Catherine Keyl walgt van Bilal Wahib: ‘Is dit jouw cultuur?’

Catherine Keyl vindt dat acteur en rapper Bilal Wahib op een heel foute manier omgaat met vrouwen en zijn jonge fans. Ze vraagt zich af of de Mocro Maffia-acteur dat thuis zo geleerd heeft.

Catherine Keyl en Bilal Wahib © Op1

Bilal Wahib raakte eerder dit jaar in opspraak toen hij een 12-jarig jongetje overhaalde om live op internet zijn geslachtsdeel te laten zien. Hij ging vorige week door het stof in Op1, maar Catherine Keyl vond het een slap interview. “Had de redactie van Op1 nu maar wat huiswerk gedaan, dan had er nog iets heel leuks uit kunnen komen.”

‘Cultuur, weet je’

Catherine vindt dat Op1 meer research had moeten doen, schrijft ze in haar column in De Telegraaf. “Als ze namelijk research hadden gedaan, waren ze er bijvoorbeeld achtergekomen dat Bilal ook al eens tegen een jongetje van een jaar of tien zei, om hem te vernederen, dat het was alsof ’hij zijn zuster gen**kt’ had (zie filmpje onderstaand, red.).”

En zo kwam Catherine nog wel meer tegen op internet. “In een ander interview op YouTube vertelde hij dat hij elke dag behoefte aan s*ks heeft. ‘Cultuur, weet je’, voegde hij er veelbetekenend aan toe.” Zijn vriendin kan de douchekop pakken als hij er niet is, voegde hij daar volgens Catherine aan toe.

‘Waarom, Bilal?’

Walgelijk, vindt Catherine het allemaal. “Waarom, Bilal? Waarom ga je zo met je jonge fans om, waarom zo met vrouwen? Heb je dat thuis geleerd, is dat je cultuur? Ik had het weleens willen weten.”

Zijn moeder heeft haar werk niet goed gedaan, denkt Catherine. “Beter was geweest als zijn moeder hem had uitgelegd dat wij in een samenleving zitten waar je niet zo met jonge jongetjes omgaat en ook niet met vrouwen.”

De hele column van Catherine Keyl kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Fragment

Het filmpje waar Catherine Keyl het over heeft:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen