Angela Groothuizen: ‘Gerard Joling is rabiaat rechts’

Angela Groothuizen vindt dat haar The Voice-collega Gerard Joling rabiaat rechts is. Ze vindt het jammer dat hij zijn rechtse mening niet voor zich houdt. Dat geeft ze aan in gesprek met Het Parool. Gerard deed vroeger veel uitspraken over de ‘islamisering van Nederland’. Hij werd door de PVV zelfs een ‘dappere BN’er’ genoemd. Angela: “Och ja. Hij is zo rabiaat rechts, die jongen. Ik ken Geer nu al 45 jaar. Het is een goeie vent, ik ben dol op hem, maar hij kan pittige uitspraken doen.”

Het is jammer dat Gerard zijn rechtse mening niet gewoon voor zich houdt, vindt Angela. “Dan denk ik: Je mag het gerust vinden, maar moet je dat ook allemaal zo hard roepen?

Angela heeft dat ook tegen hem gezegd. “Jawel. Verleden week nog. Maar ik wil niet over anderen praten in de krant.”

Ze besluit: “Ik zeg heus wel een paar harde dingen terug, hoor. Daarbij: het is toch ook prima om het met elkaar oneens te zijn? Het lijkt wel alsof we zijn vergeten hoe dat moet. En zo ver liggen we in Nederland echt niet uit elkaar, hoor.

Zelf is Angela rabiaat links. Nu ze zelf het grootste deel van de wereld heeft gezien, wil ze bijvoorbeeld dat vliegen ‘ouderwets onbetaalbaar‘ wordt om het milieu te sparen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen