Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’

Geplaatst op ma 31 aug 2020 om 8:10

Tofik Dibi, de grote ster in het bestuur van Amsterdam Nieuw-West, begrijpt weinig van de ‘flikker’-uitspraken van Ali B. Hij spreekt van ‘clownerij’. Dat geeft hij aan in een bericht op Twitter. Tofik kwam in 2015 op 34-jarige leeftijd uit de kast als homoseksueel. Hij worstelde er lang mee, omdat hij niet wist hoe hij moslim én homo kon zijn. Zijn coming-out leverde positieve, maar ook nare reacties op. “Ik ben wel een paar keer uitgescholden met ‘hey homo’, ‘hey flikker’ of in het Marokkaans.

Het helpt dan niet dat Ali B, die net als Tofik een Marokkaanse achtergrond heeft, het gebruik van het scheldwoord ‘flikker’ vergoelijkt. “Als ik een homo geen flikker meer mag noemen, is het alsof ik iemand met het syndroom van Down geen mongool meer mag noemen. Dat vind ik ook discriminatie“, roept de rapper in tijdschrift &C.

Tofik vindt het jammer. Hij vindt het vreemd dat Ali meent dat hij homo’s flikkers mag noemen, maar dat hij tegelijkertijd ook klaagt over de negatieve beeldvorming van Marokkanen in de media. “This doesn’t add up“, zegt Tofik.

De voormalig GroenLinks-politicus is teleurgesteld in Ali. “Clownerij alert“, twittert hij.

Veel mensen kunnen de uitspraken van Ali B bijna niet geloven. “Dit is fake toch?“, vraagt iemand. Tofik: “Ik ben bang van wel.

Ali heeft nog niet gereageerd op de ophef over zijn uitspraken.

Lees ook: Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’ (gisteren)

Foto: NPO
37 Reacties op “Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’”


 1. Leo

  Lekkere voorbeeldrol die Ali B…

 2. Nelly

  Ali B is de mannelijke Bridslet van RTL

 3. Trui

  Het masker van ” onze” nationale knuffelmarokaan is afgevallen. Je verwacht het niet!

 4. Toch

  Heeft alles te maken met die k ut isl am.. Heeft niets te maken met marokkaans.

 5. Den Heijer

  Ali Bi en de RTL kijkers zijn een pot nat.

  Het zijn allemaal malloten zonder inhoud.

 6. Bromsnor

  Flikker toch op naar Marokko Ali B.

 7. Guttegut

  Mag ik Ali dan een talentloze, slissende kut Marokkaan noemen?

 8. Ome Cor

  Nee, Tofik, dit vindt hij echt, dit is het respect dat jij krijgt van je mede-Marokkaan. Te triest voor woorden maar denk dat een vervolging er niet in zit.
  Benieuwd of hij het fijn vindt dat andere ouders zijn homofiele zoontjes ‘flikkers’ noemen op het schoolplein.
  Of anders ‘bontkraagjes’, ‘scooter-tuig’, ‘tasjesrovers’, ‘plofkrakers’, ‘lichtgetinten’, ‘relschoppers’, ‘geitenneukers’, ‘jurken’ …………..

 9. Tante

  Ik vind hem een stink marrokaan!
  Als ik een stink marrokaan geen stink marrokaan meer mag noemen, is het alsof ik iemand met het syndroom van Down geen mongool meer mag noemen. Dat vind ik ook discriminatie“ !

 10. Hoer

  Diep in zijn hart is Ali HOMOFIEL

 11. Tycho Graagnat

  Beste heer Dibi,

  U schreef in ( 2015 of 2016) een zeer mooi boek met de toepasselijke titel: Djinn en ik zag u op tv (eindelijk bevrijd) met uw eigen relatie/vriend. Verlost van het harnas, de kettingen doorgebroken, niet geheel zelfverzekerd maar de camera in kijkend met trouwe hongenogen die zoveel wilden zeggen als: ‘ Mag ik asjeblief’ mezelf zijn?
  Maar een broeder van u, straatschoffie, met een bedenkelijk verleden van snuiven en /of stelen walst wel even over u heen en maakt het keurig geplaveide pad dat er inmiddels laf stuk door er met een tank overheen te rijden.
  Neem het de jongen niet helemaal kwalijk, hij is nou eenmaal niet slim en heeft ondertussen toch een hoge gunfactor tot aan ministers toe die het jong bloemen laten bezorgen in coronatijd. De minister is zelf ook van bedenkelijke orde, daarom was de band tussen deze twee mensen er wellicht.
  Heer Dibi, pak uw leven op, neus in de lucht en behandel hem als hathala.
  Veel sterkte

 12. Tycho Graagnat

  laf=lag

 13. Mopsie

  Was Ali B. vorige week niet boos dat het rellende tuig in Utrecht en Den Haag voornamelijk Marokkaanse jongeren werden genoemd? Dat mocht toen niet, maar iemand een flikker noemen mag dan weer wel.

 14. By the way

  Er zal vast een bijzondere uitleg volgen door Ali B. Dat hij op deze manier de maatschappelijke discussie weer wilde aanzwengelen of zo. Want we moeten natuurlijk niet denken dat Ali B. in het echt discrimineert. Op deze manier heeft hij er voor gezorgd dat iedereen het kwetsende inziet wanneer we mensen uitschelden met ‘flikker’ of ‘mongool’. Hij heeft zich er op betrapt hoe makkelijk is dat mensen dat kunnen doen, omdat hij zelf homoseksuelen of mensen met Down Syndroom kent en hen tot zijn ‘grote schrik’ ook aanspreekt met ‘flikker’ of ‘mongool’.

  Even afwachten op zijn wetenschappelijke en maatschappelijk verantwoordelijke toelichting, maar ik denk dat we die op voorhand wel kunnen uittekenen.

  Compleet mesjogge die Ali.

 15. Haasje

  @By the way,

  Ja hoor en volgt nog wel een bericht om het een beetje te sussen. Maar zoals je weet, Ali zat slechts twee jaar op de basisschool, de persvoorlichter van Rtl is al druk bezig ermee. Later vandaag, meer.

 16. achtmet

  Ali .B ?WEG ermee spel die klootzak door de plee !

 17. Fox Mulder

  Tofik Dibi. Ja, ja.

 18. Tjeerd

  De bloemenaktie kwam toch van De Telegraaf!

 19. Nou ja zeg!

  Ali is en blijft een migrantenkind natuurlijk.

 20. Tycho Graagnat

  De Telegraaf was/is al net zo fout en dus wordt het er niet minder erg door Tjeerd.

 21. Garry glamour

  Waar is Arie , Femke ? en al die andere , die als het om iemand met een kleur of moslimgeloof gaat , niet van de tv te slaan zijn om hun ongenoegen te uiten .
  De selectieve verontwaardiging bij dit soort lui , is stuitend . Waarom wordt deze knakker niet ontslagen door John de Mol ? .
  Er wordt duidelijk met 2 maten gemeten in tv land , en adverteerders , ik hoor jullie niet .
  Derksen maakte een grap en weg waren ah en Gillet.
  De willekeur druipt ervan af .

 22. scott_0

  https://media.tpo.nl/2018/05/18/tofik-dibi-wil-niet-moslims-doodschieten-als-ze-tijdens-ramadan-op-een-terras-drinken/

 23. Vonzipper

  Toflikker op

 24. StefanV

  Ik kan die Tofik Dibi niet serieus nemen, ook al heeft hij een punt.

 25. Haasje

  Het artikel uit zijn ‘Groen Links’ tijd ( gekkies van Groen Links front) werpt wel een ander licht op zaken, dat moet gezegd.
  Was later nog fitty met Halsema of die andere dame….die van de stekker eruit.???

 26. Willie

  Van mij mogen ze allebei opflikkeren.

 27. Jezus

  Tofik Dibi, waarvan iedereen al jaren wist dat hij homo was maar zich pas op 34-jarige leeftijd durfde te uiten vanwege de Islam. Sterker nog, hij gaf of geeft nog steeds ‘Djinns’ te schuld dat hij homo is. Die is ook niet helemaal koekoek.

 28. Ferd

  ‘Hey homo’, ‘hey flikker’? Dus hij wordt niet met het Nederlandse ‘hé’ aangesproken, maar met het Engelse ‘hey’. Ik vraag me af hoe hij het verschil hoort.

 29. Ria

  Tofik Dibi vind ik een zeer incompetente en zeer laffe Marokkaan. Hij noemt het gedrag van kutMarokkaan Ali B. ‘clownerij’.

  Tofik Dibi vind ik een laffe bange homo want als geen ander zou hij juist moeten weten hoe racistisch de Marokkaanse gemeenschap kijkt naar h*mo’s en J*den.

  Ook weet laffe Tofik hoe het gesteld is met de criminaliteit, overlast, uitkeringsafhankelijkheid en het hysterische moord en brand geschreeuw over vermeend racisme.

  Veeg eerst je eigen vieze straatje schoon alvorens je gaat wijzen naar anderen.

 30. Trudy

  Als Ali B met die opmerking het niveau van de gemiddelde Marokkaan vertolkt snap ik de negatieve beeldvorming van Marokkanen volledig.
  Wat een domheid….

 31. HBaz

  Ali B is z’n eigen graf aan ’t graven.

 32. Teuntje

  Ali de slissende hamstermarok die meteen gaat janken om alles

 33. Stap eruit

  “Tofik worstelde er lang mee, omdat hij niet wist hoe hij moslim én homo kon zijn”

  Het is heel simpel je kán niet moslim en homo zijn omdat de islam een bloeddorstige religie is die homo’s dood wil hebben. Het feit dat Dibi denkt dat hij het kan combineren betekent dat er nog steeds kortsluiting is in zijn hersenpan. Stap UIT die kut-islam Tofik. Pas dan nemen we je serieus.

 34. Richard de Bie

  Ik denk dat autistisch woord mijn wereld woord steeds kleiner
  Ali B niet geloof waardig meer .
  Angela de Jong niet geloof waardig meer .
  Politiek niet geloof waardig meer .
  De Publieke Omroep niet geloof waardig meer .
  Rechters (in sommige Recht Zaken) niet geloof waardig meer .
  Corona 19 niet geloof waardig meer .
  Kranten diverse Media niet geloof waardig meer .
  Media Couranten diverse Media

 35. Janneke

  Net alsof die uit de jaren 80 komt met die zwoele blik, lang haar en Rob Out bril.

 36. Simon

  Het is vast een soort oprechtheid van Ali B.. Hij noemt zijn vrouw en manager een slavin, John de Mol een slavendrijver en de profeet Mohammed een pedofiel.

 37. Tara Singh Ikik

  Tofik Dibi is al jaren een drugsdealer, die ‘zijn’ marokkaantjes aanstuurt om homo’s te kleineren en onder druk te zetten zodat hij een stuiver meer kan verdienen. Zijn verkrachtingsverhaal is ook bullshit, simpelweg een poging om zijn HIV te vergoeilijken voor bekrompen mensen en vergis je niet, hij is zelf het meest bekrompen, gewoon uiterst achterbaks!
  Laat Ali B lekker het beestje bij zijn naam noemen. Hij zal het niet zo zwart-wit bedoelen. Tofik Dibi daarentegen is zowel wit als zwart een drugsdealer en gebruikt zijn zwarte geld om zogenaamd wit nog interessanter te kunnen doen. Om van te braken!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.