BNNVARA kiest nieuwe directeur, blijft met geld smijten

Geplaatst op wo 01 jul 2020 om 16:15

Dat het geld bij de publieke omroep nog altijd tegen de plinten klotst bewijst BNNVARA aan de lopende band. Waar de omroep tijdens de coronacrisis nog het dure externe bureau Motivaction inschakelde om aan het personeel te vragen hoe het allemaal gaat, wordt er nu weer een extern bureau ingeschakeld om de omroep te begeleiden bij het aanstellen van een nieuwe algemeen directeur. En dat terwijl binnenskamers al lang besloten is dat Lonneke van der Zee het gaat doen.

Lonneke van der Zee, die de functie nu nog ad interim vervult, wordt dé nieuwe baas van de invloedrijke publieke omroep, zo heeft de Raad van Toezicht vandaag bekendgemaakt in een interne mailing.

Met de deur in huis vallend: wij menen dat Lonneke van der Zee (…) de kandidaat bij uitstek is voor het definitief invullen van deze positie. Dat vinden wij op basis van onze eigen beoordeling en input van anderen.

Ze is gewoon de beste kandidaat, vindt BNNVARA, dat verder geen andere kandidaten heeft. “Ze heeft gezorgd voor stabiliteit en continuïteit in een periode waarin de uitdagingen zeer groot waren en nog steeds zijn.

Al met al een ons-kent-ons-benoeming dus. “Alles bij elkaar opgeteld menen wij als Raad van Toezicht er goed aan te doen om te kiezen voor een interne procedure met Lonneke als enige kandidaat.

Eind goed al goed, zou je zeggen, maar BNNVARA weet er toch weer een peperduur adviesbureau bij te betrekken. “Uiteraard vinden we ook dat het een zorgvuldige procedure moet zijn. Wij laten ons dan ook begeleiden door een extern bureau met een focus op strategie en leiderschap. Zij doen hiertoe een assessment met de kandidaat.

Het is de bedoeling om de procedure nog deze maand af te ronden, waarna Lonneke van der Zee wordt gepresenteerd als hét nieuwe boegbeeld van BNNVARA.

Lees ook: BNNVARA stelt personeel peperdure vraag: ‘Hoe is het?’ (26 mei)

Foto: BNNVARA
21 Reacties op “BNNVARA kiest nieuwe directeur, blijft met geld smijten”


 1. Stijn de Jong

  Als er geen bureau was ingeschakeld, was het hier weer achterkamertjes- of vriendjespolitiek genoemd. Het is niet snel goed, of het deugt niet.

 2. Kelly

  Ha ha, dat hoofd. Alsof ze op een komkommer is gaan zitten.

 3. Patt y Brar d

  Fijn voor haar, ze heeft er niks van begrepen.
  Als ze durft dan kan ze mij inhuren om een floppende tv-format te presenteren. Afsluitend draai ik dan een dikke bolus op directietafel, kan ze dan gaan uitleggen dat het belangrijk is dat iedereen vrijheid van meningsuiting heeft.
  En ik heb zo weer € 1250 euro verdiend.

 4. Curryworst

  Bljft een onmogelijke combi: BNN en VARA.
  Een (soort van) jongerenomroep gefuseerd met de verstokte bejaa rde soci alisten van de VARA.
  VARA dinosaurus Marcel van Dam ha atte BNN en vond dat ze niet thuishoorde in het omroepbestel.
  En zie eens wat er gebeurde.

 5. Suckerpunch

  Bnn een invloedrijke zender noemen…. ha. Ha. Haha. Er zijn kinderen op youtube en tiktok die een groter, wereldwijd bereik hebben.

  Daarom trekt iedereen tegenwoordig nu aan de noodrem in de trein, netzoals Nicolette kluiver toen?????

  Meest belachelijke actie ooit…..

 6. Zomaar

  Er zijn 2 geldstromen, 1 om programma’s te maken, en een zekere inkomen van hun leden en gids.
  Dus gemakshalve vaststellen dat de kosten voor de belastingbetalers zijn, is een beetje voorbarig.

 7. Nelson

  Goed zo. Achteraf een duur contract afkopen kost meer geld.

  Kwaliteit verdient zich vanzelf terug.

 8. Sigmund

  @Stijn de Jong het is nu ook achter-kamertjes, ze komt zo te lezen niet via dat dure bureau, maar uit de koker vh achterkamertje.

 9. oja

  Schijn van onpartijdigheid…sneu

 10. Enzo Voorthuijsen

  Met NPO geld tegen de plint klotsen bedoelt MC natuurlijk tegen het plafond klotsen
  (op de derde verdieping)

 11. M.

  Aha Lonneke van der Zee, een multicuturele dame met een lesbi…oh wacht, nee het is weer een blanke normale dame. Lekker inclusief NPO ga zo door.

 12. .WEST*

  @ Zomaar De meeste hier hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt ! En zeker niet hoe ons omroepbestel in elkaar zit, en hoe de NPO functioneert, om maar te zwijgen over het C v d Media

 13. Krezus Jistus

  BNN is ooit opgericht door een zieke, dwarse dwerg – ik denk toch dat hij de `assesmentcut`niet zou halen.

 14. Bart

  De NPO stopt alweer met Heimwee TV. Vanaf aanstaande maandag gaat BNNVARA dagelijks anderhalf uur een radio1 programma op tv uitzenden. Echt belachelijk!

 15. Wat een zielige en tendentieuze kop zeg MC

  Prima gedaan van de BNNVARA verantwoordelijken. Zo doe je dat gewoon. Gedegen onderzoek en begeleiding.

  De rechtse droeftoeters die anti NPO zijn vinden het maar niks.

  Dat is jammer. Dat John de Mol aan incapabele domme geldgraaitypes als genee, Brard, en al die ander graaiers miljoenen uitgeeft voor gebakken lucht wordt niet bekeken. Dat we dat betalen via Ziggo en en de makers en aanbieders van producten daar hoor je de anti NPO lullo’s niet over.

  De NPO maakt prima programma’s, op de Tros en Powned na, en dat moet goed begeleid worden. Onzinnige teksten van geld smijten etc. daar ben ik wars van.

  De kift dat het de NPO voor de wind gaat?. Niet meer niet minder.

 16. Bob

  voor een dame heeft ze een vrij mannelijk uitstraling moet ik zeggen..

 17. Tom Tender

  Is zeker het dochtertje van siebe van der zee.
  Zo zie je maar weer VRIENDJES POLITIEK.

 18. Joop55

  Paardenkop aan de top!

  Verder vindt ik BNNVARA afzakken tot een subsidieslurper first class.

 19. Piet Pannelap

  Lonneke , toch wel goed voor minstens anderhalf €-tonneke!?’

 20. Logicus

  Zo te zien een trennie.

 21. Joris

  Het is gatverdammevnet Rusland of Turkije bij die extreem linkse Vara jullie mifen democratisch kiezen maar we hebben slechts 1 kandidaat. Onderzoeksbureau zal wel van een vriendinnetje van Shula R. zijn. Vuuke vieze belastingslurp bende

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.