Rachel onthult op SBS 6: ‘Ik kocht mes voor zelfmoord’

Rachel Hazes loopt morgen hélemaal leeg in Schapenhoeden with the Stars, de allernieuwste BN’er-show van SBS 6. Op een gegeven moment vertelt ze zelfs over haar zelfmoordplannen en dat ze stiekem al een goed mes had gekocht. Dat blijkt uit een voorproefje in De Telegraaf. Terwijl Rachel aan het schapenhoeden is met Bram Moszkowicz, gaat de kraan volledig open: de weduwe vertelt ronduit over de meest duistere periode in het leven en dat ze er op een zeker moment écht klaar mee was.

Het is volgens SBS 6 een ‘diep gesprek’ geworden. “Het was op een gegeven moment allemaal te veel“, bekent Rachel bijvoorbeeld. “Ik zag geen licht meer aan het einde van de tunnel.”

Rachel wilde naar de hemel. “Ik heb rondgelopen met het idee van een zelfmoordpoging. Ik was moegestreden. Ik dacht: ’Ik ga naar mijn moeder.’ Het is een soort kortsluiting in je hoofd. De knop ging om. Ik heb er weken mee rondgelopen.

Bram Moszkowicz daarop: “Was het gepland? Was het opzettelijk, om even in mijn oude jargon te spreken?

Rachel onomwonden: “Ja. Ik heb twee weken van tevoren een mes gekocht. Ik heb contant betaald zodat ik niet getraceerd kon worden. Ik heb een brief aan mijn kinderen geschreven en ik dacht ’ik doe het in de badkamer, dan hebben ze er het minste last van als ze me vinden’.

Overigens moest diezelfde Telegraaf in 2017 nog rectificeren toen het had bericht over een zelfmoordpoging door Rachel. Ze zou in april van dat jaar een poging hebben gedaan door het slikken van een overdosis medicijnen, maar haar management noemde die verhalen ‘afschuwelijk’. De krant werd tot een rectificatie gemaand.

Schapendrijven with the Stars (echte naam Hek van de Dam) is morgen om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen