Songfestival-Stien krijgt Jan Roos op de knieën: YouTube grijpt in

Stien den Hollander, ook wel bekend als Songfestival-inzending S10, krijgt Jan Roos op de knieën. De aflevering waarin zij zelfmoordtips krijgt van de presentator, is offline gehaald door YouTube.

Stien den Hollander en Jan Roos © AvroTros, YouTube

Het gebeurt niet vaak dat Jan Roos excuses aanbiedt, maar na de RoddelPraat-aflevering van vorige week deed hij dat wél. Hij kreeg zóveel kritiek op het feit dat hij Songfestival-inzending Stien den Hollander zelfmoordtips gaf, dat hij door het stof ging. “Als ik mensen, die zelf ook in de knoop zitten, verdrietig heb gemaakt dan vind ik dat vervelend.”

YouTube verwijdert

Die excuses zijn voor YouTube in elk geval niet genoeg. De gehele laatste aflevering van RoddelPraat is van het platform verwijderd. “Deze video is verwijderd wegens schending van het beleid van YouTube inzake intimiderende en kwetsende content”, staat er nu alleen nog.

Jan ging in de aflevering dan ook behoorlijk over het randje heen. Niet alleen wenste hij Stien min of meer dood, ook legde hij haar uit hoe je écht succesvol zelfmoord pleegt. Van Stien is bekend dat ze lange tijd heeft geworsteld met suïcidale gedachten.

Yvonne legt uit

Vooralsnog zwijgen RoddelPraat-presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten over de offline gehaalde aflevering, maar hun juicecollega Yvonne Coldeweijer meldt er wel wat over.

Yvonne: “De vorige aflevering van Roddelpraat is verwijderd door YouTube. De video kwam in opspraak omdat Jan Roos daar tips gaf hoe S10 zich het beste van het leven kom beroven. YouTube vond dit te ver gaan en heft de video verwijderd. Jan (…) komt er morgen op terug in een nieuwe video.”

De gewraakte passage uit RoddelPraat is nog wel te zien op Dumpert.nl.

113

Zie jij het leven niet meer zitten? Praten kan opluchten. Je kan 24/7 anoniem chatten via www.113.nl of bellen met 113 of 0800-0113 (gratis).

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen