RTL Boulevard siddert nu zwakke concurrent M van de buis gaat

De stemming bij RTL Boulevard is enigszins ‘bedrukt’ nu de zwakke concurrent M van de buis verdwijnt. Dat zei tv-deskundige Rob Goossens gisteren grappend aan de desk van de showrubriek.

RTL Boulevard © RTL Boulevard

RTL Boulevard scoort al een tijdje bovengemiddeld hoge kijkcijfers en dat is voor een belangrijk deel te danken aan de zwakke vooravondprogramma van NPO 1. Die programmering stond altijd als een huis, met De Wereld Draait Door als het trotse middelpunt, maar daar is door Margriet van der Linden weinig meer van over.

Vluchtende kijkers

De talkshow M scoort dermate beroerd dat de kijker echt gewoon wegvlucht van NPO 1 en daar profiteert RTL Boulevard enorm van. Maar nu heeft Margriet aangekondigd dat ze haar pogingen om een kijkcijferhit te worden éindelijk opgeeft. Vanavond is de laatste aflevering van het programma.

Het is nog niet duidelijk wat er in de plaats komt van M, maar er wordt gespeculeerd dat Arjen Lubach wel eens naar dit tijdstip zou kunnen verhuizen. Dat zou natuurlijk een drama zijn voor RTL Boulevard.

Boulevard bezorgd

Bij RTL Boulevard zijn ze dan ook niet in feeststemming over het einde van M, grapt tv-kenner Rob Goossens met een serieuze ondertoon. “De stemming toen ik hier binnenkwam was vrij bedrukt, want M is een grandioze aanjager geweest elke avond om mensen naar ons te jagen.”

Rob hoopt dat RTL een extra investering doet in Boulevard. “Het wordt natuurlijk tegelijkertijd uitgezonden, dus ik hoop dat RTL met een goede volgende stap komt om de kijkers weg te houden bij NPO 1.”

Nachtkaart

Luuk Ikink leeft mee met Margriet. “Het is wel een beetje een nachtkaars die uitgaat daar. Dat is ook wel sneu toch?”

Rob: “Het is wel sneu, maar wat er afgelopen zomer is gebeurd: eerst is De Vooravond voor de bus gegooid, vervolgens hebben M en Khalid & Sophie de kans gekregen om zichzelf te bewijzen, maar ik weet niet hoeveel jullie het afgelopen jaar van die twee shows hebben gezien, maar elke keer dat ik keek dacht ik: waar kijken we in vredesnaam naar?”

Smet

Bridget Maasland: “Zit er niet gewoon een ontzettende smet op die hele vooravond eigenlijk?”

Rob: “De Wereld Draait Door is heel moeilijk op te volgen. De Vooravond deed het eigenlijk best wel prima, ook richting het miljoen. Daar was de kijker aan aan het wennen. (…) Dat kun je niet meer terugzetten.”

Bridget begrijpt niet dat De Vooravond is gecanceld. “Het voelt een beetje als, zoals we in de politiek zouden zeggen, kiezersbedrog. Weet je, het ging toch eigenlijk prima? De kijker was daar eigenlijk wel content mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL Boulevard er last van krijgt als Arjen Lubach naar zeven uur verhuist?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen