Jan Roos zegt sorry na heftige uitspraken over Songfestival-Stien

Jan Roos biedt excuses aan voor zijn heftige uitspraken over Stien den Hollander, die dit jaar als S10 ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. “Sorry daarvoor.”

Jan Roos en Dennis Schouten © YouTube

Stien den Hollander (21) heeft jarenlang gekampt met psychoses en suïcidale gedachtes. Als inzending van het Eurovisie Songfestival zit ze momenteel in een bijzonder gelukkige periode. Maar nu krijgt ze de beruchte presentator Jan Roos op haar dak. Hij veegt in de nieuwste aflevering van RoddelPlaat compleet de vloer met haar aan.

Jan gaat los

Jan is totaal niet onder de indruk van Stien. “Dit is echt zo’n meisje dat zichzelf zit te snijden op d’r kamertje voor aandacht. Verschrikkelijk.”

Co-presentator Dennis Schouten: “Dat heeft ze dus ook heel lang gedaan. Ik weet niet of het voor aandacht was, maar zij is heel lang suïcidaal geweest.”

Jan: “Ja nou, had lekker gewoon van het dak afgesprongen. Nou ja, Jezus, dan hadden we toch een normaal iemand kunnen sturen? Daar heb ik geen medelijden mee. Wat een verschrikkelijk schijtnummer.”

Ambulance

Haar Songfestival-liedje is vreselijk, vindt Jan. “We hadden net zo goed een ambulance daar neer kunnen zetten met de sirenes aan. We staan voor lul. Ze komt niet eens in de finale terecht en dan is Stientje waarschijnlijk weer depressief en dan hopen we dat ze dan écht de keuze maakt die ze moet maken.”

Dát gaat te ver, vindt studiogast Floris Wyers. “Nee, nee, nee, nee.”

Jan: “En even één ding, Stientje: de polsen nooit zo, maar zo! Als je er echt af wil, in een warm badje…”

Floris: “Dit ga je toch niet uitzenden? Ben je gek geworden echt? Doe even normaal, joh.”

Felle kritiek

Zelfs de kijkers van RoddelPraat vinden dit wel heel erg ver gaan, blijkt uit de comments onder de video. Zo zegt Walmart: “Mindere uitzending dit hoor. (…) Jan begint een beetje een karikatuur van zichzelf te worden, je hoeft niet alles helemaal de grond in te trappen; vooral dat gezeik over S10 haar depressie is nergens voor nodig jongens.”

En Willem: “Kan altijd genieten van jullie programma mannen. En ben het er mee eens dat die meid niet geschikt is voor zo’n podium. Maar die uitleg over hoe je je moet snijden, en dat ze dat maar gewoon moet doen. Hier ging je echt te ver Jan. Grappen maken mag je om alles. Maar dit is aanzetten tot zelfmoord.”

Not done

Kijker Dion: “Ik ben al fan sinds het begin van jullie kanaal en later ook donateur geworden omdat ik jullie echt kan waarderen! Waar ik normaal niet reageer op een aflevering omdat ik nog druk ben met bijkomen van het lachen was het vandaag echt ondermaats. Zelfmoord is wat mij betreft, en als ik de comments zo lees bij velen, echt een grens overschrijden. Not done!”

En de bekende tv-psychologe Esther van Fenema: “Foute grappen maken we wat mij betreft veel te weinig, maar als je over suïcide dit soort opmerkingen maakt dan heb je geen idee van de radeloosheid, machteloosheid en het immense verdriet dat met deze daad samenhangt.”

Jan zegt sorry

Jan gaat nu diep door het stof. “Wat betreft S10 wil ik het volgende zeggen. Wij maken harde grappen over alles en iedereen. We sparen niemand, zeker onszelf niet. Dat er nu grappen zijn gemaakt over de psychische aandoeningen van S10 hoort wel bij het programma”, schrijft hij op zijn website.

“Maar als ik mensen, die zelf ook in de knoop zitten, verdrietig heb gemaakt dan vind ik dat vervelend. Dus sorry daarvoor, stelletje mafketels. Overigens zijn Dennis en ik al jaren psychische patiënten. Dus we kennen de pijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaan de uitspraken van Jan Roos over Songfestival-Stien te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen