Bas Smit en Nicolette in de clinch met Coca-Cola: ‘Samenspanning’

Het influencerskoppeltje Bas Smit en Nicolette van Dam ligt in de clinch met Coca-Cola. Het bedrijf verdenkt hen ervan te hebben ‘samengespannen’ met een ontslagen medewerker, meldt RTL Z.

Bas Smit en Nicolette van Dam © Instagram

Bas Smit en Nicolette van Dam behoren tot de grootste graaiers van het land. Ondanks dat veel mensen hen onnoemelijk irritant vinden, hebben ze nog steeds een flinke volgersschare en dat levert heel veel geld op. Maar wat ze volgens RTL Z hebben proberen te vangen van het steenrijke Coca-Cola gaat echt álle perken te buiten. Is dit wel zuiver gelopen?

2,6 miljoen euro

Bas en Nicolette stellen dat ze mondeling en via WhatsApp met een manager van Coca-Cola hebben afgesproken dat ze 2,6 miljoen euro (!) zouden krijgen voor promotieactiviteiten op vijf (!) festivals in het jaar 2023; daarvan ging alleen het festival Tomorrowland door, meldt RTL. Toch stuurden ze een factuur voor het gehele bedrag naar de frisdrankfabrikant.

Er ging bij Coca-Cola een belletje rinkelen omdat dit echt een héél ongebruikelijk hoog bedrag is. Wat voor afspraken hebben Bas en Nicolette nou precies gemaakt? Het bedrijf kreeg ‘argwaan’ en ging verhaal halen bij hun eigen manager, aldus RTL Z. “In augustus kreeg de werknemer met wie ze de deal hadden gesloten een mail van een collega.”

Veel argwaan

Die Coca-Cola-collega was behoorlijk achterdochtig en schrijft in de mail: “Naar aanleiding van ons gesprek van vanochtend en de informatie die je gaf, hebben we nog steeds grote onzekerheid over de aard van de uitgaven. (…) Daarom blokkeren we de betaling tot alles is opgehelderd en we ons comfortabel voelen om verder te gaan.”

Hè? Wat is dit voor iets geks? Zijn Bas en Nicolette en die manager vrienden van elkaar? “Een maand lang spraken de influencers via WhatsApp met de marketingmanager over de facturen”, weet RTL Z.

Op staande voet

Volgens RTL Z speelt er meer. “Intern onderzoek bij Coca-Cola leidde intussen tot ontslag van de marketing manager op staande voet. De twee influencers zouden hebben samengespannen met de marketingmanager, die bevriend met hen was. Ook stonden de afspraken niet op schrift en is het grootste deel van de promotieklussen niet uitgevoerd.”

Wow, dit zou wel héél explosief zijn. Bas en Nicolette die samenspannen met een op staande voet ontslagen manager? “Het marketingbureau van Coca Cola stuurde de influencers een brief met het verzoek het betaalde bedrag terug te storten. Zo nee, dan zouden stappen volgen.”

Zes ton terug

Coca Cola wil dus zes ton terug, meldt RTL Z. Inclusief btw gaat het om een bedrag van 726 duizend euro. Wat Bas en Nicolette ervan zeggen? Die willen gewoon nog lachend 2 miljoen euro van Coca Cola hebben. Voor dat middagje op Tomorrowland?

“Dat niet alle vijf de evenementen in 2023 doordingen, was niet te wijten aan de influencers, stellen ze. Bovendien hadden ze vanwege de klus hun jaarplanning en uitgavenpatroon aangepast, een au pair ingeschakeld en investeringen gedaan”, meldt RTL Z.

Twee miljoen euro omdat er een au pair moest komen. Losgezongen van de werkelijkheid.

Update 18.00 uur

Bas en Nicolette ontkennen de vriendschappelijke band met de ontslagen manager, meldt het AD. “Ze wonen bij elkaar in de buurt, dat klopt, maar dat wonen veel mensen in die wereld. Het was vooral een prettige zakelijk relatie”, luidt de verklaring.

Het AD: “Smit en Van Dam geven aan dat ze naast de inmiddels ontslagen medewerker met diverse andere werknemers van Coca-Cola contact hebben gehad en dat die de gemaakte afspraken kunnen bevestigen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bas en Nicolette willen volgens RTL Z 2,6 miljoen euro voor wat pr-werkzaamheden op een festival. Krankzinnig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen