Nance: ‘Carrière in een dip door vriendjespolitiek’

Nance Coolen denkt dat haar carrière in een dip zit door de vergaande vriendjespolitiek in Hilversum. Dat zegt de presentatrice in de rijdende talkshow van NU.nl. Slechts een paar grote jongens bepalen wat er in ons land te zien is op televisie en die moet je wel bevriend houden. Kennelijk is dat Coolen niet zo goed gelukt. Haar laatste grote programma was Staatsloterij: Puur Geluk, dat in 2015 en 2016 te zien was op RTL 4. “Daarna viel het een beetje stil, hè?“, constateert ze.

Het contract van Coolen verliep en ze werd ingeruild voor Ruben Nicolai. “Ik denk dat ik – en dan vertel ik eigenlijk niets nieuws – maar weer eens heb gezien hoe ongelooflijk veel vriendjespolitiek er is in tv-land. Er zijn nu mensen die zeggen: ‘Dat wist je toch al lang?’ Maar toch verbaast me dat dan weer. Het verbaast me gewoon. Dan denk ik: jeetje miena, waarom?

Heeft ze misschien de gunfactor niet? “Dan heeft men het wel eens over de gunfactor, maar het is net alsof alleen maar vrienden elkaar dingen gunnen. Ik vind dat niet altijd heel erg fair of eerlijk.”

Coolen probeert ook de hand in eigen boezem te steken. “Het is natuurlijk niet altijd alleen maar de ander, eerlijk is eerlijk. Misschien heb ik niet altijd de goede keuze gemaakt qua programma. Ik vind dat ik een aantal programma’s echt niet slecht heb gedaan. Als je het hebt over Puur Geluk, wat ik voor RTL heb gemaakt, dan heb ik dat heel erg goed gedaan. Van een aantal mensen heb ik een paar heel mooie complimenten over gehad. Jammer dat een ander dan besluit dat iemand anders dat moet gaan doen – dat is dan zo.”

Is het over en uit voor Coolen? “Misschien is het wel voorbij en misschien ook niet. Je weet het niet, soms val je ook even in een dip en dan gaat het daarna weer goed. Kijk naar Beau van Erven Dorens. Dat is een prachtig voorbeeld. Niemand vrat hem meer en ineens is Beau met een revival bezig.”

Ik heb nu wel het idee dat het even wat stiller is. Dat realiseer ik me heel goed en dat accepteer ik ook. In de tussentijd weet ik ook dat er weer wat reuring is. Dan belt weer eens die en dan weer eens die. Alleen dat zijn dan weer van die politieke dingen: daar mag je niet over praten. Je wil er ook niet over praten, want als het niet doorgaat, dan heb ik het nu al gezegd.

Het NU.nl-interview met Nance Coolen kunt u hier bekijken.

Foto: NU.nl

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen