Talpa dreigt te stoppen met RoddelPraat na ‘tranny’

De socials-afdeling van Talpa Network dreigt de samenwerking met de YouTube-rubriek RoddelPraat van Dennis Schouten te staken vanwege een grapje over de transseksuele vlogster Alice Olsthoorn, die ook in de Talpa-stal zit. Dat zegt de presentator in de nieuwste editie RoddelPraat. De sidekick van Dennis, Jan Roos, heeft Alice een ’tranny’ genoemd, omdat ze zichzelf zo ook vaak noemt. Het heeft echter tot flink wat ophef geleid en ook bij Talpa waren ze daar niet zo blij mee.

Dennis heeft het gevoel dat hij goed moet letten op zijn woorden. “Dat fenomeen kennen wij niet van praten met de handrem erop“, zegt hij cynisch. “Ik denk nog aan het belletje van Talpa…”

Jan: “Ja, wij mogen hier dus helemaal niks en ik vind dat je daar dus schijt aan moet hebben. Vandaar dat ik dus team-Johan ben en jij bent team-Wilfred.

Dennis: “Omdat ik hem heel goed begrijp.”

Principes

Jan: “Nee, omdat je benepen bent en bang bent. Niet alles gaat om commercie en geld, je hebt ook nog zoiets als persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Als je dat laat lopen vanwege een paar euro’s of beroepsgekwetsten, dan kom je in zo’n zelfcensuur terecht dat niets meer kan. Ik zal je nog sterker vertellen: mensen zoals jij en al die andere semi-BN’ers die hun Instagram op zwart zetten, jullie komen ook aan de beurt!

Dennis: “De mensen die daar niet in meegaan krijgen geen baantjes meer.”

Jan: “Ja, maar luister: laat je je ook voor een baantje achter het station in je reet naaien dan? Dan maar niet. Ik heb daar te veel principes voor. Ik ga niet mijn mond houden zodat ik een of andere kutshow kan presenteren voor John de Mol.”

Dennis: “Ik weet wel dat die mensen zijn doorgeslagen, maar als jij je er nu tegen verzet… Het heeft geen zin meer.

Tranny

Nu heeft RoddelPraat last gekregen van het gebruik van de term ’tranny’. Dennis: “Onlangs hebben we de term tranny in de mond genomen. Dan word ik gewoon gebeld door Talpa dat ze twijfelen of ze nog wel verder willen, omdat we het t-woord gezegd hebben.”

Jan: “Nou, fuck Talpa en fuck John de Mol! Die transseksueel zei zelf ‘tranny’, dus toen zei ik die na. Ik citeer een tranny die ‘tranny’ zeggen en ze heeft nu geroepen dat ze aangifte gaat doen. Van wat?!

Dennis: “Maar als het zo gevoelig ligt, Jan… Ik walg er ook van, Jan, maar zet je er maar eens tegen op. Dan hoor je niet meer bij de positive-world-community. Wat gebeurt er als je er tegenin gaat? Ze doen er dan alles aan dat je filmpjes niet meer bekeken worden en geen baantje meer hebt.

Jan stopt met RoddelPraat

Daarop liet Jan weten te stoppen met RoddelPraat. “Ik zal je vertellen: bij deze stop ik de samenwerking met jou. Dat meen ik serieus. Dan kan jij gewoon lekker op je knieën naar iedereen die commercieel wat met jou wil zolang je je bek maar houdt.”

Ik werk er niet meer aan mee en dan help ik ook niet meer jouw fantastische carrière om zeep en dan wil John de Mol je misschien heus wel een keer een kutshowtje laten presenteren. Jouw grote probleem ben ik. Bij deze is dat probleem opgelost: krijg de tering nou maar gewoon.”

De heren gaan nu samen de YouTube-rubriek ‘Dennis & Jan gaan er even tussenuit’ maken. Later komt RoddelPraat volgens Dennis weer terug, al zegt hij: “Ik heb zo het vermoeden dat we niet nog heel lang in de stal van John zitten.”

RoddelRubriek stopte in mei ook al, maar dat bleek later een pr-stunt.

Foto: YouTube

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen