Wilfred Genee valt Nance aan: ‘Jij bent heel erg middle of the road’

Wilfred Genee heeft Nance Coolen behoorlijk hard aangevallen in zijn radioshow op BNR. De Veronica-ster liet de blonde presentatrice onomwonden weten dat hij haar heel erg middle of the road vindt.

Wilfred Genee en Nance Coolen © SBS, NPO

Nance Coolen was jarenlang hét gezicht van alle grote amusementsshows op SBS 6, maar in 2012 werd ze daar op straat gezet. Het lukte haar om zich naar binnen te werken bij RTL, maar ook daar werd ze in 2016 tot haar grote ongenoegen aan de kant gezet. De tv-wereld hangt aan elkaar van vriendjespolitiek, brieste ze ruim een jaar geleden.

Middelmatig

Wilfred Genee ziet echter een andere oorzaak: hij vindt de presentatrice gewoon heel erg middelmatig. Hij laat het haar onomwonden weten in de meest recente aflevering van zijn radioshow The Friday Move, waarin Nance zijn sidekick is. “Ik vind je op tv – hoe kan ik dat nou een beetje netjes zeggen – middle of the road, als ik heel eerlijk ben.”

Een flinke klap in het gezicht van Nance, maar ze probeert er laconiek op te reageren. “Daar is toch niks mis mee? Ilse DeLange scoort er ook mee hoor, middle of the road.”

Wereld van verschil

Wilfred legt Nance vervolgens voor dat zij hem verraste toen ze ooit samen te gast waren in een Linda de Mol-show. “Je was pittig, je was fanatiek, betrokken en je was echt een leuk wijf. Je was echt een leuk mens. Dat zal je nog steeds zijn, maar ik had er wel bij: ik vond het gat te groot tussen de presentator Nance en de persoon Nance.”

Onhandig, vindt Wilfred dat. “Ik zou het leuk vinden als de persoon Nance ook wat meer als presentator in beeld gaat komen. Als je dat nog iets meer kan toevoegen… Je hebt op een gegeven moment gezegd dat je niet helemaal begreep waarom je niet meer op tv kwam. Toen zei je: ‘Vriendjespolitiek, belachelijk want iedereen schuift elkaar de bal toe.’ Maar je moet ook onderscheidend zijn als presentator.”

Nietszeggend

Nance vervolgens: “Nou ja, onderscheidend… Dan ga je weer een rol spelen, maar ik weet wel dat ik gewoon oprecht en eerlijk ben en heel veel plezier heb in wat ik doe. Dat hoop ik dan ook uit te stralen.”

Wilfred: “Ja, maar dat is vrij nietszeggend wat je nu zegt.”

Nance: “Nou, dat vind jij, maar ik merk dat sommige mensen het wel heel prettig vinden om een betrouwbaar gezicht te hebben op tv. Iemand die niet een trucje doet of een toneelstukje speelt.”

Wilfred: “Maar als je nu terugkijkt op waarom het toen voorbijging… Je denkt niet dat het meespeelt dat je niet onderscheidend genoeg was?”

Nance: “Nee, dat denk ik niet. Het was omdat er op dat moment niets was. Er waren geen programma’s meer waar ik op dat moment in paste. Dat klopt ook, want die programma’s hielden allemaal op, bijvoorbeeld Sterren dansen op het IJs. Dat hield op.”

‘Vind je dit vervelend?’

Het was duidelijk dat Nance geraakt was. Wilfred daarom: “Vind je het nou vervelend dat ik dit zeg tegen je?”

Nance: “Nee, helemaal niet.”

Wilfred: “Begrijp je waar het vandaan komt wat ik bedoel?”

Nance: “Dat ook nog niet, daar ga ik nog even over nadenken waarom je dat wil ventileren en wat de meerwaarde daarvan is.”

Wilfred: “Ik denk namelijk dat jij meer in je mars hebt. Dat is wat ik tegen je wil zeggen. Ik denk dat als jij bepaalde karaktertrekken wat sterker laat zien op tv en in je presentatie, dat je dan een veel betere presentator wordt.”

Nance: “Daar moet het programma zich ook voor lenen en ik heb niet die programma’s gepresenteerd waardoor ik die karaktertrekken misschien wat meer kan laten zien.”

Podcast

De bewuste aflevering van The Friday Move kunt u onderstaand luisteren in podcastvorm:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen