Nance Coolen doet nieuwe poging om tv-carrière te reanimeren

Het is ongelooflijk zuur voor Nance Coolen: jarenlang was ze dé grote ster van SBS 6, maar daar is niet veel meer van over. Ze doet nu een nieuwe poging om haar tv-carrière te reanimeren.

Nance Coolen © SBS 6

Het kon niet op voor Nance Coolen: na haar transfer van de TROS naar SBS 6 in 2005 kreeg ze de ene na de andere grote show op haar bord: van Domino Day tot Sterren Dansen op het IJs en van So You Wanna Be A Popstar tot Popstars. Veel programma’s deed ze samen met Gerard Joling, die een hekel aan haar had.

Nance geeft niet op

Het SBS 6-avontuur hield in 2012 op voor Nance, toen ze slachtoffer werd van de toenmalige reorganisatie bij de zender. Het lukte haar om zich naar binnen te werken bij RTL, maar ook daar werd ze in 2016 tot haar grote ongenoegen aan de kant gezet. De tv-wereld hangt aan elkaar van vriendjespolitiek, brieste ze ruim een jaar geleden.

Nance geeft niet op. Ze probeerde zich in januari weer naar binnen te vechten in de tv-wereld met de presentatie van het onbenullige middagprogrammaatje Helden van Nu, maar ook dat heeft haar weinig opgeleverd.

Kandidaat op SBS 6

Voor het eerst in jaren keert Nance nu weer terug op prime time: ze doet vanaf 20 augustus mee aan de VIP-variant van de tv-show De Alleskunner op SBS 6. Waar ze vroeger als gevierd showmaster de BN’er-kandidaten aankondigde, is ze nu zélf zo’n BN’er-kandidaat geworden. Je moet toch ergens beginnen…

Nance is een van de dertig BN’ers die meedoen aan deze ‘spectaculaire afvalrace’. Andere namen zijn onder meer Jody Bernal, Charly Luske, Christina Curry, Tatum Dagelet en René Le Blanc. Niet bepaald het A-garnituur dus. “Met ogenschijnlijk simpele opdrachten willen zij bewijzen naast VIP ook een Alleskunner te zijn.”

Vangen van eieren

Waar moeten deze BN’ers zich precies tot verlagen? “De 30 VIPS spelen allerlei spraakmakende en hilarische spellen, van het kapot prikken van een waterballon met een cactus op je hoofd, het vangen van eieren tot het laten smelten van een ijsblokje met je lichaam en nog veel meer spellen.”

“Deze spellen zijn vaak verrassend eenvoudig, maar onder tijdsdruk blijken ze vaak toch uitdagender dan gedacht.”

20 augustus

De Alleskunner VIPS is vanaf 20 augustus elke vrijdag te zien om 22.00 uur op SBS 6. Aansluitend, op 17 september, start het nieuwe seizoen van de reguliere Alleskunner.

Lees ook

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen