Mattie Valk en Marieke Elsinga willen niet met elkaar naar bed

Mattie Valk en Marieke Elsinga willen niet met elkaar naar bed, ondanks dat ze een succesvol radioduo vormen en allebei heteroseksueel zijn. “Dat hoeft natuurlijk helemaal niet per se.”

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic

Voor alweer het vierde seizoen van hun radioprogramma schuiven Mattie Valk en Marieke Elsinga vanaf morgen weer aan in de Qmusic-studio. Vier seizoenen en niet met elkaar naar bed? Vreemd, vindt het AD.

Man en vrouw

De krant legt Mattie en Marieke voor: “Jullie begonnen aan de ochtendshow als vrijgezel. Twee leuke mensen dagelijks in één ruimte: hoe hebben jullie niet verliefd op elkaar kunnen worden?”

Mattie daarop: “Hahaha, kennelijk zagen mensen het tussen ons wel gebeuren.”

En Marieke: “Als een man en een vrouw het goed kunnen vinden, wordt dat altijd verward met verliefd zijn. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.”

Alleen maar lastig

Het is horror als je verliefd wordt op je collega, aldus Marieke. “Het zou alleen maar lastig geweest zijn. Kijk, ik ben dol op Mattie, maar ik zou nooit verliefd op hem kunnen worden.”

Waarom niet dan? “Hij is voortdurend alles kwijt, in sommige opzichten heel laks en conflictvermijdend, al gaat dat beter. Ik zou gek worden van hem. En hij ook van mij, hoor.”

Mattie ook niet verliefd

Mattie is ook niet verliefd op Marieke. “Ik heb haar altijd gezien als een megagoeie vriendin. Er heeft nooit iets gespeeld tussen ons. Het was geinig om mensen een beetje te laten gissen. Als een lekker verhaal bij onze start, maar op een gegeven moment waren we ook blij dat we konden zeggen: We zijn thuis heel gelukkig.”

Hun man-vrouw-samenwerking is volgens Mattie wel de reden dat ze zo goed scoren. “Dat werkt. Je hoort makkelijk wie aan het woord is. En ja, chemie, dat is een moeilijk ding. Soms zijn we broer en zus, een andere keer een getrouwd stel, maar er is nooit een egostrijd.”

AD-interview

Het grote AD-interview met Mattie en Marieke kunt u lezen via Blendle. Onderstaand vindt u het interview dat ze gisterenavond gaven in RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welk duo vindt u leuker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen