Chantal Janzen in gevaar? ‘Haar imago staat echt op het spel’

Het imago van Chantal Janzen staat op het spel nu ze wéér op een infantiele tv-show is gezet en haar kijkcijfers dreigen te dalen. Dat zegt mediajournalist Jordi Versteegden van De Telegraaf.

Chantal Janzen © RTL

Chantal Janzen wordt gezien als een van de grotere tv-talenten van het land, maar RTL 4 weet daar niet goed gebruik van te maken. De programma’s die ze presenteert zijn kinderlijk, roze en inhoudsloos. Althans, dat vinden critici ervan. Volgens mediajournalist Jordi Versteegden van De Telegraaf moet de presentatrice nu echt opletten.

‘Imago op het spel’

Na Chantals Beauty Camper en Chantals Pyjama Party is Chantal nu op de buis met Blow Up, een programma over ballonnen. De eerste aflevering begon vorige week vrijdag aardig met 775 duizend kijkers op RTL 4, maar houden Chantal en haar co-presentator Martijn Krabbé die kijkersgroep vanavond vast? De verwachting is van niet.

Jordi maakt zich ernstig zorgen over Chantal en haar imago. Hij zegt in de mediapodcast van De Telegraaf: “Het imago van Martijn en Chantal staat hiermee wel op het spel, denk ik, als dit echt een megaflop wordt tijdens de tweede aflevering.”

Onwennig

De perspresentatie van Blow Up was al ongemakkelijk, vertelt Jordi, die daarbij aanwezig was. “Chantal en Martijn stonden daar gewoon ietwat onwennig. Ik had het gevoel dat ze moeite hadden met het promoten van dit programma en dat snap ik wel, want hoe ga je in godsnaam zo’n infantiele show in de markt zetten?”

Collega Kitty Herweijer verwacht dat het imago van Chantal en Martijn wel een stootje kan hebben, maar dat ze wel moeten oppassen. “Ik denk dat zij wel een redelijk sterk imago hebben. (…) Maar het is gewoon infantiel. Het is een soort kinderprogramma wat dan ook leuk moet zijn voor ouders om naar te kijken, maar er zit wel een grens aan wat leuk is.”

‘Debiele televisie!’

AD-mediajournalist Marcus den Blanken is ook niet enthousiast. Hij heeft de eerste aflevering van Blow Up gekeken en was niet onder de indruk. “Na een kwartier dacht ik: nu weet ik het eigenlijk wel. Je zit gewoon te kijken naar mensen die ballonnen opblazen en ze aan elkaar knopen. Dat is het uiteindelijk wel”, zegt hij in de mediapodcast van het AD.

Marcus denkt dat RTL het niet meer helemaal scherp ziet. “Ik vraag me af waarom Chantal Janzen de hele tijd van die debiele programma’s moet maken. Ik had het er laatst met iemand over en die zei: ‘Ik zie Chantal Janzen eigenlijk alleen maar in infantiele formats.’”

Rare dingen

Het is allemaal zo kinderlijk wat Chantal doet, aldus Marcus. “Of ze is zich aan het verkleden en doet rare dingen in een pyjamaparty of ze is zich aan het verkleden en doet rare dingen uit de jaren 80 en 90 of ze is met Fred van Leer en Leco onderweg en doet daar weer rare dingen en nu staat ze ballonnen aan elkaar knopen te presenteren.”

Collega Angela de Jong: “Ja, dat ben ik met je eens, alleen ik denk dat zij ook gewoon een contract heeft en af en toe toch ja moet zeggen tegen dingen. Ook om in beeld te blijven.”

Licht vermaak

Marcus: “Dan mis ik wel een beetje wanneer ze ja mag zeggen tegen dingen die écht bij haar passen. Zij kan het Songfestival dragen, dan kan ze toch grote programma’s presenteren? Ze kan veel meer dan een typetje spelen. Ze kan een personalityshow dragen.”

Angela: “Dat heeft ze wel eens gedaan en dat was niet zo’n succes.”

Marcus: “Het is allemaal kinderlijk vermaak in plaats van dat het echt staande programma’s zijn, waarbij je denkt: daarvoor is een toppresentatrice voor nodig. Het is allemaal wel heel licht vermaak.”

Trailer

Jordi’s interview bij de Blow Up-presentatie werd onderbroken door een pr-mevrouw:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen