Angela de Jong: ‘Johnny de Mol heeft talkshow aan papa te danken’

De enige reden dat Johnny de Mol een dagelijkse talkshow krijgt op SBS 6, is het feit dat zijn vader John de Mol de zendereigenaar is. Dat zegt Angela de Jong, de gevreesde opiniediva van het AD.

Johnny de Mol en Angela de Jong © Beau

Johnny de Mol is momenteel verwikkeld in een rechtszaak, waarin hij door zijn ex-vriendin Shima Kaes wordt beschuldigd van zware mishandeling en poging tot doodslag. Toch wordt hij nu hét boegbeeld van de vooravond van SBS 6 met een dagelijkse talkshow om half acht. Vreemd, vinden de mediajournalisten van het AD.

Slecht imago

Marcus den Blanken begrijpt er weinig van, zegt hij in de AD Mediapodcast. “Hij is nu op het minst populaire van zijn carrière, waarbij alles om hem heen niet zo lekker loopt. Zijn imago is denk ik niet zo goed, of slecht zeg maar, vanwege het gedoe met zijn ex-vriendin. Of het nou waar is of niet. Voor mij is hij nergens voor veroordeeld.”

Angela de Jong daarop: “Maar hij ontkent het ook niet hè? (…) Er is ook een telefoongesprek waarin zij zegt: ‘Je hebt me hard aangepakt’, en toen zei hij: ‘Ja, dat heb ik gedaan terecht.’ Dat er iets is gebeurd in die relatie lijkt me wel. Welke kwalificatie dat verdient, daar laat ik me niet over uit, dat mag de rechter doen, maar dat daar handgemeen is geweest…”

Persona non grata

Het is onhandig van SBS 6, vindt Marcus. “Er is nog zoveel onduidelijkheid over dat je dan kunt zeggen: ‘Is dat het moment om hem die talkshow te geven?’ Dan zijn er toch mensen die waarschijnlijk wel even afhaken want het is Johnny de Mol. Je ziet het nu ook met Johnny Depp. (…) In Hollywood is hij ook persona non grata.”

Collega-journalist Dennis Jansen: “Ik heb niet het gevoel dat heel veel mensen zeggen dat ze niet meer bij hem aan tafel willen. Ik denk dat hij in het wereldje sowieso nog wel een gunfactor heeft.”

Marcus: “Ik denk in het wereldje sowieso met zijn vader.”

Angela kritisch

Angela is zeer kritisch over Johnny. “Ja, maar wie gaat ernaar kijken? Naar zijn laatste programma, dat niet eens zo heel slecht was, keek ook niemand. Wat hem denk ik ook niet in dank wordt afgenomen is dat hij er niet heel open over doet. Hij heeft bij Op1 gezeten om er iets over te zeggen en daar bleef hij ook alleen maar herhalen dat die relatie niet de schoonheidsprijs verdient. Hij hield zich op de vlakte.”

“En nu heeft hij een interview gegeven in het blad van z’n tante. Kan het nog veiliger, jongens? Daar gaat de hele Mol-clan achter hem staan. Op het moment dat je gewoon open en eerlijk zegt wat er gebeurd is, kan de kijker misschien wat meer met je mee. Dat is nu niet zo.”

Angst bij Talpa

Talpa siddert van angst, denkt Marcus. “Ik bespeur ook al wat angst, want ik probeerde contact te zoeken met Talpa over dat programma en dan krijg je weer zo’n standaard berichtje van zo’n voorlichter. (…) Volgens mij kun je ook niet fatsoenlijke promotie gaan doen. Je kunt alleen bij je vriendjes gaan zitten en dan zeggen: ‘Hé hallo, hier zijn we!'”

Angela: “En vinden we het heel spannend als hij daar straks gaat zitten met Dinand van Kane? Denken we dat dat een heel spannend gesprek wordt? (…) Ik vind het allemaal weer erg zwabberend. Ze hebben daar nu eindelijk iets staan wat zich redelijk heeft bewezen met Frank Visser en nu opeens moet het weer weg.”

Papa John

Al met al denken Angela en haar collega’s dat Johnny boft dat John zijn vader is. “Hij krijgt een talkshow omdat zijn vader er de baas is. Ik denk niet dat hij dat bij een andere zender voor elkaar gebokst had”, zegt ze.

Podcasthost Manuel Venderbos: “Zegt hij dan: ‘Pap, wat ik nog heel graag wil is een talkshow’?”

Angela: “Ja, en nu kan hij nog, want nu is pa nog zenderbaas. Vlak voordat RTL de boel overneemt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen