Famke ‘respect voor corona’ Louise heeft spijt van Jinek

Famke Louise heeft dinsdagavond voor hartstikke leuke televisie gezorgd aan tafel bij Eva Jinek. Ze vouwde een briefje open, stamelde wat onsamenhangende teksten uit en riep dat ze respect heeft voor corona. Bam: één miljoen kijkers. Leuk voor RTL, maar minder voor Famke, die door feministe Eva duidelijk tegen zichzelf in bescherming had moeten worden genomen. Men ziet haar niet eens meer als een gekkie, maar vooral als ietwat zwakzinnig. En daar is ze zelf ook niet zo happy mee.

Na het propageren van de rebelse hashtag ‘ikdoenietmeermee’, geeft Famke haar strijd tegen de coronaregels nu op. “Nadat ik het filmpje met de # maandag gepost had, ben ik de ochtend daarop overladen met telefoontjes. De mainstream media koos mij als potentieel aanspreekpunt en daar bovenop kwam ook een breuk met mijn management die vorige week plaatsvond.”

Ze wijst erop dat Famke ineens niet meer onder het artiestenbureau van Ali B valt. Wat daar precies gebeurt is, is onduidelijk, maar zelf zegt Ali er het volgende over op Twitter: “Ze heeft hier voor gekozen, zonder overleg met niemand van ons. Dit is helemaal op haar eigen initiatief en ze wil hier ook niet in begeleid worden door ons.

Niet mijn beste dag

Die begeleiding van Ali of een andere manager had wel welkom geweest. Famke: “Dit alles heeft geleid tot het feit dat ik alleen en onvoorbereid bij Jinek aan tafel schoof. Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken.

Kennelijk heeft iemand Famke uitgelegd dat je niet zomaar feitenvrij van alles kunt gaan roepen in de massamedia. “Ik realiseer me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen. Gisteren aan tafel was ik zenuwachtig en heb ik niet mijn verhaal kunnen doen zoals ik dat graag wilde.Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd.

Tegengeluid

Famke heeft nooit zorgmedewerkers willen schofferen of de jeugd willen aansporen om de coronaregels te negeren. “De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven. Ik ben een doorzetter en wilde dus daad bij het woord stellen door mijzelf kenbaar te maken op tv, wat ik niet had kunnen voorzien was de totale stilte en gebrek aan support om mij heen.

Alhoewel ik dit niet heel verrassend vind, had ik wederom de situatie iets beter kunnen inschatten. Ik ben geen slachtoffer en wil daarom ook nu mijn verantwoordelijkheid dragen. Ik kondig daarom aan dat ik die video weghaal omdat ik niet meer achter die boodschap sta.

Zelfreflectie

Voorlopig houdt Famke zich even koest. “Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek naar een bijzonder, inspirerend iemand die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te educaten over deze situatie en wellicht met mij het podium wil delen.”

Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen te kunnen groeien. Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen.

Nou, daar heeft Famke dus eigenlijk best een mooie boodschap neergezet. Beter laat dan nooit.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen