Talkshow Johnny nu al impopulair: 91 procent wil liever dagelijks VI

De kijker lijkt niet erg warm te lopen voor de dagelijkse talkshow van Johnny de Mol. Maar liefst 91 procent van de stemmers op een Mediacourant-poll wil liever dagelijks Johan Derksen.

Johnny de Mol en Johan Derksen © William Rutten

Het was afgelopen zomer een enorm groot succes op SBS 6: De Oranjezomer met de mannen van VI. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp die dag in dag uit over sport en actualiteiten praten was een schot in de roos. Nu zitten zij weer op Veronica en neemt Johnny de Mol het daily-stokje over op SBS 6.

HLF8

Johnny is vanaf begin september elke dag om 19.30 uur te zien met zijn nieuwe dagelijkse talkshow HLF8. Een opvallende stap, omdat Johnny nog altijd verwikkeld is in een rechtszaak met zijn ex-vriendin Shima Kaes. Zij beschuldigt hem van zware mishandeling en poging tot doodslag.

Volgens Angela de Jong heeft Johnny deze talkshow alleen maar gekregen omdat zijn vader John de Mol de eigenaar is van SBS 6. Daar sluit maar liefst 81 procent van de Mediacourant-bezoekers zich bij aan, blijkt uit een poll waarop ruim 4.000 keer gestemd is.

Liever VI

Het lijkt erop dat de kijker meer zit te wachten op een dagelijkse variant van Veronica Inside op SBS 6. Maar liefst 91 procent van de Mediacourant-bezoekers wil liever dagelijks VI dan dagelijks Johnny, blijkt uit een poll waarop bijna 3.800 keer gestemd is.

De kijkcijferverwachtingen van de nieuwe Johnny-talkshow zijn heel erg laag. Uit een andere poll, waarop ruim 3.500 keer gestemd is, blijkt dat de meeste mensen (57 procent) denken dat er minder dan 200.000 mensen naar HLF8 gaan kijken. 30 procent denkt dat het er ongeveer 250.000 worden en 13 procent 400.000 of hoger.

Politiek correct

Angela de Jong vraagt zich ten zeerste af of de dagelijkse talkshow van Johnny gaat werken. De Oranjezomer was een enorm succes op SBS 6, maar: “Dit is ook wel weer heel anders, hè? Want Johnny de Mol is natuurlijk politiek correct 2.0 en VI is natuurlijk het tegenovergestelde ervan”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Moet SBS 6 niet gewoon met de VI-mannen verder? AD-journalist Dennis Jansen: “Johan Derksen wilde dat wel, maar die andere twee wilden dat niet. Hij hád het gewild, een dagelijkse talkshow. Zoals De Oranjezomer, van 21.30 tot 22.30 uur. Niet alleen over sport, maar ook over andere dingen. Dat wil hij nu niet meer. Hij gaat echt stoppen, zegt-ie.”

‘Heel dom!’

Het regent ook op Facebook kritische reacties over de aanstelling van Johnny. “Dom om hem daarvoor in te zetten. Deze talkshow had hij nooit gekregen als zijn vader niet de baas was bij Talpa. Als SBS6 echt wil scoren met een dagelijkse talkshow werken ze het format van de Oranjezomer verder uit voor op de zender”, zegt Michel.

Hoe ziet hij dat zitten? “Afwisselend gepresenteerd door Wilfred of Helene met de bekende (vaste) tafelgasten (waaronder Johan & René) en een aantal nieuwe tafel/bar gasten.”

Ene Linda neemt het juist voor Johnny op: “Johnny heeft zijn succes aan zijn eigen capaciteiten te danken. Of de talkshow flopt of niet zijn zijn eigen verdiensten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johnny de Mol beter had kunnen wachten tot de rechtszaak voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen