Daan Nieber nieuwe presentator RTL Boulevard: ‘More please’

Daan Nieber heeft een nieuwe televisieklus te pakken: hij is voortaan te zien als presentator van RTL Boulevard, op de plek van Luuk Ikink. Hij spreekt op Instagram van ‘een nieuwe baan’.

Daan Nieber © RTL

Ruim tien jaar geleden debuteerde Daan Nieber op televisie in het toenmalige programma CQC van Beau van Erven Dorens, maar dat was geen lang leven beschoren. Daarna ging hij aan de slag als verslaggever van PowNews. In de jaren daarna heeft hij ook programma’s als Recht van Nederland op SBS 6 en Editie NL op RTL 4 gemaakt.

Daan naar Boulevard

Daan maakte in 2016 de overstap naar KRO-NCRV, waar hij onder meer een programma met Katja Schuurman heeft gemaakt. Verder was hij te zien in Keuringsdienst van Waarde. Maar nu gaat hij dus aan de slag voor RTL Boulevard. In welke regelmaat hij te zien zal zijn is onduidelijk, maar zelf spreekt hij dus over ‘een nieuwe baan’.

Het eerste Boulevard-optreden van Daan is vlekkeloos verlopen, al vroeg je je soms wel af of hij een uitvaartplechtigheid aan elkaar praatte of een showbizzprogramma.

Positieve reacties

Er zijn niet heel veel reacties op social media, maar de enkele reacties die er zijn, zijn positief. Televizier-journalist Jef Willemsen zegt bijvoorbeeld: “Open deur, maar autocue lezen is een vak. Andermans woorden natuurlijk en spontaan laten klinken is een kunst en RTL Boulevard-nieuwkomer Daan Nieber verstaat ‘m. More please.”

En Anita zegt: “RTL Boulevard, nou ja zeg, wat een leuke, frisse aanvulling van het team, Daan Nieber. Hoop dat het blijvertje is.”

Lex en Jaimie

Eén ding is zeker: Daan doet het op de Luuk-kruk een stuk beter dan Jamie Trenité. Er lopen in Hilversum weinig mensen rond die nóg onnatuurlijker de autocue voorlezen.

De trouwe Boulevard-kijker Lianne is er dan ook over uit. “Daan mag blijven hoor, Lex en Jamie mogen thuisblijven.”

Instagram

De Instagram-post van Daan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Daan Nieber als presentator van RTL Boulevard. Top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen