Evert Santegoeds: ‘Hou je bek, Herman, schoft!’

Geplaatst op do 20 aug 2020 om 9:00

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het infaam en abject hoe Herman Brusselmans elke week in zijn Nieuwe Revu-column een andere bekende Nederlandse vrouw de grond in schrijft. Dat heeft hij gisteren laten weten in Shownieuws. Na de veelbesproken haatcolumn over Shirma Rouse van vorige week, is deze week prinses Amalia aan de beurt. Net als bij Shirma gaat het ook bij Amalia over haar ronde vormen. De vieze Vlaamse dichter heeft het onder meer over Amalia’s borsten.

Herman zegt bijvoorbeeld: “Ze heeft wel een pregnante glimlach, potige dijen en een buste. Deze buste heeft Amalia van haar moeder geërfd, en hoewel ze pas de 17 jaar nadert, kun je moeilijk naast die bos hout voor de deur kijken.

Het is bij Shownieuws niet goed ontvangen. “Gaan we het daar over hebben? Wat een focking pannenkoek“, riep Ronald Molendijk boos uit.

Evert vindt dat Nieuwe Revu veel te ver gaat. “Als je een blad maakt, moet je te weten hoever je te ver gaat. Dat hou ik zelf altijd in de gaten en dat zou Nieuwe Revu, een zieltogend blaadje, eigenlijk ook moeten doen.”

‘Lul!’

De Herman-column gaat volgens hem véél te ver. “Het is jammer dat we het er elke week over hebben, want die column over Shirma Rouse vorige week was buiten alle proporties en dat is de column van Amalia ook.”

Evert weigert citaten uit de column voor te lezen. “Het is nu de bedoeling dat ik allemaal dingen ga voorlezen die die lul geschreven heeft, maar dat gaan we toch maar eens even niet doen denk ik.”

Maar wat zegt hij dan in die column? “Hij zegt dat ze dik is en vervelend, het is te flauw. Net als vorige week eigenlijk.”

Vervolgens leest hij toch bovenstaand citaat uit Hermans column voor. “Het is toch verschrikkelijk dat ik dat moet uitspreken omdat Herman Brusselmans dat op zijn achterlijke zolderkamer zit te tikken?

‘Hou je bek, schoft!’

Evert is echt helemaal over de rooie. “Het is te schofterig voor woorden wat die man schrijft. Hou je bek!

De Nieuwe Revu moet hier nú mee stoppen, vindt Evert. “Ik snap de makers van dat blad niet. Het gaat al zo slecht met Nieuwe Revu. Het zou stoppen en nu heb je er spijt van dat het niet gestopt is. Pijper Media, het bedrijfje dat nog een drukpers over had en dacht: daar gaan we Nieuwe Revu nog op drukken deze week. Als ik elke week zo’n column zou publiceren, dan zou bij De Telegraaf wel iemand tegen mij zeggen: ‘Waar ben je mee bezig?’ Dat gebeurt daar nog niet.”

Wij moeten het volgende week denk ik ook maar negeren.”

Eerder schreef Herman ook Angela de Jong en Sophie Hilbrand de grond in. Angela is volgens hem lelijk en onherroepelijk dik en Sophie een lelijk, onaantrekkelijk wijf.

Foto: SBS
49 Reacties op “Evert Santegoeds: ‘Hou je bek, Herman, schoft!’”


 1. Britt Scholte Lover

  Samen met Sander Schimmelpennick 2 enorme klootzakken en smeerlappen!

 2. Hans

  Zegt inderdaad alles over Nieuwe Revu. Gekken heb je overal, maar ze een podium geven, dat is ernstig verwijtbaar. Boycotten dat blaadje.

 3. Bep

  De laatste stuiptrekkingen van Nieuwe Revue.

  Negeren die vieze Herman.Of laten opnemen.

 4. Pollo

  Amalie kan en mag zich niet verdedigen, dat is de enige reden dat ik dit niet vind kunnen.

 5. Ben Zine

  Nieuwe Revu is nu toch al een bijlage bij de Panorama? Komt omdat eigenlijk nog niemand geïnteresseerd is in het blad. Bijlage wordt gemaakt door de redactie van de Panorama.

  “Nieuwe Revu bestaat al 67 jaar. Het blad heeft met z’n motto: sex, socialisme en sensatie, een illuster verleden. Veel bekende mediamensen hebben er gewerkt, zoals Ton van Dijk, Hans Wilbrink, Derk Sauer, Jildou van der Bijl (nu LINDA en net5) Gert-Jaap Hoekman (nu.nl).“ aldus de ‘Bladendokter’.

 6. Herman B.

  Volgende week ben jij aan de beurt, Evertje.

 7. Tycho Graagnat

  En dat uit de mond van deze rioolrat (EV).Je blijft lachen. Brusselmans leest heerlijk weg, neem eens een boek van hem.

 8. Paul

  Wat een gore lelijke vent om te zien.

  Amalia is een prachtige tiener.

 9. Zomaar

  Wat de koninklijke familie ook leuk vindt, is meer privacy.
  Maar dan geven de heren met hun roddelbladen niet naar huis.

 10. wil

  Wie het werk van Herman Brusselmans een beetje kent, een van de best verkopende schrijvers van Vlaanderen met een oeuvre van >80 boeken, weet dat hij iedereen, inclusief zichzelf, genadeloos op de korrel neemt. Niets nieuws onder de zon, maar het is nog steeds komkommertijd dus de heren Molendijk en Santegoeds doen ook een duit in het zakje. Idd, binnenkort gefileerd in Nieuwe Revu.

 11. MediaPrak

  Waar maak je je druk over. Nw Revue, kappersblaadje in de marge. Geldt overigens ook voor ’t blaadje van Evert.

 12. Minder of Mirjam

  De telegraaf heeft ook nog een drukpersje over voor de flutkrant die ze iedere dag drukken. Oplage is dramatisch gedaald. In 2000 nog 800.000, nu nog maar 350.000!

 13. anonymous

  Brusselmans….die is gewoon gek.
  En Nieuwe Revue is blij, krijgt weer aandacht, goed voor de verkoopcijfers.
  Al hoop ik dat iedereen abonnement opzegt

 14. Glenda Batta a.k.a. Glennis Grace

  ALS JE HET MAAR NIET WAAGT MIJ OP DE HAK TE NEMEN AGTERLIJKE STINKBELG.

 15. Ernestine

  Is Evert niet de persoon die huwelijken om zeep helpt en in het prive van de zgn BNers zit te wroeten, beetje boel hypocriet!
  Amalia kan/mag zich niet verdedigen dus kwalijk dit artikel in een failliete Nieuwe Revue🤮

 16. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Hetman Brusselman heeft ook ooit Claudia de Breij de grond ingeschreven; wat ik dan wel weer kan waarderen. Want Claudia de Breij moet gewoon opdonderen ket haar goede gedrag en sense of entitlement

 17. Falco Buteo

  Redelijke kans dat onze keuning die Brusselmans heeft gebeld en hem helemaal de typhus heeft gescholden.

 18. MolTalk

  Echt, dit doet Brusselmans al jaaaaren zo en nog steeds zijn er mensen die niet snappen dat dit over the top satire is?? Heeft niemand ooit zijn boeken gelezen dan? Nitwits.

 19. oijoepio

  Ik sluit me aan bij Wil, in dit geval. Amalia is misschien tikje dubieus omdat ze en minderjarig is en zich niet kan verdedigen doordat ze lid is van het koninklijk huis. Shirma, Sophie en Angela moeten niet zeuren. Anouk vond het destijds een eer dat ze de grond in werd geschreven door Brusselmans. Zij begrijpt het tenminste.

 20. Alex

  Amelia is nog een kind. Zolang dat het geval is, vind ik het niet kunnen om daar zo grof over te schrijven.

 21. Niet eten maar bewegen

  Nitwit Evertje zegt: ‘Dat artikel over Rouse was buiten alle proporties’. Onzin. Het lichaam van Rouse is juist buiten alle proporties. Zij heeft net als Amalia een voorbeeldfunctie en zij moeten eerst tientallen kilo’s extra afvallen voordat ze weer in het openbaar mogen verschijnen. Nu zorgen ze op termijn voor duizenden extra morbide obesitaspatiënten extra. Dat is het grote probleem samen met het wegkijken. Juist het benoemen zorgt ervoor dat dikke mensen sneller gaan afvallen.

 22. Peter de Koning

  In Shownieuws spreken ze zich tegen, we gaan het er niet over hebben en meteen volgt delen uit de tekst. Doodzwijgen is beter. Het is een Gordonrelletje aandacht en rellen. Zo kennen we de media weer.

 23. Victor

  Brusselmans schrijft schotschriften in de literaire traditie van Céline, Reve en vele anderen. Jammer dat de meeste MC lezertjes de ironie niet begrijpen.

 24. Mousse

  Niet veel woorden aan vuil maken. Daar kikt Brusselmans alleen maar op.

  Gewoon als Boulevard gisteren, maken melding van deze column, gingen (zonder er een woord aan te besteden) vervolgens gewoon verder met volgend item.

  Gewoon negeren die hap. 😁

 25. Simon S.

  Brusselsmans heeft zo gelijk. Wat een verschrikking en een aanfluiting is die kamerolifant. En dan is ze nog opgepimpt door een heel team stylisten. Kun je nagaan. Ziet eruit als een Tokkie, ze kan beter een joggingbroek aantrekken dat past beter. Werkelijk niets koninklijks aan. Als ik het mens zie moet ik altijd direct aan “Toren C” denken met die kauwgomkauwende meisjes “wil je mijn kutje zien?”. Dat soort niveau.

 26. Falco Buteo

  Geen lintjes meer voor Brusselmans…….
  Nooit. Al red hij de monarchie van de republiek.

 27. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  Dé Nederlandse Rioolrat neemt Dé Belgische Rioolrat de maat! Whahahaha …

 28. Xavier

  De grootste uitkeringstrekkers van Nederland moeten inderdaad stilzitten als ze geschoren worden. Gelukkig worden ze verdedigd door een aantal ethisch zuivere personen die het begrip satire nog niet herkennen als ze er door overreden worden.

 29. Whitedog

  Die vieze Vlaamse stink gast moeten ze gewoon geen podium meer geven. Hoe durft hij met zijn zijn smrige uiterlijk kritiek te geven? En serieus, je gaat het over de borsten van een 17-jarig meisje hebben? Viespeuk, ga je schamen!

 30. b

  Waar maakt men zich druk over ? . Nieuwe revu , schijnbaar bestaat het nog maar niet lang meer las ik net en Brusselmans of zoiets ? Afval putje van bladen en columnisten.

 31. Gerda

  Een totaal ontspoord figuur is die Herman, Lena zal wel niet meer gebeft willen worden door die oude ongewassen pedofiel en daar wordt hij chagrijnig van..

 32. Ikke

  Vrouwen hater, niks meer van publiceren en het blad niet (meer) kopen zo lang dit soort collums er in staan!

 33. Odeke

  Herman Brusselmans is een hele vieze oude verlopen Belg. Veel Belgen sporen niet, dat hele land spoort niet, het is een viezig dom volk en ze maken een bende van hun land.

 34. Oxbow

  Herman is een schrijver die – in dit geval op verzoek van Nieuwe Revu – wat ongenuanceerde en kwetsende zinnen opschrijft. Het zou mij, maar waarschijnlijk de helft van Nederland, geen enkele moeite kosten om dit ook wekelijks te doen.
  Waar het om gaat is dat Nieuwe Revu hem hiertoe uitnodigt en ook voor betaalt. Hij doet vervolgens niets anders dan ‘U vraagt, wij draaien”.
  Nieuwe Revu is voor mij de schuldige, Brusselmans lacht zich elke week de ballen uit de broek om de reacties vsn die domme Hollanders, en lacht nog harder als het geld weer is overgemaakt.

 35. Jos

  En dat zegt rioolrat evertje van riool blad prive hoe hypocriet kyn je zijn

 36. Evert van een andere planeet

  Overal en ook hier scheldt men elkaar de huid vol. De mensen vinden het leuk.
  Evert is onvoorstelbaar hypocriet of gewoon wereldvreemd.

 37. Pollo

  Herman de Be fkoning, althans volgens hemzelf
  Hij zou best Shirma op zn gezicht willen hebben zitten

  WAP!

 38. Ik Ben Janis...

  Nick. Vergeet Wouter de Winther ook niet.

 39. AlexF

  Vroeger kon Brusselmans nog een stapel postbank enveloppen gratis halen om te likken. Tegenwoordig heeft hij niks meer.

 40. Flits Bom

  Prinses…..wat een gelul.

 41. Don

  Lang leve Brusselmans! :-)

 42. Marijke

  Vieze vieze ventjes, dat gegeil op blonde pubers, echt gatverdamme. Wat is dat voor ongehoords? Straks krijgen we met Ariane hetzelfde gezeik..van de zotte. Bah bah bah.

 43. Tina

  Stel je voor dat Ronald Molendijk en Evert Santegoed zouden bepalen wat er wel en niet geschikt is voor publieke consumptie in de westerse (vrije) wereld. Verhuizen naar Zuid Korea zou ineens zomaar een optie zijn.

  Het stukje was overigens vrij gematigd in toon vergelijken bij dat van vorige week. Niet eens echt kwetsend, zou ik denken. Maar whatevah…

 44. Pettie Fart

  Die infantiele Belg heeft vrijwel iedereen uit bekend NL op de hak genomen. Nooit eerder waren er klachten. Nu opeens selectieve verontwaardiging door ene omhooggevallen deugmietje Jim, volgend door de mediageile schapen uit hetzelfde enge incestueuze clubje. Opkankeren en snel een beetje!

 45. HBaz

  Pijper Media zegt al genoeg.

 46. Jaja...

  Wat een zielig (Her)mannetje, zou hij daar nou een hard piempie van krijgen?
  Die schrikt zich elke dag kapot als hij in de spiegel kijkt 😁😁😁

 47. IK DE GROOTE AKWASI

  TINA noord korea is beter .dan zijn wij gelijk van die twee infantielen personen af daar zitten zij goed bij onze kim dag hoor

 48. BRAAK

  Vieze Hermen, tegenwoordig noemt men iedereen journalist, jij bent er in ieder geval niet een.

 49. Koelie

  HAHAhahaHAHAHahAHhAHAH

  Hermen zegt hij!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.