Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’

Tofik Dibi, de grote ster in het bestuur van Amsterdam Nieuw-West, begrijpt weinig van de ‘flikker’-uitspraken van Ali B. Hij spreekt van ‘clownerij’. Dat geeft hij aan in een bericht op Twitter. Tofik kwam in 2015 op 34-jarige leeftijd uit de kast als homoseksueel. Hij worstelde er lang mee, omdat hij niet wist hoe hij moslim én homo kon zijn. Zijn coming-out leverde positieve, maar ook nare reacties op. “Ik ben wel een paar keer uitgescholden met ‘hey homo’, ‘hey flikker’ of in het Marokkaans.

Het helpt dan niet dat Ali B, die net als Tofik een Marokkaanse achtergrond heeft, het gebruik van het scheldwoord ‘flikker’ vergoelijkt. “Als ik een homo geen flikker meer mag noemen, is het alsof ik iemand met het syndroom van Down geen mongool meer mag noemen. Dat vind ik ook discriminatie“, roept de rapper in tijdschrift &C.

Tofik vindt het jammer. Hij vindt het vreemd dat Ali meent dat hij homo’s flikkers mag noemen, maar dat hij tegelijkertijd ook klaagt over de negatieve beeldvorming van Marokkanen in de media. “This doesn’t add up“, zegt Tofik.

De voormalig GroenLinks-politicus is teleurgesteld in Ali. “Clownerij alert“, twittert hij.

Veel mensen kunnen de uitspraken van Ali B bijna niet geloven. “Dit is fake toch?“, vraagt iemand. Tofik: “Ik ben bang van wel.

Ali heeft nog niet gereageerd op de ophef over zijn uitspraken.

Lees ook: Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’ (gisteren)

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen