Gerard Joling scheldt Nance verrot: ‘Je kan de t*fus krijgen’

Gerard Joling heeft Nance Coolen een keer helemaal verrot gescholden achter de schermen van één van hun SBS 6-shows. De twee kregen ruzie over kleding en dat liep helemaal uit de hand.

Gerard Joling en Nance Coolen © RTL / NPO

Jarenlang vormden Gerard en Nance een presentatieduo met elkaar op SBS 6. Ze presenteerden vanaf 2006 grote shows als Sterren Dansen op het IJs en Popstars met elkaar en daarmee bezorgden ze de zender hele mooie kijkcijfers. Het is echter een publiek geheim dat ze elkaar achter de schermen wel konden schieten.

Rood kerstpak

Nu klapt Gerard voor het eerst uit de school over hoe het precies zat tussen hem en Nance. “Er was wel strijd. Het ging heel vaak om de kleding. Ze had een styliste en ik zei altijd keurig tegen haar: ‘Volgende week doe ik dat en dat aan. Die kleur heb ik aan, kijk maar eventjes.’ Ik gaf áltijd aan wat ik aan had”, legt hij uit in De Gevoelige Plaat.

Wanneer ging het mis? “De bom is gebarsten bij een uitzending van Kinderen Dansen op het IJs. Ik zei toen: ‘Ik doe volgende week dít aan.’ Ik had toen een rood fluwelen kerstpak aan. Ik zei: ‘Dat je dat weet, dat je dat aanpast.’ En toen kwam ze óók met rood aan, maar een ander rood. Ik zei: ‘Je weet toch dat ik dit aandoe? Dit kerstpak heb ik in de kast hangen.'”

‘Krijg de t*fus!’

Gerard was daar echt pislink over. Hij vond het geen pan om in twee kleuren rood te gaan presenteren. “Toen heb ik ze allebei verrot gescholden, zowel Nance als die kleedster. Ik zeg: ‘Jullie kunnen echt allebei de t*fus krijgen. Élke week zeg ik van tevoren welke kleding ik aan doe.’ Het was altijd gezeik.”

Klinkt gezellig. “Er waren altijd van dat soort dingetjes en dat was eigenlijk heel jammer, want het is een heel goede presentatrice. We waren een heel goed duo en het is ook niet dat we slaande ruzie hadden, maar er waren irritaties. Voor de rest is het een doodgoede meid.”

Op De Gevoelige Plaat

De Shownieuws-serie Op De Gevoelige Plaat met gastheer William Rutten kunt u hier of onderstaand terugzien.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gerard Joling scheldt Nance verrot vanwege een outfit. Voor wie bent u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen