Famke ‘respect voor corona’ Louise heeft spijt van Jinek

Geplaatst op do 24 sep 2020 om 8:30

Famke Louise heeft dinsdagavond voor hartstikke leuke televisie gezorgd aan tafel bij Eva Jinek. Ze vouwde een briefje open, stamelde wat onsamenhangende teksten uit en riep dat ze respect heeft voor corona. Bam: één miljoen kijkers. Leuk voor RTL, maar minder voor Famke, die door feministe Eva duidelijk tegen zichzelf in bescherming had moeten worden genomen. Men ziet haar niet eens meer als een gekkie, maar vooral als ietwat zwakzinnig. En daar is ze zelf ook niet zo happy mee.

Na het propageren van de rebelse hashtag ‘ikdoenietmeermee’, geeft Famke haar strijd tegen de coronaregels nu op. “Nadat ik het filmpje met de # maandag gepost had, ben ik de ochtend daarop overladen met telefoontjes. De mainstream media koos mij als potentieel aanspreekpunt en daar bovenop kwam ook een breuk met mijn management die vorige week plaatsvond.”

Ze wijst erop dat Famke ineens niet meer onder het artiestenbureau van Ali B valt. Wat daar precies gebeurt is, is onduidelijk, maar zelf zegt Ali er het volgende over op Twitter: “Ze heeft hier voor gekozen, zonder overleg met niemand van ons. Dit is helemaal op haar eigen initiatief en ze wil hier ook niet in begeleid worden door ons.

Niet mijn beste dag

Die begeleiding van Ali of een andere manager had wel welkom geweest. Famke: “Dit alles heeft geleid tot het feit dat ik alleen en onvoorbereid bij Jinek aan tafel schoof. Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken.

Kennelijk heeft iemand Famke uitgelegd dat je niet zomaar feitenvrij van alles kunt gaan roepen in de massamedia. “Ik realiseer me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen. Gisteren aan tafel was ik zenuwachtig en heb ik niet mijn verhaal kunnen doen zoals ik dat graag wilde.Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd.

Tegengeluid

Famke heeft nooit zorgmedewerkers willen schofferen of de jeugd willen aansporen om de coronaregels te negeren. “De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven. Ik ben een doorzetter en wilde dus daad bij het woord stellen door mijzelf kenbaar te maken op tv, wat ik niet had kunnen voorzien was de totale stilte en gebrek aan support om mij heen.

Alhoewel ik dit niet heel verrassend vind, had ik wederom de situatie iets beter kunnen inschatten. Ik ben geen slachtoffer en wil daarom ook nu mijn verantwoordelijkheid dragen. Ik kondig daarom aan dat ik die video weghaal omdat ik niet meer achter die boodschap sta.

Zelfreflectie

Voorlopig houdt Famke zich even koest. “Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek naar een bijzonder, inspirerend iemand die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te educaten over deze situatie en wellicht met mij het podium wil delen.”

Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen te kunnen groeien. Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen.

Nou, daar heeft Famke dus eigenlijk best een mooie boodschap neergezet. Beter laat dan nooit.

Foto: RTL
70 Reacties op “Famke ‘respect voor corona’ Louise heeft spijt van Jinek”


 1. Henny Spekken-Bonen

  Schandalig dat RTL Jinek een kind heeft beschadigd.

  Alles voor de kijkers. brrrr

 2. Martien

  Die domme kop van dat wijf, brrrrr….

 3. Kees Dekker

  Het enige woord wat uit haar koker komt in de verklaring is het woord ik.
  En ik had nooit een hoge pet op van deze dame en wat er deze week gebeurde was alleen een bevestiging totaal overrated en nu weer terug naar de basis.

 4. maatje te groot

  Wat mij meer zorg maakt is dat deze hersenloze domme doos zoveel jonge volgers heeft. Deze generatie volgers moet als verloren worden beschouwd. We kunnen ons echt zorgen over de toekomst gaan maken.

 5. Albert Verhinderd

  #ikgeloofergeenreetvan

 6. Iemand

  Ze had zich niet voorbereid? Jawel toch, ze had zelfs een briefje gemaakt om voor te lezen. Een hoop blabla in die lap tekst van haar maar de waarheid is dat zij niet zo intelligent is. Je begrijpt steeds beter waarom zij ooit samen was met überleeghoofd Snapking

 7. Mario

  ik heb wel een beetje met haar te doen, sterkte Famke en het komt wel weer goed.

 8. By the way

  Mevrouw Louise is tegen zichzelf in bescherming genomen tijdens Jinek. Met name de heren Gommers en Aboutaleb gingen een zeer respectvol inhoudelijk gesprek met haar aan. Dat ze het niet meteen begreep, dat is een ander verhaal. Maar ze is daar zeker niet afgezaagd door de anderen aan tafel, helaas had ze het zelf gewoon moeilijk om de juiste woorden te vinden.

  Zo, dat is nog eens netjes geformuleerd ;)

 9. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Ik accepteer het excuses van Famke NIET! Ten eerste omdat ze dat statement gewoon niet zelf geschreven heeft, ze zorgmedewerkers, wetenschappers en (wereld) leiders geschoffeerd heeft, de gewone man in gevaar heeft gebracht met haar oproep en zichzelf kennelijk heel wat vindt (de arrogante lichaamstaal van haar bij Jinek sprak boekdelen) en alles doet voor wat centen.

  Ik hoop dat er alsnog juridische stappen genomen worden, netzoals bij Grapperhaus achteraf, die kreeg ook straf nadat hij sorry zei. Sorry is gewoon niet genoeg in dit soort gevallen; arresteren en opsluiten!

  Oja, en leuk dat die filmpjes “eraf” zijn maar die staan nog op genoeg andere sites en in de cache van google; jammer joh!

 10. JanH

  En wederom niet zelf geschreven, net zomin als Akwasi ook maar één letter van zijn “excuses” zelf geschreven heeft.

 11. De wortel van 144 is....

  Er ontbreken zes woorden in de laatste zin:

  Nou, daar heeft het iets minder debiele broertje van Famke dus eigenlijk best een mooie boodschap neergezet. Beter laat dan nooit.

 12. Uuuh

  Je kunt wel weer merken dat Nederland terug is van vakantie. De media draait weer op volle toeren. In plaats van dat BN-ers samen een sentimenteel liedje kwelen komt een afvallig clubje twee dagen lang met een onwelgevallige hashtag, zogenaamd op de barricade, om vervolgens even hard de keutel weer in te trekken. Iedereen verontwaardigd en op de achterste benen, en de media spint zoals gewoonlijk weer garen en draait overuren.

  Dus, waar zitten we eigenlijk naar te kijken? Is het resultaat nu inderdaad dat de massa weer vindt wat ze móet vinden? Iedereen weer strak achter alle maatregelen?

  Over Famke hoeft niemand zich zorgen te maken. Die gaat lekker door en heeft er straks weer ‘van geleerd’.

 13. Zalmneusje

  “Ik ga op zoek naar een bijzonder, inspirerend iemand die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te educaten over deze situatie en wellicht met mij het podium wil delen.”

  Wat staat hier in godsnaam? Waarom een ‘bijzondere” pandemie-expert? En waarom zou die met haar een podium moeten delen? Ze zoekt eigenlijk een complotpandemie-‘expert’, die gaat zeggen dat alle maatregelen onzin zijn. Kortom, ze krabbelt niet terug, maar gaat op dubieuze wijze meer onderbouwing zoeken voor haar idiote ideeën.

 14. Jewish4life

  Ze gelooft niet in Corona en denkt dat wij Israëlieten erachter zitten. Hoe logisch kan deze autochtoon denken? Ze verschilt qua denkniveau niet veel van de rest van Europa en de Arabische wereld.

 15. Guttegut

  Ze gaat zich laten educaten. Mijn god doos, lul eerst is normaal Nederlands

 16. S.M. Kelders

  Gommans heeft er geen goed woord voor over hoe ze in de media is behandeld.

  Bron: WNL TV

  Gelukkig zat Gommans er dinsdagavond anders zou ze helemaal beschadigd zijn door heks Jinek.

 17. Pettie Fart

  Opzouten met die zogenaamde influencers en Bekende Niksnutten dat zich artiest noemt. Narcisten van de bovenste plank, weg ermee! Boycotten, cancelen, gewoon oprotten nu. Jullie waren niks. zijn niks en worden niks. Nooit! Never! Ever!

 18. Els

  “Wat daar precies gebeurt is”

  Koekoek! Zijn we wakker, MC?

 19. Realist

  Als er werkelijk een DODELIJKE PANDEMIE was, dan zou het niet nodig zijn om iedereen te TESTEN om te bewijzen dat het bestaat. De mensen zouden ECHT ziek zijn. De ziekenhuizen zouden allemaal VOL zijn. Mensen die je echt KENT, zouden dood zijn. NIETS van dit alles bestaat in werkelijkheid. In plaats daarvan ALLEEN op je televisie.

 20. Brave hond!

  Ik denk dat deze verklaring niet eens door haar zelf is opgesteld. Zelfs daar is ze te dom voor.

 21. nijntje

  Ze had de totale stilte en gebrek aan support om haar heen niet kunnen voorzien… O, jawel, hoor. Eens wat vaker buiten je eigen bubbeltje kijken. Dat is dus het probleem met dergelijke figuren. Kijk eens naar Jensen, die denkt ook dat de ruime meerderheid denkt zoals hij en al zijn kijkertjes slikken het voor zoete koek, want ze kijken niet verder dan hun sneuneus lang is. Dan is het flink schrikken als je eens buiten je bubbel komt.

 22. Inclusieve drol

  Steriliseren dat kind, en vlug voordat ze nageslacht werpt.

 23. gerdien

  Prima dat ze haar excuses aanbiedt maar wat stelt zo’n influencer nou helemaal voor? Het is toch gewoon Tommy Teleshopping maar dan in een nieuw jasje? Dat soort types wordt veel te serieus genomen en daar hebben ze zelf ook al last van: zichzelf vreselijk serieus nemen. Het grote schandaal is voor mij niet die achterlijke hastag ikdoenietmeermee-campagne maar dat ze was ingehuurd door de overheid om de jongelui te influencen om het tegenovergestelde te doen. Daarmee maak je zo’n standwerker anno 2020 veel te belangrijk.

 24. Lol

  Suckerpunch jij bent die buurman waar iedereen ruzie mee heeft.

 25. kritisch avro-lid

  Beetje te laat dit en totaal ongeloofwaardig.

  Anderzijds, het zal die bimbo-volgers van haar ook worst zijn. Die leven in dezelfde wereldvreemde bubbel als Famke. Die hebben geen last van Corona want ze eten toch nooit vleermuizen :)

 26. Dino-saurus

  F.L. Meijer is een media-professional die haar werk heeft gemaakt van ‘bekend zijn’.
  Bedrijven (o.a. RTL) en de overheid betalen haar voor content. Daar verdient ze haar geld mee.

  Meijer is dus geen 21 jarige die onverwacht en tegen haar wil mediabekendheid krijgt.

  De misser van dinsdag had ze daarom geheel aan zichzelf te wijten. Bovendien: bij afwezigheid van haar management had ze er ook voor kunnen kiezen om vooraf (betaald) advies van derden te vragen.

  Excuses zijn terecht. Jinek valt niets te verwijten. Andere media-professionals, zoals politici, ceo’s en opiniemakers, waren veel harder aangepakt.

 27. Keta Minek

  Educaten… niet aai see moor?

 28. Sport 7 kijker

  Ze is nog zeer respectvol behandeld door Jinek en de mensen aan tafel, want het was echt een tenenkrommende afgang voor deze “artiest”. Maar ja, zo zie je maar weer met welke mensen Willem Duivel van Viruswaanzin zich inlaat. Zieke geest.

 29. Israëliet

  Veel achterlijk antisemitische complotdenkers in Nederland, Europa, Rusland en de Arabische wereld. Echt triest. Ze geloven letterlijk niemand meer. Een soort massa psychose die hardnekkig blijkt te zijn. Alleen omdat wij j0den de wereld financieel en cultureel domineren. Afgunst en ongeloof is de grondhouding.

 30. Joop

  Heeft ze dat geld nou al teruggestort dat ze van de overheid had gekregen voor die corona campagne? Volgens mij zo’n 60.000 euro. Terug met ons geld!

 31. critikast

  Die Famke is werkelijk het domste mensje van de laatste tijd op het televisiescherm. Maar ook mevrouw Jinek gaat hier niet vrijuit: zij had moeten ingrijpen en dit onopgeleide meisje de mond moeten snoeren. Maar Jinekje is al blij met de kijkcijfers en interesseert zich geen moment voor de inhoud van haar programma, waarin ze geen schim meer is van vroeger. Zij liet mevrouw Louise maar verder raaskallen en zat zich al zichtbaar te verkneukelen bij de gedachten aan de ophef de volgende dag. Voor de journalistieke opleidingen een item waarin wordt aangetoond welke slechte rol een presentatrice kan spelen !

 32. Elise

  Ik zag op Instagram een grappige foto van dit zwakzinnige gekkie met daarboven de tekst: gebruik hierom een condoom. treffender kon ik het niet verwoorden. Ze doet niet meer mee met de corona maatregelen omdat haar vader (die piloot is) anders over 6 maanden geen salaris meer heeft (ja ze zei het echt bij Jinek). Is deze idioot op de hoogte van de now regeling van 20 miljard die de overheid aan bedrijven geeft? Of is deze egoist op de hoogte van de 2 miljard die de overheid aan KLM geeft?

 33. Annoniemus

  Door de opgespoten prutlippen heeft ze ook nog een spraakgebrek , en ook nog een verschrikkelijk dom hoofd waar weinig in zit , in een frikandel zitten meer hersens !#wegmetfamkelouise

 34. Teevee

  @ Joop, heeft ze echt 65000 gekregen? Dat geld moet ze inderdaad gewoon terugstorten. Belachelijk

 35. man pan

  @Teevee
  Meeste van 65000 verdween in de zakken van Ali B. Ze kreeg paar duizend (exacte bedrag vertelde ze niet)

 36. Kijker

  Wedden dat ze bij Jinek een 2de kans krijgt! Goed voor de kijkcijfers en vergeet de inhoud!

 37. Robert

  Ik dacht in eerste instantie dat deze mevrouw veel ouder was, maar dat blijkt niet zo te zijn. Dit was voor die Jinek mooi scoren, die meneer Gommans die nam haar nog in bescherming, zeer netjes.

 38. anonymous

  Bang dat ze die 65.000 euro moet gaan terugbetalen

 39. Donald

  Minder snuiven en slikken Famke.

 40. ano@niem.nl

  Ze is te dom om rechtuit te kijken. Kom op zeg! Influencer en dan alles van een opstelletje voorlezen en er dan nog niet uit komen. Ik zou me niet graag laten beinvloeden door zo iemand met een zeer laag IQ.

  Het kwam er ook wel uit dat ze voor geld alles doet. Wil de overheid iets? Dan zeg ik gewoon wat de overheid wil, wat nu influencer? Nee ik verkondig de mening van anderen als het zo uit komt. Het optreden bij Jinek is ze ook gewoon voor betaald.

 41. robb

  critikast ,ze bedient 1 miljoen volgers dus die moet niet beschermt worden , de vloggers beïnvloeden onze jeugd en niet alleen de jeugd , als je niet weet dat de Lockdown een succes was dan leef je niet in de gewone wereld net als Dousma die beweerd dat er 28 miljoen operaties niet zijn doorgegaan , die mensen kijken geen nos rtl journaals of kranten , alle nep berichten nemen ze voor waarheid aan zonder er bij na te denken, alle gekkies op youtube die zonder enige tegenspraak hun menig plaatsen soms vol leugens die geloven ze en gaan er in mee.

 42. Dreetje

  @Jewish4life 8:59: Als je ons zo dom vindt, waarom ga je dan niet lekker intelectueel zitten wezen in Israel? Daar hoor je thuis.

 43. raam

  famke ga plassen

 44. Zomaar een persoon

  “Ik ga even een stap achteruit doen.” Dat betekent dus ook een poosje geen nieuwe muziek meer van d’r? Niet dat ik er veel aan mis.

 45. Peter

  S.M. Kelders 8.59

  Zij heeft zich zelf beschadigd en niet Jinek!
  Ze had zoals altijd weer dollar tekens in haar ogen
  ze is er voor betaald om daar te zitten nu proberen
  een ander de schuld te geven.
  Ze is en blijft een arrogant en vervelend persoon .

 46. Sick en Nimon

  Wedden dat dit in de tv-kantine komt.

 47. Kees Kapucijner

  Het uithangbord van de patatgeneratie is flink door de (friet) mand gevallen.

 48. Einde van NL

  De corrupte overheid en politiek spelen het simpel door betaalde bn’rs in te zetten als zogenaamde complotgekken en daarna als spijtoptant te laten buigen en te bekennen dat het killer virus toch echt bestaat. Famke Louise mag dan een simpele gekke meid lijken, maar acteren doet ze uitstekend. Ook GeenStijl is inmiddels gekocht en in de pocket van de staat. Met staatsacteur ‘complotgekke’ Willem Engel, de oproerkraaier, in het voorfront (en velen met hem) die betaald acteren in een media psyop.

  Uiteraard gaat het in dit alles niet om een virus, maar wel om miljoenen vaccins goed in de markt weg te kunnen zetten. En, velen onder u die denken “nee” te kunnen zeggen tegen het vaccin, dromen. U gaat allen als schlemiel verplicht ingespoten worden met chemisch/dna materiaal, om erna als een nog grotere schlemiel door het leven te gaan. Overbevolking en peak human, en de overbodige mens, oud, ziek, duur, gaat in de ramsj. “alvast een kistje kopen?”.

 49. Klaas Flink

  Het is de schuld van Arie Slob. Minister van onderwijs. Famke Louise, is die ooit naar school geweest? En waar dan wel? Wat een dom konijn is dat zeg.

 50. iver

  Ze is niet alleen zwakbegaafd, het lijkt mij dat er nog iets anders aan de hand is. Ze schijnt te denken dat ze – laag IQ en al, beter is dan andere mensen, een symdroom waar Akwasi ook aan lijdt. Ik zie hier een zwakbegaafd zwaar psychisch gestoord iemand zitten hoor. Ze leeft niet in de realiteit. Heeft dat waarschijnlijk nooit gedaan. Net als die andere mongool Akwasi de gek.

 51. hh

  syndroom. Typefout , sorry.

 52. Teuntje

  Ze is doodsbang dat ze die 65,000. terug moet geven aan het RIVM gaat allemaal om geld kan ze weer Botox in die domme kop spuiten wat een miskleun is die griet

 53. Teuntje

  IVER je hebt helemaal gelijk

 54. kijker

  Waarom heet Jinek geen YouTube kanaal? Wat is dit? 2004? Kom op RTL! En zet de volledige aflevering van gisteren op Videoland/RTL XL.

 55. mark2

  Ik vind het wel goed van haar dat ze dit nu op deze manier recht probeert te zetten! Heb ik zowaar waardering voor!

  Ik denk dat ze achteraf goed heeft ingezien dat voor een heel rammeling karretjes gespannen!

 56. [MikE]

  Laten we haar niet te zwaar aanvallen. Het is geen helder licht, maar bij SnapKing is zelfs bewezen dat hij zwakbegaafd is. Soort zoekt soort niet? Ook die mensen met wie zij zich nu omringt, zijn ook geen heldere geesten.

 57. Jan de Mal

  Eens met [MikE]

 58. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Deze ‘boodschap’ is duidelijk NIET door haar zelf geschreven.

 59. Donald Dumb

  Volledig haar eigen glazen ingegooid die Famke.
  Dit zal het laatste zijn dat we van haar horen, denk ik
  Zo zorgt corona wel voor een schifting in de zgn. artiestenstal…
  Da’s weer een voordeel. Ben er nog steeds niet achter waarom dit kind zo genoemd wordt. Of is influencen tegenwoordig iets artistieks?

 60. Belastingman

  @Donald,

  Denk ik ook. Mij valt ook op dat – althans in die theater en artiestenwereld, nu eindelijk heel wat koppen gaan rollen die al lang hadden moeten gaan rollen, tientallen jaren geleden al. Dat zal de zaak wel wat opschonen en frisser maken, denk ik. Stelletje verwende beroepstheater lui, verwend aan en gewend aan subsidie…

 61. Sookie Stackhouse

  Dat krijg je als je niet zelf na kunt denken.

 62. Donald Dumb

  Belasstingman.

  Ja degenen die kwaliteit bieden zullen blijven.
  Waarschijnlijk zullen we ik heb ooit eens een zangwedstrijd gewonnen sector niet meer tegenkomen bijv. Met zulke figuren kan je niet aankomen om de culturele sector weer op gang te kringen…

 63. Vincent

  Heeft ze dit allemaal zelf geschreven? Phoe….knap hoor.

 64. Zomaar een persoon

  @iver – Ik denk asperger, pdd-nos of iets in die trant – dit gebaseerd op haar afwijkende spraak, vreemde blik en omgang met mensen.

 65. Zomaar een persoon

  …ik hoop dat ze het eventueel gaat googelen, als ze opmerkingen als die hierboven over zichzelf leest, en geen idee heeft wat die termen betekenen. Misschien herkent ze inderdaad het een en ander. In ‘De Gevaarlijkste Wegen’ kwam ze ook al zo vreemd over.

 66. Vette spek dikke wijven

  Wat zou ik haar anaal willen vernederen dat niggersletje

 67. Vette spek dikke wijven

  Zie nou pas wat is dat voor achterlijk leren jas wat ze aan? Zeker van haar zwarte pooier gekregen

 68. Xxxx

  Famke, ik had er tot deze week nog nooit van gehoord. Ze valt onder het “artiestenbureau” van Ali B. Nu heb ik van Ali B. ook geen hoge pet op. Dat is dus al niet veel soeps. Door haar idiote uitspraken over Corona heeft ze zichzelf niet echt positieve reclame bezorgd.

 69. A.Ruygrok

  Duidelijk is …. dat je altijd en overal met de dagelijkse overheid en media fake hype ’s moet meedansen …. en zo niet treed DDR 2.0 in werking en word je tot onder de grond afgebrand…, lekker ouderwets de ander ..de… bek snoeren..,
  A.Ruygrok, Monster.

 70. Fidan

  Het is toch ongelofelijk dat zij een influencer is, wie heeft haar nodig? Een miljoen jongeren met een IQ op zwakzinnige n niveau. Wat griezelig!!!!!! De toekomst van Nederland ligt in de handen van influencers????????? Mensen lees een krant, opiniecolumns en loop niet achter zo’n truttebol aan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.