Johnny de Mol belt Patty Brard op, vreest meningen in Shownieuws

Johnny de Mol heeft zaterdagmiddag met Patty Brard gebeld, omdat hij wilde weten wat zij ’s avonds in Shownieuws zou gaan zeggen over zijn nieuwe talkshow HLF8. “Hij was nerveus.”

Patty Brard en Johnny de Mol © Shownieuws

SBS 6 heeft gisterenmiddag bevestigd dat Johnny de Mol een talkshow krijgt. Hij zal elke werkdag om half acht te zien zijn op de zender van zijn vader, recht tegenover de talkshow van NPO 1 en het Half Acht Nieuws op RTL 4. Voor HLF8, zoals de talkshow heet, moet het succesvolle programma van Frank Wisser wijken.

Johnny belt Patty

Het nieuws werd gisteren uitgebreid besproken in Shownieuws. Showkenner Patty Brard aan de desk: “Ik moest vreselijk lachen, want ik dacht vanmiddag: ik doe nog even een discodutje. En toen ging de telefoon en toen zag ik ‘John de Mol’. Ik dacht: o nee! En toen: o nee, Johnny de Mol!”

Ze vervolgt: “Dus ik nam op en het leuke is dat hij wist dat we vandaag zijn talkshow hier gingen aankondigen en hij was best nerveus over wat we daar allemaal over gingen zeggen. Die schat! Ik vind het op zich al heel lief dat hij denkt dat we hier vreselijke dingen over kunnen gaan zeggen, want dat gaat hij helemaal niet uitstralen natuurlijk.”

Bang voor meningen

Ah, Johnny die bang is voor meningen die op de zender van zijn vader worden verkondigd over de talkshow die hij krijgt op de zender van zijn vader. Mooi acteerwerk van de presentator.

Door naar de inhoud: wat voor talkshow wordt het? “Het wordt niet echt op de actualiteit gespeeld, dus het wordt heel anders dan Op1 of wat dan ook. Het wordt echt een gezelligheidsshow met hier en daar een verrassing, heb ik ergens in de wandelgangen gehoord. Hij is geïnteresseerd in mensen, maar ook heel erg bevriend met veel muzikanten en radiomensen. Ik denk dat hij echt wel zijn kant van het amusement zal gaan opzoeken.”

Topteams

Patty heeft enorm hoge verwachtingen. Ze prijst Johnny. “Je ziet dat hij altijd alles wil weten en verrassingen voor je maakt. Hij heeft altijd topteams om zich heen.”

Collega Bart Ettekoven: “Maar dat is heel belangrijk. Je kan nog zo’n goede presentator zijn en een leuk programma willen maken, maar het valt of staat toch met je redactie.”

Patty: “Hij wordt ook al een tijd gecoacht door Jeroen Pauw en dat is de beste die je hiervoor kunt vragen, want die heeft natuurlijk al een week met hem gedraaid en gezegd van: ‘Jongens, we doen net of deze week een echte week is.’ Dat kun je het beste doen om in het ritme te doen.”

Talkshow van papa

Patty hekelt mensen die zeggen dat Johnny een talkshow van zijn papa heeft gekregen. “Kijk, weet je, aan de ene kant kan iedereen zeggen (zet zeikstem op, red.): ‘Ja, het is Johnny de Mol, dus het mag natuurlijk van zijn vader!’ Aan de andere kant heb je dat dus juist tegen.”

“Als het niet goed is, dan krijg je hem dubbel op je boterham (maar gelukkig niet van Shownieuws, red.). Maar ik weet één ding zeker: zowel pa als zoon bereiden dit heel erg goed voor. Ik heb er alle vertrouwen in om half acht, het is een goed tijdslot.”

Nou, Johnny kan tevreden zijn: nul kritische meningen in Shownieuws.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johnny de Mol deze talkshow ook had gekregen als zijn vader geen zenderbaas was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen