Geen Ali-ophef: ‘Als Johan Derksen dit gezegd had…’

Het is merkwaardig dat er zo weinig ophef is ontstaan over de flikker-uitspraken van RTL 4-rapper Ali B. Als Johan Derksen dit gezegd had, was het land te klein geweest. Dat stelt Volkskrant-sterjournalist Kustaw Bessems op Twitter. Ali B zegt in het tijdschrift van Chantal Janzen dat hij homo’s flikker blijft noemen: “Als ik een homo geen flikker meer mag noemen, is het alsof ik iemand met het syndroom van Down geen mongool meer mag noemen. Dat vind ik ook discriminatie.

De Voice-ster vindt het een vorm van respect om flikker te zeggen tegen een homo. “Ik geef iedereen dezelfde behandeling: hetero’s, homo’s en gehandicapten. Dat vind ik een vorm van respect.

De uitspraken wekten afgelopen weekend behoorlijk wat ergernis op bij Tofik Dibi en Maik de Boer, maar er ontstond geen mediarel. Alleen Shownieuws heeft verder nog over de kwestie bericht.

Merkwaardig, vindt Playboy-baas Maarten Bloem dat. “Zero ophef over deze“, twittert hij.

Kustaw Bessems wijst erop dat Johan Derksen eerder wél onder vuur lag om uitspraken die als homofoob werden gezien. “Ja, interessant wel hè? Helemaal de Derksen-lijn maar prima kennelijk.

Het is niet de eerste keer dat Ali B zich ongepast uit. “Drie jaar geleden trouwens ook al ‘ik ben op m’n money als een jew’, herinner ik me nu“, zegt Kustaw.

Ali’s uitspraken leiden echter maar niet tot controverse. Maarten: “Gewoon niets, heel weird.

Zwarte Piet

Toen Johan Derksen in juni een zwartepietgrapje maakte over rapper Akwasi en het halve land in rep en roer was, werd er ook al verwezen naar Ali B. Hij maakte in december namelijk een nog veel heftigere zwartepietgrap, maar toen stond er niemand op zijn achterste benen.

Ali destijds in het programma Comedy Central Roast: “Als ik wist dat hier zoveel negers waren, had ik mijn schoen gezet.

De RTL-rapper noemt mensen met Down ‘mongolen’, homo’s ‘flikker’, zwarte mensen ‘negers’ en komt er nog mee weg ook. Is de deugpolitie nu ook al etnisch aan het profileren?

Lees ook:
Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’ (zondag)
Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’ (gisteren)
Maik de Boer: ‘Kans groot dat Ali flikker als zoon heeft’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen