Mart Smeets vlak na optreden bij Beau: ‘Nooit meer in talkshows!’

Mart Smeets is er helemaal klaar mee: hij wil nooit meer in talkshows optreden. En dat terwijl hij een maand geleden nog bij Beau van Erven Dorens aan tafel zat. Kennelijk is dat niet goed bevallen…

Mart Smeets © RTL

Een dikke maand geleden zat Mart Smeets nog aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens om zijn nieuwe boekje over wielrennen te promoten. Kennelijk is dat niet helemaal goed bevallen, want nu kondigt de presentator in de Panorama aan dat hij nooit meer wil aanschuiven in een talkshow. Hij is er he-le-maal klaar mee.

Mart bokkig

Mart deed ook al heel erg moeilijk over dat Panorama-interview, verklapt de interviewer van dienst. “Voorafgaand aan dit interview hebben we met elkaar gebeld. In dat gesprek gaf je aan dat je alleen vragen wilde beantwoorden over het boek, omdat je…”

Daarop zegt Mart: “Nee, dat klopt niet. Wat ik heb gezegd, is dat ik geen vragen beantwoord over mijn privéleven. Dat is iets anders. Of over onderwerpen waar ik niets vanaf weet. Dat is ook al zo’n journalistieke afwijking van tegenwoordig. Aan elke talkshowtafel krijg je wel een vraag over Poetin, of over covid. Daar heb ik geen zin in.”

Niet meer in talkshows

Mart wil helemaal niet door de Beau’s en Eva’s van deze wereld gevraagd worden naar de oorlog in Oekraïne of het coronavirus. “Ik heb geen verstand van covid. Daarom ga ik ook niet meer aan dat soort tafels zitten.”

De Panorama-interviewer: “Maar ik mag ook niet van je vragen wie jij denkt dat de Tour gaat winnen.”

Mart: “Nee. Dat vind ik óók zo’n onzin, voorspellen. Journalistiek is beschrijven wat er gebeurt, niet kijken in een glazen bol.”

Knorrig over podcast

Momenteel is Mart te horen in de wielerpodcast van NPO Radio 1. “Ik werk daar met plezier aan mee, maar ze willen ook zo’n lullig spelletje gaan doen waarin je moet raden wie de volgende dag de etappe wint. Ik ga helemaal niks raden. Waarom zou ik dat doen? Wat een onzin.”

“Zeg ik dat trouwens goed, een podcast?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mart Smeets wil niet meer in een talkshow zitten. Houden zo?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen