André Hazes jr. na blunder Bas Smit: ‘Ik wilde iemand op bek slaan’

André Hazes jr. is inderdaad boos weggelopen bij het Amsterdamse Zomer-concert van Bas Smit, vertelt hij in zijn docu. Wat we ook zien? Hoe hij met Yuki Kempees over Bas’ geblunder roddelt…

André Hazes jr. en Bas Smit © Videoland

Bas Smit is berucht als het gaat om het organiseren van evenementen: als dirigent van de wanorde ontaardt álles wat hij aanraakt in een soort survivaltocht. De man van Nicolette van Dam beging afgelopen zomer wéér een enorme blunder. Aan het eind van zijn Amsterdamse Zomer-concert, rond 23.00 uur, werd André Hazes jr. middenin zijn liedje afgekapt.

Futiliteitje

Na tweeënhalf liedje werd de microfoon van André rücksichtslos uitgezet, gingen de lampen uit en moest iedereen weg. Echt heel raar – het kwam allemaal vreselijk amateuristisch over. RTL Boulevard meldde destijds dat André woest was vertrokken, maar Bas wilde alle kritiek niet horen. Hij noemde het afbreken van André’s set gewoon een ‘futiliteitje’.

Nou, voor André was het in elk geval géén ‘futiliteitje’. De zanger gaat in de nieuwste aflevering van zijn Videoland-docu namelijk he-le-maal los op de slechte organisatie van Bas. “De Amsterdamse Zomer avond één… Ik sluit de show af samen met de band en ik moest zes liedjes spelen”, begint hij zijn uitleg in de docu.

Liedje uit je set

En toen? André: “De show liep uit en toen kwam de organisatie van Amsterdamse Zomer naar me toe en die zei: ‘Dré, er moet een liedje uit je set.’ En toen zei ik: ‘Ja, nee, ik wil er niks uit, daar ben ik niet zo blij mee.’ ‘Ja, alsjeblieft, alsjeblieft, daar help je ons echt mee.’ Ik zeg: ‘Oké, dan gaat er één uit.’”

André eindelijk overstag, komen die lui wéér op hem af. “Tien minuten later: ‘Dré, sorry, maar er moet er nog één uit.’ Ik zeg: ‘Ja, dat gaat echt niet gebeuren.’ ‘Ja, maar het moet wel, want om 23.00 uur klapt de stroom eruit en moeten we stoppen. Dat moet echt van de gemeente, dus we hebben echt geen keuze.’ Ik zeg: ‘Nou ja, prima dan.’”

Klap op bek

Het vertrouwen van André nam behoorlijk af. “Toen was het op een gegeven moment 22.54 uur ofzo en toen keek ik naar die man van die organisatie en toen zei hij: ‘Nee, je kan echt je set afmaken, echt’, maar om 23.00 uur zou de muziek eruit klappen, dus ik zing: ‘En… Hij… Zei…’ En ik stond helemaal het binkie te zijn zo, en toen was het uit, zwart…”

André werd middenin Leef afgekapt, juist toen hij het refrein inzette. Hij stormde woest het podium af, om zo ver mogelijk bij Bas en zijn kornuiten vandaan te komen. “Ik was zó woedend, want ik voelde me zó voor lul staan. Ik ben meteen weggegaan, ik dacht: voordat ik echt iemand een klap op zijn bek geef, want ik was er zó boos om.”

‘Nog nooit zo boos’

Setlistsaboteur Bas heeft André echt píslink gemaakt. “Ik heb Dré wel eens boos gezien, maar nog nooit zo boos”, zegt André’s oud-manager Ricardo Klaverdijk. “Ik heb wel tot twee uur ’s nachts een hartig woordje met de organisatie gehad en ook echt ultimatums gestel. (…) Dat is echt een klap in je gezicht als artiest.”

André: “Dan heb je bijna het gevoel dat het expres wordt gedaan ofzo, snap je? Dat is het gevoel dat je dan overhoudt. Daarin moet je niet blijven zitten.”

Roddelen over Bas

We zien in de docu hoe André de volgende dag met collega-artiesten roddelt over de slechte organisatie. Die beelden worden afgewisseld met beelden van de baas van het spul, Bas Smit. “Ik hoorde dat er gisteren gezeik was”, zegt Yuki Kempees van Kris Kross Amsterdam. “Bij ons ook. Helemaal k*t. Wij hebben vandaag ook echt veel gezeik.”

André: “Ja, maar bro, ik stond gewoon in het donker, hè?”

Yuki: “F*cking onzin, maar goed.”

Schaamteloos

We zien ook hoe André op Willeke Alberti afloopt. Zij heeft Bas al eerder gestraft voor zijn slechte organisatie. “Dag mevrouw”, zegt de zanger tegen de muzikale legende.

Willeke: “Ik begrijp het hartstikke.”

André: “Ik vond het gisteren wel echt schaamteloos hoor.”

Allemaal ontzettend juicy dus. Het goede nieuws? Bas gaat volgend jaar wéér van die concerten ‘organiseren’. 🍿

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen