BNNVARA kiest nieuwe directeur, blijft met geld smijten

Dat het geld bij de publieke omroep nog altijd tegen de plinten klotst bewijst BNNVARA aan de lopende band. Waar de omroep tijdens de coronacrisis nog het dure externe bureau Motivaction inschakelde om aan het personeel te vragen hoe het allemaal gaat, wordt er nu weer een extern bureau ingeschakeld om de omroep te begeleiden bij het aanstellen van een nieuwe algemeen directeur. En dat terwijl binnenskamers al lang besloten is dat Lonneke van der Zee het gaat doen.

Lonneke van der Zee, die de functie nu nog ad interim vervult, wordt dé nieuwe baas van de invloedrijke publieke omroep, zo heeft de Raad van Toezicht vandaag bekendgemaakt in een interne mailing.

Met de deur in huis vallend: wij menen dat Lonneke van der Zee (…) de kandidaat bij uitstek is voor het definitief invullen van deze positie. Dat vinden wij op basis van onze eigen beoordeling en input van anderen.

Ze is gewoon de beste kandidaat, vindt BNNVARA, dat verder geen andere kandidaten heeft. “Ze heeft gezorgd voor stabiliteit en continuïteit in een periode waarin de uitdagingen zeer groot waren en nog steeds zijn.

Al met al een ons-kent-ons-benoeming dus. “Alles bij elkaar opgeteld menen wij als Raad van Toezicht er goed aan te doen om te kiezen voor een interne procedure met Lonneke als enige kandidaat.

Eind goed al goed, zou je zeggen, maar BNNVARA weet er toch weer een peperduur adviesbureau bij te betrekken. “Uiteraard vinden we ook dat het een zorgvuldige procedure moet zijn. Wij laten ons dan ook begeleiden door een extern bureau met een focus op strategie en leiderschap. Zij doen hiertoe een assessment met de kandidaat.

Het is de bedoeling om de procedure nog deze maand af te ronden, waarna Lonneke van der Zee wordt gepresenteerd als hét nieuwe boegbeeld van BNNVARA.

Lees ook: BNNVARA stelt personeel peperdure vraag: ‘Hoe is het?’ (26 mei)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen