Patty Brard denk dat M mede is ‘vernietigd’ door Angela de Jong

Patty Brard denkt dat de talkshow van Margriet van der Linden mede in het slop is geraakt vanwege de ‘vernietigende’ kritiek van Angela de Jong. “Over d’r bril en hoe ze eruitzag.”

Patty Brard, Margriet van der Linden en Angela de Jong © Shownieuws

Er leek maar geen einde aan te komen: de vreselijk slechte talkshow van Margriet van der Linden. Niet alleen keek er geen hond naar M, maar bij de mensen die wél keken bracht het ook niets teweeg. Je hoorde er eigenlijk nooit meer wat over. Gisteren maakte de presentatrice bekend dat ze er na vanavond, na vijf seizoenen, mee stopt.

Patty vindt het jammer

Shownieuws-ster Patty Brard vindt dat als een van de weinige mensen jammer. “Ik vind het heel erg jammer, maar ik ben geloof ik de enige. Het was niet dat ze echt… Het begon met 700 duizend kijkers ofzo en het kakte wat in, maar het is nou niet dat ze echt alleen maar bagger heeft neergezet.”

Collega Sandra Schuurhof: “Ze hebben echt een poging gedaan om een ander geluid te laten horen, dat zeker, maar ik merkte toch aan mezelf dat ik er niet elke keer op afstemde. Dat had op zich niets met de kwaliteit te maken, want ik vind haar verder een goede interviewster. Misschien met de gasten, misschien met de samenstelling.”

Vernietigende Angela

Volgens Patty speelt er nóg iets mee. “Ik denk dat het ook wel iets te maken heeft met het feit dat… Die kijkcijfers daalden inderdaad een beetje en dan krijg je ook nog een vernietigende pers over je heen. Ik zal geen namen noemen, maar het ging op het laatst meer over d’r bril en hoe ze eruitzag dan over de inhoud van dat programma.”

Het gaat hier om Angela de Jong, die anderhalf jaar geleden aangaf dat de bril van Margriet haar zo stoort. “Het is een combinatie van de reflectie van de glazen en de brug van het montuur die net te laag zit. En dat stoort op tv”, zei de opiniediva. Kennelijk vonden ze dat bij M ook, want uiteindelijk ging die bril af.

Verschrikkelijk

Patty vond die kritiek van Angela niet chic. “En dát, moet ik heel eerlijk zeggen, vond ik altijd verschrikkelijk om aan te horen, want het is een bijzonder prettig mens om bij te gast te zijn. Als dan weer die botte bijl uit de kast wordt getrokken en het gaat om allerlei dingen behalve om de inhoud, dan denk ik: jongens, had haar iets chiquer het pand laten verlaten.”

Ze stapt toch op uit eigen beweging? Patty: “De officiële lezing is dat zij weer wat nieuws wil gaan ontwikkelen, maar ik denk…”

Collega Bart Ettekoven: “In goed overleg.”

Patty: “Ja, laten we het daarop houden.”

Bart: “In goed overleg naar de uitgang begeleid.”

Fragment

Angela de Jong was gisteren te gast in Vandaag Inside, waar het ook nog kort over Margriets exit ging. Volgens haar is het programma ’te woke’ geworden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat er geen hond keek naar de talkshow van Margriet van der Linden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen