Bas Smit en Nicolette van Dam flink onder vuur: ‘Wat een ZOOITJE!’

Bas Smit en Nicolette van Dam worden flink onder vuur genomen door de bezoekers van hun evenement De Amsterdamse Zomer. “Heel slecht. Dit is het Fyre Festival, maar dan in Amsterdam!”

Nicolette van Dam en Bas Smit © Instagram

Een terrasje runnen in Amsterdam-Zuid is toch iets anders dan een concert organiseren voor 25 duizend man. En daar hebben Bas Smit en Nicolette van Dam zich flink op verkeken, blijkt uit de reacties op de Instagram-pagina van De Amsterdamse Zomer. Bezoekers doen massaal hun beklag over de chaotische toestanden in het Olympisch Stadion.

‘Wat een aanfluiting!’

Bas en Nicolette begonnen tijdens de coronacrisis met een serie intieme concerten onder de naam De Amsterdamse Zomer. Dit weekend vinden er twee ‘best of‘-edities plaats, waar maar liefst 25 duizend mensen per avond bij aanwezig kunnen zijn. En op de eerste avond liep het gisteren echt vol-le-dig uit de hand.

Terwijl Bas en Nicolette op hun VIP-deck vooral druk waren met hun jubelende BN’er-vrienden, was het op de grond een absolute chaos. “Wat een fucking aanfluiting!!!!! Er was werkelijk NIKS goed geregeld. Schaam je rot, dit helemaal hypen en dan zo je bezoekers in de shit zetten”, zegt mevrouw Van Leeuwen.

‘Iedereen heeft dorst’

Er zijn met name veel klachten over de catering. Anne noemt het ’tien keer niks’. “Een uur wachten voor één drankje!! 😢 Iedereen heeft dorst en is geïrriteerd!! Geluid slecht!! En om half negen wijn op… Hoe dan??? En allemaal depressieve janknummers. Zonde van het geld, zo jammer!! Leek zo leuk.”

Bezoeker Timothy is ook erg boos. “Complete FLOP. Stort het geld maar terug. #amateurs”

Marjolein: “Wat een drama dit! Vreselijk, veel te druk een uur in de rij voor drinken tegen belachelijke prijzen! Nooit meer!”

‘Wat een flop!’

Claire kan niet geloven dat Bas en Nicolette zó erg falen. “Wat een flop!! Wijn op, pinautomaten stuk! Meer dan een uur in de rij voor drinken! Eten op! Wat een kutfeest!!!!”

Sophie noemt het een ‘AliExpress-festival’ en Nienke spreekt van het ‘Fyre Festival in Amsterdam’, wijzend op het beruchte frauduleuze luxefestival dat plaats zou vinden in de Bahama’s.

Jolanda: “Wat hadden we zin in dit feestje! Wat een tegenvaller. Overal lange rijen: eten, drinken, zo maar drie kwartier in de rij. Hoe bizar is dit 🤷🏽‍♀️. Sorry Bas en Nicolette, dit is ons en velen om ons heen zwaar tegengevallen. Hadden we echt niet verwacht. Wijn op, wijn lauw… Wachtrijen. Geluid van artiesten slecht, decor was waardeloos. Echt jammer!”

‘Het was fantastisch!’

Wie wél enthousiast waren? De sterren van Shownieuws. Die doen al de hele week alsof De Amsterdamse Zomer hét spektakel van het jaar is. Niet zo gek ook, want het evenement fungeert als een soort personeelsfeest voor de Shownieuws-sterren. Ze waren er gisteren allemaal bij: van Anouk Smulders tot Dyantha Brooks tot Bart Ettekoven.

Patty Brard zat gisterenavond gillend in een Shownieuws-item. Evert Santegoeds jubelde daarna in de studio: “Het is een fantastisch evenement geworden. Dat moet ik zeggen.”

Onprofessioneel

Fantastisch onprofessioneel ja, werpen de bezoekers tegen. Jess: “Nohhhhh… Wat hebben jullie je verkeken op de capaciteit van dit event!! Deur te laat open, overal mega rijen, zowel bij eten als drinken… Zeer onprofessioneel personeel!! Heel jammer allemaal!! Ben benieuwd of jullie nog met een verklaring of uitleg komen?”

Volgens Ice zijn Bas en Nicolette zelfs uitgejoeld. “Toen de artiesten vroegen om applaus voor Bas en Nicolette kwam er een hoos van boegeroep.”

Chantal: “Noooooiiittt meer!!!!”

En Gijs: “Wat een ongeregeld zooitje.”

Negatieve reacties

De Instagram-pagina van De Amsterdamse Zomer loopt over van de negatieve reacties:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Bas Smit en Nicolette van Dam net als de sterren van Shownieuws een leuk koppel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen