Nance Coolen: ‘Erland, waarom ben ik ontslagen?’

Na Irene Moors en Nicolette van Dam ligt ook Nance Coolen eruit bij RTL 4. Het tweejarig contract dat ze in 2014 tekende bij de tv-zender is niet verlengd. Haar programma Staatsloterij: Puur Geluk gaat naar Ruben Nicolai, werd onlangs bekend. Waarom? Coolen weet het niet. “Ik moest wel even slikken. Ik vind het onwijs jammer, maar het is nu eenmaal zo. Daar zullen ze heel goede redenen voor hebben. Het heeft denk ik allemaal te maken met marketing en kijkcijfers“, zegt ze in Weekend.

Toch waren de kijkcijfers van Puur Geluk prima, aldus Coolen. “Ja, dat klopt. Schiet mij maar lek. Heel eerlijk gezegd begrijp ik het nog steeds niet. Maar het is niet anders, dat is televisie vandaag de dag. Ja, dat is soms wel hard, maar met die beslissingen moet je leren omgaan.

Programmadirecteur Erland Galjaard heeft haar niet opgebeld met uitleg. “Die uitleg heb ik nog niet geheel naar tevredenheid gehad, dus dat hoop ik nog van RTL te krijgen. Ik word soms zelf door de zender gebeld, maar in dit geval hebben ze het via mijn management laten weten.

Er gaan wel vaker zaken via het management, maar dit had Galjaard wel even persoonlijk mogen laten weten, vindt Coolen. “Het was natuurlijk leuker geweest als iemand je bij zoiets even persoonlijk belt en uitleg geeft. Er is daarna nog wel een gesprek geweest, maar niet met de persoon met wie ik dit had willen bespreken.

Ze is niet boos op Nicolai. “Ik gun het hem van harte, want ik gun iedereen zo’n leuk en ooi programma. Alleen is het soms gewoon heel jammer dat jij het niet meer mag doen.”

Haar laatste RTL 4-klus was RTL Woonmagazine. Mag ze dat misschien op projectbasis blijven doen? “We zijn nu wel bezig met een aantal pilots en kijken of er een nieuw seizoen van RTL Woonmagazine komt. Ik heb niet de indruk dat áls RTL Woonmagazine terugkeert, het zonder mij zal zijn. Als dat wel zo is, dan zou ik erg teleurgesteld zijn.

Voor Coolen is dit een persoonlijke klap. Ze werd namelijk eerder ook al de laan uitgestuurd door SBS 6. “Ik zou het best leuk vinden weer voor SBS 6 te werken. Ik heb er altijd met heel veel plezier gewerkt, het is nooit mijn keuze geweest om daar weg te gaan. Als zij mij zouden bellen, dan sta ik altijd open voor een gesprek.

En als niemand belt? “Het zal me echt geen minder mens maken. Dan is het zo en dan ga ik wat anders doen.

Lees ook:
Nance verliest Puur Geluk aan Ruben Nicolai (21 oktober)
Nance: ‘Natuurlijk hoop ik op een nieuw contract’ (29 juni)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen