Talpa dreigt te stoppen met RoddelPraat na ‘tranny’

Geplaatst op wo 01 jul 2020 om 15:30

De socials-afdeling van Talpa Network dreigt de samenwerking met de YouTube-rubriek RoddelPraat van Dennis Schouten te staken vanwege een grapje over de transseksuele vlogster Alice Olsthoorn, die ook in de Talpa-stal zit. Dat zegt de presentator in de nieuwste editie RoddelPraat. De sidekick van Dennis, Jan Roos, heeft Alice een ‘tranny’ genoemd, omdat ze zichzelf zo ook vaak noemt. Het heeft echter tot flink wat ophef geleid en ook bij Talpa waren ze daar niet zo blij mee.

Dennis heeft het gevoel dat hij goed moet letten op zijn woorden. “Dat fenomeen kennen wij niet van praten met de handrem erop“, zegt hij cynisch. “Ik denk nog aan het belletje van Talpa…”

Jan: “Ja, wij mogen hier dus helemaal niks en ik vind dat je daar dus schijt aan moet hebben. Vandaar dat ik dus team-Johan ben en jij bent team-Wilfred.

Dennis: “Omdat ik hem heel goed begrijp.”

Principes

Jan: “Nee, omdat je benepen bent en bang bent. Niet alles gaat om commercie en geld, je hebt ook nog zoiets als persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Als je dat laat lopen vanwege een paar euro’s of beroepsgekwetsten, dan kom je in zo’n zelfcensuur terecht dat niets meer kan. Ik zal je nog sterker vertellen: mensen zoals jij en al die andere semi-BN’ers die hun Instagram op zwart zetten, jullie komen ook aan de beurt!

Dennis: “De mensen die daar niet in meegaan krijgen geen baantjes meer.”

Jan: “Ja, maar luister: laat je je ook voor een baantje achter het station in je reet naaien dan? Dan maar niet. Ik heb daar te veel principes voor. Ik ga niet mijn mond houden zodat ik een of andere kutshow kan presenteren voor John de Mol.”

Dennis: “Ik weet wel dat die mensen zijn doorgeslagen, maar als jij je er nu tegen verzet… Het heeft geen zin meer.

Tranny

Nu heeft RoddelPraat last gekregen van het gebruik van de term ‘tranny’. Dennis: “Onlangs hebben we de term tranny in de mond genomen. Dan word ik gewoon gebeld door Talpa dat ze twijfelen of ze nog wel verder willen, omdat we het t-woord gezegd hebben.”

Jan: “Nou, fuck Talpa en fuck John de Mol! Die transseksueel zei zelf ‘tranny’, dus toen zei ik die na. Ik citeer een tranny die ‘tranny’ zeggen en ze heeft nu geroepen dat ze aangifte gaat doen. Van wat?!

Dennis: “Maar als het zo gevoelig ligt, Jan… Ik walg er ook van, Jan, maar zet je er maar eens tegen op. Dan hoor je niet meer bij de positive-world-community. Wat gebeurt er als je er tegenin gaat? Ze doen er dan alles aan dat je filmpjes niet meer bekeken worden en geen baantje meer hebt.

Jan stopt met RoddelPraat

Daarop liet Jan weten te stoppen met RoddelPraat. “Ik zal je vertellen: bij deze stop ik de samenwerking met jou. Dat meen ik serieus. Dan kan jij gewoon lekker op je knieën naar iedereen die commercieel wat met jou wil zolang je je bek maar houdt.”

Ik werk er niet meer aan mee en dan help ik ook niet meer jouw fantastische carrière om zeep en dan wil John de Mol je misschien heus wel een keer een kutshowtje laten presenteren. Jouw grote probleem ben ik. Bij deze is dat probleem opgelost: krijg de tering nou maar gewoon.”

De heren gaan nu samen de YouTube-rubriek ‘Dennis & Jan gaan er even tussenuit’ maken. Later komt RoddelPraat volgens Dennis weer terug, al zegt hij: “Ik heb zo het vermoeden dat we niet nog heel lang in de stal van John zitten.”

RoddelRubriek stopte in mei ook al, maar dat bleek later een pr-stunt.

Foto: YouTube
24 Reacties op “Talpa dreigt te stoppen met RoddelPraat na ‘tranny’”


 1. Tjep

  Dennis op zn knieën?
  Dennis die zijn kontje verkoopt?

  Ein-de-lijk!

  Wie doet de productie en de casting?

 2. Ria Visser

  “De sidekick van Dennis, Jan Roos, heeft Alice een ‘tranny’ genoemd, omdat ze zichzelf zo ook vaak noemt.” Dan zijn we er toch al? Geen probleem. Anders had ze zichzelf zo niet genoemd.

 3. Momo

  Het is absoluut oké.

 4. Jeroen

  Dit is toch gewoon een knipoog naar de ruzie vd vi mannen, Wilfred vs Derksen en Gijp.

 5. daan

  Ga jij maar even lekker op je knietjes Dennis.

 6. Amunet

  Vreselijke vent die Jan Roos. Ik zit persoonlijk niet op dit soort populistisch schreeuwtuig te wachten.

 7. Willie

  Op je knietjes en 10 keer roepen iedere blanke is een racist.

 8. tim

  Dit maakt de discussie niet makkelijker: het gaat inhouden dat je niets meer mag zeggen wat enigzins kwetsend kan overkomen

 9. Nelson

  Wat is Roos dik geworden

 10. Mighty Mike

  Dan kan jij gewoon lekker op je knieën met je ingeboterde hol.

 11. JDJ

  Jan Roos vind ik een aan aandacht behoefte hebbende dwaas. Zou niet weten waarom je die op je payroll zou zetten.

 12. Drop

  Het t-woord, het n-woord, het k-woord… Kunnen we in Nederland eens ophouden met dat Amerikaanse weglaat-gewauwel en ons gewoon weer als Nederlanders gedragen! Dank u!

 13. Trossy

  Als die domme Jan Boos gewoon had gezegd. We gaan het hebben over de zelfverklaarde Tranny!
  Maar nee hij moet er aanstellerig zijn handen bij in de lucht gooien en tranny op een overdreven manier uitspreken.
  Als ze andere transseksuelen bespreken (doen ze dat? Ik weet het niet. Ik kijk niet naar roddelpraat) gebruikt Roos dan ook de term tranny. Waarschijnlijk niet? Hij gebruikt dus bewust dat woord in dit specifieke geval omdat hij weet dat hij er dan technisch mee weg zou kunnen komen.
  En als Alice inderdaad de enige transseksueel is die ze bespreken is dat dus ook doelbewust omdat Roos dan tranny kan in de mond kan nemen (zou die wel willen) met de nu gegeven uitleg.
  Roos heeft dus vet aan zijn lijf en boter op zijn hoofd.

 14. МC-stаgiair

  Ik lag weer te slapen, luitjes. Het moet natuurlijk “bij dezen” zijn.

 15. Derhal Flynn

  Jan Roos.
  Wat een baas.
  Altijd +1.

  En kunnen we nou een keertje ophouden met al die gekwetsten een podium geven? Het is nu wel klaar.

 16. Waarheid

  noem haar gewoon wat hij is: nep vrouw met een nutteloze vagina die niet eens nat kan worden, de waarheid is hard, daarom zijn transgenders ook antirealisten.

 17. rob

  de tweede keer dat de heren iedereen in de maling nemen. ha ha ha. Maar dit zal zeker ook de werkelijkheid zijn.

 18. Pppp

  Die Alice Osthoer moet zich niet zo aanstellen wat een vreselijk nep Amerikaans typetje is dat zeg…. Om te kotsen

 19. Simon

  Met Jan Roos kan je geen programma maken. Dat is geen nieuws maar Dennis komt niet meer bij van het lachen. Ik vind het echt heel slecht wat ze maken dus trek maar door.

 20. Keto

  Tranny, Ladyboy, Transgender, Transeksueel, Shemale, Chicks with dicks, Boys with Tits, Tgirl, Ladyman, sissyboy, zo heb ik nu iedereen op de kast gejaagd!

 21. Wim Lubbers

  Jan Roos doet er al jaren niet meer toe. Alleen Mediacourant citeert hem af en toe. Gefeliciteerd Jan, het is je weer gelukt!.

 22. Siem

  Keto vergeet de Pedofielen, moeten die als groep straks ook een beschermde status
  krijgen.

 23. Huismaker

  Mannen ? Eigen kanaal opzetten. Je hoeft echt niet afhankelijk te zijn van calvinisten.

 24. Hans

  Ik adviseer de beroepsgekwetsten te beginnen met leven en te stoppen met constant gevoelig te zijn. Je bouwt zo niks op, het is contraproductief en het is onlogisch.
  Dit soort geneuzel hoort bij de tekenen van decadentie en verval. De gekwetsten zijn heel erg tegen de maatschappij die ze te eten geeft. Gek genoeg wijzen ze de genoegens van ons sociaal stelsel niet af. Je zou het toch bijna hypocriet noemen.
  Of is hypocriet ook al een ras? Dan heb ik niets gezegd ;)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.