Pittige showrubriek RoddelPraat stopt na felle kritiek

Na slechts zeven afleveringen komt er per direct een einde aan de pittige online showrubriek RoddelPraat. Alle afleveringen zijn van YouTube af gehaald. Dat zegt presentator en initiatiefnemer Dennis Schouten, bekend van PowNed, op Instagram. Co-host Jan Roos maakte tijdens de aflevering van vorige week transgenders belachelijk. Hij had het met name gemunt op NikkieTutorials. Het leverde veel kritiek op en het lijkt erop dat dat de reden is dat RoddelPraat stopt.

Dennis Schouten houdt het oppervlakkig in zijn statement: “Iedere week hadden we er ontzettend veel plezier in om het te maken en jullie reacties waren top. Echter, iedere week waren er ook mensen gekwetst, boos of verdrietig. Dit leverde dan weer veel discussies en meningsverschillen op.”

Vervolgens: “Een programma maken moet wel leuk blijven en daardoor is er uiteindelijk gezamenlijk besloten om ermee te stoppen. Hoe kloten ik het ook vind. Er komen snel andere dingen op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop op jullie begrip. PS: Jan, je was geweldig.”

Wat is hier daadwerkelijk aan de hand? Jan Roos licht op Twitter een tipje van de sluier op. “Het succesvolle YouTube programma Roddelpraat dat ik samen met Dennis Schouten maakte is per direct gestopt en offline gehaald. Na veel dreigen zijn er uiteindelijk een paar mensen gezwicht. Het is niet anders.

Wie hebben er gedreigd? “Van alles en nog wat. Van SJW’ers (social justice warriors, red.) tot producenten.

538-dj Barend van Deelen vindt het jammer. “Wat een ongelooflijke slappe zooi. Leukste programma in jaren. Thanks overgevoelig en krankzinnig snel beledigd Nederland.

Lees ook: PowNed fluit omroepgezicht Dennis Schouten terug (24 april)

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen