Boulevard roept Ali op matje: ‘Wat is dit voor geflikker?’

Arie Boomsma draaide gisteren voor RTL Boulevard een fitnessitem met Ali B en gezien de boze vinger die hij altijd opsteekt richting VI, kwam hij er niet onderuit: hij confronteerde de rapper met zijn omstreden flikker-uitspraken. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Ali’s uitspraken dat hij homo’s gewoon flikker blijft noemen, zorgden voor enige consternatie. “Je zegt dat het een soort vorm van respect is. Die moet je me eens uitleggen, hoe zit dat?“, vroeg Arie aan Ali.

Ali begrijpt dat er verwarring is ontstaan. “Ik snap dat mensen dat verkeerd opvatten, dat ten eerste. Ten tweede heb ik het niet teruggelezen. Als ik het had teruggelezen dan had ik er nuances aan toegevoegd. Ik neem even de full responsibility voordat het verkeerd wordt opgevat.”

Wel blijft Ali achter zijn uitspraken staan. “Want als ik Fred van Leer of Paul de Leeuw zie en hij zegt: ‘Hé, kut-Marokkaan’, en ik zeg: ‘Hé, vuile flikker’, dan is dat gewoon hoe wij met elkaar omgaan. Ik kan nu doen naar de kijker alsof ik mijn vrienden die homo zijn geen flikker noem, maar dat is gewoon niet zo. Zo lang zij er geen moeite mee hebben dat ik dat zeg en ik er geen moeite mee heb dat zij dan zeggen ‘fietsendief’ of ‘kut-Marokkaan’… Omdat we kijken naar de intentie…”

Ali benadrukt dat hij geen flikker zegt tegen homo’s die hij niet kent. “Het is niet zo dat ik zeg dat je homo’s allemaal flikkers moet noemen.

Pisnichten en flikkers

Het is meer iets onderlings, zegt Ali. “Ik snap dat het voor sommige mensen moeilijk te bevatten is als een vorm van respect, maar ik ga ook niet ontkennen en een soort doen alsof het niet bestaat.”

Arie: “Een tijdje geleden werd Paul de Leeuw nog heel kwaad op Youp van ’t Hek die het altijd over pisnichten en flikkers had. Wat is er dan anders? Omdat jij bevriend bent met Paul dat het wel kan?

Ali: “Ja, van vrienden kan je het hebben.”

‘Flikker is iemand die iets flikt’

Ali gebruikt ‘flikker’ ook met andere bedoelingen. “ Tegelijkertijd is er ook een ander ding. Een flikker is ook iemand die iets flikt. Hoe vaak noem je een hetero-iemand geen flikker? Ik denk dat het woordje flikker vaker wordt gebruikt voor heteroseksuele mensen dan voor homo’s. Als een homo jou iets flikt, mag je hem dan een flikker noemen of niet?

Het is hetzelfde verhaal als met Johan Derksen. Hij maakt grappen, alleen de timing was op dat moment echt klote. Als ik tegen iemand zeg ‘hé, flikker’ en diegene zegt dat hij het niet leuk vindt, zal ik het nooit meer zeggen. Ik heb heel veel vrienden die homo zijn. Ik kom uit Hilversum nota bene. En wij praten zo met elkaar.”

Relletje

Arie vindt het vervelend voor Ali dat alles zo uit zijn verband is gerukt. “Hopen ze dan toch dat er een relletje ontstaat en denken: dan pakken we Ali een keer?

Ali: “Ik weet het niet. Het kan alles zijn. Ik weet in elk geval dat ik verantwoordelijkheid kan nemen en dat ik het stuk terug had kunnen lezen en deze nuance had kunnen aanbrengen. Fair enough.”

Nu word ik neergezet als homofoob, dan zit ik bij RTL Late Night en neem ik het op voor het homohuwelijk en dan komt er weer een groep vanuit religieuze hoek die zegt: ‘Wat ben jij voor ongelovige satanist!’ Je hebt mensen die het kwade in je zoeken en het goede in je zoeken en dat zal altijd zo zijn.

Lees ook:
Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’ (zondag)
Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’ (maandag)
Maik de Boer: ‘Kans groot dat Ali flikker als zoon heeft’ (maandag)
Geen Ali-ophef: ‘Als Johan Derksen dit gezegd had…’ (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen