Jan Roos reageert serieus op S10-rel: ‘Ik heb de plank misgeslagen’

Jan Roos komt in alle ernst terug op zijn controversiële uitspraken over Songfestival-inzending Stien den Hollander, bekend als S10. “Ik heb de plank misgeslagen. Ik had die grap niet mogen maken.”

Jan Roos en Dennis Schouten © YouTube

Stien den Hollander, die in het verleden kampte met suïcidale gedachten, werd in de RoddelPraat-aflevering van vorige week min of meer doodgewenst door presentator Jan Roos. Bovendien legde hij haar uit hoe je wél succesvol zelfmoord pleegt. Dit keer waren zelfs zijn eigen kijkers boos en YouTube verwijderde de aflevering.

Geen kleine jongen

Jan komt in de nieuwste RoddelPraat terug op zijn uitglijder. “Het was bedoeld als grap en het kwam over alsof ik een soort handleiding gaf hoe je zelfmoord moest plegen. Kijk, ik ben helemaal geen kleine jongen, ik kan echt wel toegeven als iets niet leuk is of niet gelukt is. Soms lukt een grap niet en deze was niet gelukt.”

Vaak neemt Jan kritiek niet serieus. “De meeste mensen die reageren hebben RoddelPraat nog nooit gezien en weten helemaal niet wat we hier maken en dat we keiharde humor hebben en satire maken en dat het zwarte humor is en dat we vaak over de lijn gaan. Maar ook mensen die RoddelPraat keken, zeiden: ‘Jan, dit was niet leuk.’”

Zure linkse hutten

Wat zeiden die mensen nog meer? “Ze zeiden: ‘Ik voelde mij letterlijk in mijn hemd gezet, omdat ik namelijk ook psychische problemen heb of ik ken iemand die zelfmoord heeft gepleegd’, of wat dan ook.”

Jan vervolgt: “Kijk, dat die zure linkse hutten in Amsterdam het niet leuk vinden kan mij worst wezen, maar dat onze eigen kijker zegt: ‘Dit was niet grappig, dit was over grenzen heen, ik vind het heel vervelend.’ Ja, dan ga ik erover nadenken. Ik heb het teruggekeken en het zag er niet best uit. Het was niet goed, dus er gaat iets unieks gebeuren: ik ga mijn excuses aanbieden.”

Pijn gedaan

Het was gewoon geen goede content, aldus Jan. “Ik heb mensen pijn gedaan, en ook ons eigen publiek, met die grap die er eigenlijk niet uitzag als grap en ook niet zo werd geïnterpreteerd als grap. Dan heb ik de plank misgeslagen. Ik wil mijn excuus aanbieden, ik had die grap niet mogen maken.”

Zie jij het leven niet meer zitten? Praten kan opluchten. Je kan 24/7 anoniem chatten via www.113.nl of bellen met 113 of 0800-0113 (gratis).

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen