RTL 4 stelt bekering ‘rabiaat rechtse’ Gerard Joling uit

Geplaatst op do 24 sep 2020 om 9:00

RTL 4 stelt het programma Joling en de Buitenlanders, waarin de islam- en immigratiekritische Gerard Joling moet worden bekeerd tot een progressieve tv-ster, uit. Dat heeft contentbaas Peter van der Vorst laten weten via clubhuis RTL Boulevard. Het nieuws volgt kort na de ophef over een kandidatenoproep die vorige week uitlekte. Op een gesloten forum werden Marrokaanse dames die van beauty houden gevraagd of ze Gerard willen ‘in laten zien dat wat hij denkt niet juist is’.

Niet kies, vond Volkskrant-columnist Emma Curvers dat. “Kan Gerard Joling zijn racistische vooroordelen niet in zijn eigen tijd ontkrachten?“, brieste ze.

Peter heeft er nu even helemaal geen zin meer in. Joling en de Buitenlanders wordt even ‘on hold’ gezet, omdat het programma een beetje gevoelig ligt in deze tijden van polarisatie.

Het zou zomaar kunnen dat het programma zenderster Gerard Joling in tijden als deze zou kunnen beschadigen. Collega Angela Groothuizen noemde hem onlangs nog ‘rabiaat rechts‘, in de woke-hoek ook wel bekend als racistisch.

Statement

Hoe dan ook, Joling en de Buitenlanders gaat on hold en de titel gaat overboord. Het statement van Peter luidt als volgt:

De opdracht voor het programma ‘Joling en de buitenlanders’ is anderhalf jaar geleden gegeven aan Vincent TV. Het programma is nog steeds volop in productie, omdat er vertraging is opgelopen door het coronavirus. We zijn op de hoogte van de reacties op het concept. We begrijpen ze en zijn er blij mee. Het draagt bij aan de kennis die we hebben en elke dag vergaren over stereotypering en beeldvorming.”

We houden die kennis actief op peil door zelf veel onderzoek te doen en met experts te praten. We gaan samen met producent Vincent TV in gesprek over de verdere invulling van het programma. Want we willen allemaal dat dit programma begrip en verbinding brengt. Het programma krijgt een andere naam en we kijken kritisch naar het materiaal dat al is gedraaid en wat er nog wordt gedraaid.”

We verwachten dat het programma in 2021 in de schema’s komt te staan.

Foto: RTL
33 Reacties op “RTL 4 stelt bekering ‘rabiaat rechtse’ Gerard Joling uit”


 1. S.M. Kelders

  Wat een bangerd is PvdV

  Brrrr

 2. Mopsie

  Gerard heeft natuurlijk helemaal gelijk. Als de islam het voor het zeggen heeft gaat ie van 5 hoog naar beneden worden gegooid, hoofd eerst.

 3. Marc

  Mooi he, de linksdenkende deugmens.

  Deel je hun mening niet, ben je racist etc. etc. etc.

  Ga door Gerard, jaag ze de gordijnen in me je meningen

 4. Karbonade

  Gerard Joling kan de bal ook terugspelen en zeggen dat al die negatitiveit eromheen gebaseerd is op pure h0 mof0bie.

 5. Huib

  Ik ben homo en ik ben bang voor de islam. Is deze angst niet juist? Kan rtl4 moslims niet laten inzien dat ze homo’s met rust moeten laten?

 6. Lol

  Gaan ze van hem een hetero maken?

 7. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Echt super sadistisch om hem over te hlen zich te bekeren naar de islam, als hij dan op bedevaart gaat naar mekka, in Saudi Arabie dan heeft hij een zeer ZEER groot probleem; homosexualiteit is daar namelijk S T R A F B A A R….

 8. Joe Banana

  De islam is een fascistoïde beweging met miljarden aanhangers over de hele wereld. Tot de jaren 70 was Nederland nog gevrijwaard van de gevolgen van de rappe verspreiding van deze mens- en dieronvriendelijke leer. Inmiddels zijn complete stadswijken bevolkt door lieden die doordrenkt zijn met dit gedachtegoed. Dat uit zich vooral in onderdrukking van vrouwen, homo’s en allerlei andere groepen. Dat je volgens de koran ongelovigen moet beroven en bestelen, wordt vooral in de praktijk gebracht door lieden van Marokkaanse komaf, die nooit mensen uit eigen etnische groep zullen pakken. Puur racisme dus…. De gevangenissen puilen uit met deze bevolkingsgroep en zelden staat er een Marokkaan om hier iets tegen te ondernemen. Gerard Joling weet dit ook en zegt er iets van, andere BNers hangen liever veilig de gutmensch uit.

 9. Gekkie

  Hoi ik ben Famke Louise en ik heb de oplossing. Als nieuw medisch orakel heb ik vanmorgen ook iets gegoogled over dit onderwerp en je kunt me inhuren voor 50.000 euro. Dan zeg ik hoe we de moslim toestanden kunnen oplossen. Mail mij , ook sponsors, want ik ben echt een goed uithangbord voor uw merk.

 10. Olle

  Nou ja, rabiaat, MC houdt van overdrijven maar dit gaat toch echt te ver.

 11. Gerard J

  Zogenaamde anti-racisten zijn vaak racist, provovateurs, dom en maken zich ongeloofwaardiger en minderwaardig door zichzelf en anderen negatief ‘zwart’ of positief ‘wit’ te noemen. Juist deze nitwits die polariserend taalgebruik promoten moeten aangepakt worden. Uiteraard zonder dat ze er een vergoeding voor krijgen.

 12. Doodspoor

  Ook de carrière van Gerard heeft de nadagen bereikt.
  Velen zijn hem reeds voorgegaan.

 13. Wyatt

  Ja maar Joling komt ook over als zo’n valse racistische nicht.

 14. Broer van Gerard Jolink

  Als je teggen een onderdeel van de islam bent, bijv. homoseksualiteitfobie, dan ben je volgens neplinks Nederland een racist. Klinkklare onzin. Je bent dom juist als je denkt dat een geloof een ras is en dat een geloof 100 procent ‘ras’gerelateerd is.
  Deze nepgutmenschen zullen daarom over godsdienstgerelateerde kritiek over een blanke autochtone moslimnederlander of groep of andere gelovigen of atheïsten waarschijnlijk geen probleem maken. Dat maakt juist deze ‘gutmenschen’ zelf de grootste racisten.

 15. Anti lhbti propanda

  Sodemieter toch op met jullie gore en zieke homoseksualiteit. De islam heeft op dit punt helemaal gelijk! Het is niet de islam die achterlijk is, maar het Westen met hun zieke ideologie en normalisering van homoseksualiteit. Homoseksualiteit is een ziekte en gruweldaad met hiv/aids tot gevolg. Het is niet normaal en dat zal het ook nooit zijn.

 16. robb

  Mopsie ben jij de volgende Famke Louise , moslim in Nederland 1 miljoen op 16 miljoen niet moslim.

 17. Ezels neuken moet worden verboden w

  Anti lhbti… @
  Van heteroseks krijg je ook allerlei ziekten, inclusief aids. Dus bijv. ook nooit meer je partner pijpen of beffen. Daar krijg je keelkanker van.

 18. Pàkme van Agteren

  Moslims staan heel hoog op de linkse oppressieladder. Boven blanke homoseksuele mannen zelfs. Hoop dat die mensen ooit realiseren dat ze nul respect terug kunnen verwachten als ze zelf naar een moslimland gaan. Voor Gerard is het zelfs levensgevaarlijk.

 19. Boosterrolla

  Ondertussen kunnen homoseksuelen niet meer hand in hand lopen. Laat staan elkaar een kus geven zonder de kans dat iemand met een islamitische achtergrond hen gaat bekritiseren of erger belagen/ mishandelen.
  Maar dat zal waarschijnlijk wel woke zijn volgens Angela Groothuizen en consorten.
  Die kijken dan even de andere kant op……

 20. Teuntje

  Joling durft zn mond open te doen

 21. C ster met een mening

  Na 35 jaar is Nederland wel klaar met C ster Gerard Joling.
  Stuur die man lekker met pensioen naar de tropics.

 22. M

  Heerlijk eindelijk wat meer een linkse mening, ik ben klaar met ruim 10 jaar dom rechts Nederland.

 23. Verstand van een zandkorrel

  Dit soort types moet ook nog nieuw talent beoordelen in allerlei jury’s.

  Geen wonder dan ook dat niemand doorbreekt.

 24. Mopsie

  @ robb: waar schrijf ik over NL? Dat kan ook in Syrië, Saudi-Arabië of in 1 van die andere onderontwikkelde landen zijn.
  Misschien is in verdiepen i.p.v. hier dom commentaar te geven?

 25. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Schandalig programma. Hersenspoeling pur sang. Er is niets mis met de opvattingen van Gerard Joling.

 26. Donald Dumb

  En over het wegpesten en terroriseren van homo’s in Biblebeltgemeentes door blanke gelovigen wordt gezwegen.
  Wat zijn we toch weer heerlijk selectief met zijn allen…

 27. Donald Dumb

  O en Joling is al een jaar of 20 niet meer relevant.
  Een blaffende hond zonder tanden…dus die kan niet meer bijten…

 28. Janusz

  Mensen als Joling, Derksen en Van Gelder durven de echte mening van het grote volk te verkondigen. Helaas is het annuleren van het programma wederom een voorbeeld van de angst voor islam en de linkse goedheid. Vd Vorst en Sauve durven zelf niet hand in hand door oost te lopen, en ook hier schijten ze in hun broek. Angsthazen.

 29. Donald Dumb

  Kijk dat ik vaak in herhaling val en vaak totaal niet ter zake doende onderwerpen aanbreek die vaak ook nog onwaarheden zijn moeten jullie mij niet kwalijk nemen.

 30. 35 jaar Gerard Joling

  Nederland is toe aan iets nieuws.

 31. Ga wat doen met je leven

  Wie Gerard Joling zat is, heeft te veel met z’n snufferd voor de televisie gezeten.
  Daar kun je van genezen. Knop omdraaien en iets nuttigs gaan doen.

 32. AlexF

  de 2e Theo van Gogh

 33. Gereformeerd joch

  Homo’s.
  We hadden ze hier in ons dorp ook.
  Toen ze niet weg wilde gaan hebben we er voor gezorgd dat ze weggingen.
  Zulke viezeriken willen we niet in onze gemeenschap!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.