johnny ontkent alles, zegt zijn advocaat Peter Plasman tegen John, de vaste vertrouwenspersoon van de miljardairsfamilie. “Johnny de Mol heeft nimmer, waar dan ook ter wereld, een ander persoon met wat dan ook gedrogeerd en hij heeft ook nimmer iemand seksueel misbruikt”, aldus de strafpleiter.

Toch stopt hij nu per direct met de presentatie van HLF8. Dat maakte Johnny vanavond zelf bekend aan het eind van de uitzending. Hij stapte in de laatste minuut weg van tafel om een kort statement af te geven aan de talkshowbar.

Onmogelijk

Johnny: “Goed, dan nu iets waar ik ontzettend tegenop zie om te vertellen: ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma, want bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe anonieme valse beschuldiging geuit en daardoor wordt het voor mij en de redactie nagenoeg onmogelijk om dit werk voort te zetten.”

Dan: “Gasten ontvangen om gezamenlijk een vrolijke en boeiende show te maken; dat is voor mij niet te doen. Het valt voor mij heel zwaar. De show gaat door, maar ik doe een stap opzij om te werken aan mijn verdediging in de hoop en de verwachting dat de waarheid op tafel komt en ik gewoon weer verder kan met mijn werk. Dankjewel en ik hoop tot snel.”

Hélène

Het is onduidelijk wat nu de toekomst van HLF8 is. Het programma wordt zó slecht bekeken dat weinig mensen het zouden missen als het direct zou verdwijnen. Het huidige seizoen zou nog lopen tot eind mei, waarna SBS 6 begint met een nieuwe vroege zomereditie van Shownieuws.

In de afgelopen periode was Hélène Hendriks regelmatig te zien aan de kop van de HLF8-talkshowtafel. Het ligt voor de hand dat zij in elk geval de komende periode de presentatie voor haar rekening neemt. Daar is nu nog niets over bekend.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Johnny de Mol terugtreedt als presentator?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen